Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyřešit problém s pracovní agenturou?

Od: dubrovnik* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, mám otázku, ale první musím čitatele uvést do obrazu. Od dob mých středoškolských studií, jsem byl cca 2 roky v evidenci na ÚP. Poté jsem odešel za prací do jednoho města, kde jsem pracoval 3 roky a 3 měsíce u jedné firmy, podal jsem výpověď pro jisté neshody. Poté jsem byl 5 měsíců v evidenci ÚP,opět. Napadlo mě, udělat si rekvalifikaci takže jsem byl měsíc na rekvalifikaci, mám tudíž rekvalifikaci na maséra. Jak se říká za 5 minut dvanáct jsem sehnal místo, bohužel ne jakko masér. (Nemám finance na rozjezd podnikání,ale to je jiná stránka věci ) Nastoupil jsem pod Agenturu Práce, pracovní smlouvu jsem dostal do konce roku 2010. Měl jsem odpracované necelé 4 měsíce. Nyní mi agentura slíbila práci i smlouvu,ale bohužel jsem od počátku roku byl v práci třikrát, smlouvu jsem dosud nedostal a pokud počítám dobře, nebudu mít ani na nájem, protože bydlím kvůli práci na ubytovně. Jak se bránit? Na ÚP asi podporu nedostanu, nebo ano? A ještě řeší nějak naše legislativa situaci agenturních zaměstnanců, pokud nemají práci přidělelnou agenturou? Vím, že klasický zaměstnanec, pokud mu zaměstnavatel nedá/ nemůže dát práci - nejsou zakázky atd... je sice doma, ale má cca 60 % platu, ale agenturní zaměstnanci? Děkuji za odpovědi a rady.

doplněno 08.01.11 13:11:

Zapoměl jsem dodat, že jsem nepodepsal HPP,ale dohodu o pracovní činnosti.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirkazhane
hodnocení

0x

Bez smlouvy nepracujte, sliby se slibují, blázni se radují. Běžte se zaevidovat na ÚP. Z toho co uvádíte, tak nárok na podporu budete mít (podmínka odpracováno 12 měsíců za poslední 3 roky).

dubrovnik*
hodnocení

Dobrá,ale jste si jist? A jak na tom budu finančně?Podle novely, bych se obával toho, že to bude špatné... Mám nárok na nějaký příspěvek na ubytování, pokud bydlím z důvodu hledání zaměstnání jinde než na adrese trvalého bydliště? Za odpověď děkuji.

jirkazhane

Dubrovníku, pokud jste při minulé evidenci vyčerpal celou podpůrčí dobu a následně odpracoval jen 4 měsíce, pak na ÚP podporu nedostanete. Musíte ještě odpracovat 2 měsíce (a mít zaplaceno důchodové pojištění). Novela s tím nemá snic společného, tady se nic neměnilo. Pokud máte řádnou nájemní smlouvu nebo doklad o vlastnictví bytu, tak byste snad na příspěvek na bydlení mohl dosáhnout (poskytuje kontaktní středisko ÚP).

jita*
hodnocení

0x

Myslím že to není 12 měsíců za poslední třiky roky,musí být za poslední rok odpracováno půl roku alespon u me to tak bylo.

jirkazhane

Máte plnou pravdu. Pokud tazatel vyčerpal při poslední evidenci celou podpůrčí dobu, tak nový nárok na podporu mu vznikne po 6-ti odpracovaných měsících. Takže pokud vyčerpal podporu 5 měsíců a po té odpracoval jen 4 měsíce, tak nárok na podporu v nezaměstnanosti nemá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]