Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Postup u vyhlášení bankrotu

Od: macek* odpovědí: 1 změna:

Dobrý večer chtěla jsem se zeptat moje sestra si podala žádost k vyhlášení bankrotu veškeré podminky pro vyhlášení splnila a já se chci zeptat ted jak zaplatí u soudu zálohu co se bude dít?a setká se u soudu i s věřitely nebo tam bude sama s právníkem a soud jí jen vypočítá splátku měsíční díky

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

vosikac*
hodnocení

3x

Když jsem byl v kontaktu s insolvenčním správcem své švagrové, tak nám toto bylo osvětleno.

Pokud ještě se tak nestalo, budou mít věřitelé, myslím 30-ti denní lhůtu na přihlášení svých pohledávek do insolvenčního řízení. Průběh a přihlašovaných pohledávek a celkové stádium řízení se dá sledovat na internetu.

V drtivé většině se soudu neúčastní žádní věřitelé. Se švagrovou tam byla pouze její sestra (též věřitel) jako doprovod, aby jí dodala trochu té psychické podpory. Byli přečteny pouze přihlášené pohledávky, ke kterým se žadatelka o insolvenci mohla vyjádřit . Pak byl doložen nový průměr jejích příjmů, z té částky se vypočetla částka, která bude každý měsíc odesílána na účet, který založí jí přidělený správce, a bude vypočítáno, kolik kterému věřiteli připadne procent z této částky.

Výše splátky, ze které jsou poté věřitelé uspokojováni, se bude, tuším, každých půl roku měnit, podle přiloženého výdělku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]