Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám otázku, ale první musím čitatele uvést do obrazu. Od dob mých středoškolských studií, jsem byl cca 2 roky v evidenci na ÚP. Poté jsem odešel za prací do jednoho města, kde jsem pracoval 3 roky a 3 měsíce u jedné firmy, podal jsem výpověď pro jisté neshody. Poté jsem byl 5 měsíců v evidenci ÚP,opět. Napadlo mě, udělat si rekvalifikaci takže jsem byl měsíc na rekvalifikaci, mám tudíž rekvalifikaci na maséra. Jak se říká za 5 minut dvanáct jsem sehnal místo, bohužel ne jakko masér. (Nemám finance na rozjezd podnikání,ale to je jiná stránka věci ) Nastoupil jsem pod Agenturu Práce, pracovní smlouvu jsem dostal do konce roku 2010. Měl jsem odpracované necelé 4 měsíce. Nyní mi agentura slíbila práci i smlouvu,ale bohužel jsem od počátku roku byl v práci třikrát, smlouvu jsem dosud nedostal a pokud počítám dobře, nebudu mít ani na nájem, protože bydlím kvůli práci na ubytovně. Jak se bránit? Na ÚP asi podporu nedostanu, nebo ano? A ještě řeší nějak naše legislativa situaci agenturních zaměstnanců, pokud nemají práci přidělelnou agenturou? Vím, že klasický zaměstnanec, pokud mu zaměstnavatel nedá/ nemůže dát práci - nejsou zakázky atd... je sice doma, ale má cca 60 % platu, ale agenturní zaměstnanci? Děkuji za odpovědi a rady.
doplněno 08.01.11 13:11:Zapoměl jsem dodat, že jsem nepodepsal HPP,ale dohodu o pracovní činnosti.
Bez smlouvy nepracujte, sliby se slibují, blázni se radují. Běžte se zaevidovat na ÚP. Z toho co uvádíte, tak nárok na podporu budete mít (podmínka odpracováno 12 měsíců za poslední 3 roky).
Dobrá,ale jste si jist? A jak na tom budu finančně?Podle novely, bych se obával toho, že to bude špatné... Mám nárok na nějaký příspěvek na ubytování, pokud bydlím z důvodu hledání zaměstnání jinde než na adrese trvalého bydliště? Za odpověď děkuji.
Dubrovníku, pokud jste při minulé evidenci vyčerpal celou podpůrčí dobu a následně odpracoval jen 4 měsíce, pak na ÚP podporu nedostanete. Musíte ještě odpracovat 2 měsíce (a mít zaplaceno důchodové pojištění). Novela s tím nemá snic společného, tady se nic neměnilo. Pokud máte řádnou nájemní smlouvu nebo doklad o vlastnictví bytu, tak byste snad na příspěvek na bydlení mohl dosáhnout (poskytuje kontaktní středisko ÚP).
Myslím že to není 12 měsíců za poslední třiky roky,musí být za poslední rok odpracováno půl roku alespon u me to tak bylo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.