Nejste přihlášen/a.
Vlastním byt 1+1 . Byl pronajatý starou paní, která zemřela. Ta měla u sebe vnuka. Vnuk má 35 let, uzavřela jsem s ním na naléhání jeho matky, která jej dala své matce v 8 letech, smlouvu na dobu určitou půl roku, že jej pak dá do ústavu, protože není zcela normální. Matka za něj půl roku platila, tak jsem s ním opět uzavřela smlouvu na čtvrt roku. Soud uznal, že muž je svéprávný, matka jej do žádného ústavu nedostala a taky za něj přestala platit. Když jsem ji kontaktovala, řekla, co je jí potom, že je dospělý, ona má jednopokojový byt a žádné peníze, a ať jej vyhodím, že je jí to jedno. Takže v mém bytě bydlí chlap, který už půl roku neplatí nic, já za něj platím veškeré služby ( vodu atd.), fond oprav, správce, atd. Cirka 1000 kč měsíčně. Myslím, že matka platí plyn a elektřinu, protože mu to nevypli. Dala jsem to k soudu, jsem pozvaná příští týden. Myslím, že soud dá za pravdu mně, ale co pak? A teď babo raď! Soud dá příkaz k vystěhování a zaplacení. Kam? Muž nikde nepracuje. Z čeho? Nevím KAM S NÍM? Vím, že nejsem žádná charita ani sociálka. Jsem v důchodu a nemám žádné velké finance. Ale nemám žaludek ho vyhodit na ulici. Jsem z Opavy. Nevíte náhodou, jak se takové případy řeší?
u soudu musíte prokázat, že tam bydlí neoprávněně = bez nájemní smlouvy, musíte prokázat (výpis z banky, složenky apod) co jste za byt platila. Pochopitelně musíte dokázat vlastnictví bytu.
Soud by měl nařídit vystěhování (má nebo nemá tam hlášený trvalý pobyt?), které lze vymáhat i exekučně.
K tomuto sporu by byl opravdu lepší právník - postaví se za vás a ví jak argumentovat... takový spor se může táhnout dlouho (znám konkrétní případ).
Souhlas s myse, co se týče právníka a dokazování. Nesouhlas co se týče trvalého pobytu. Podle dnešních zákonů NEZAKLÁDÁ institut trvalého pobytu jakýkoliv nárok na bydlení v místě trvalého bydliště. Je to jen organizační opatření.
A pro hanasla. No a s tím na ulici? Je to těžké, určitě, ale s tím do toho člověk musí jít, že k tomu jednou může dojít. Sám nevím, jestli bych to dokázal. Ale mě se taky žádný dodavatel energií, nebo daňový úřad ani hypo banka, neptá kde vezmu peníze. A klidně mě na tu ulici kdokoliv z nich vystěhuje. Takže řešení je jen jedno. Překousnout to kyselé jablko a jít do toho bez milosti. Leda že by jste si začala hrát na Matku Terezu. Je na Vás, jestli se chcete kvůli němu obětovat.
,,pokud mu vypršela nájemní smlouva s vámi,tak by se měl vystěhovat! A to bez nějakých řečí.Přece nebudete platit za člověka ,který vám není ničím,jen vás blokuje třeba v dalším možném pronájmu.
J .Napsala bych mu doporučený dopis o vystěhování ,,udala bych termín případné nevystěhování bych mu napsala ,že budu řešit vystěhováním jeho věcí třeba na chodbu...ať je přítomen aby nemohl říct,že mu to ukradli. a ať se stará ,,třeba jeho matka,pokud ON je neschopný.Vás nemusí zajímat,jestli má kde jít či ne. Je dospělý a svéprávný a není pod vaší kuratelou. To by se každému líbilo jen tak si bydlet. nevím,snad bych nechala pozastavit vodu a to ostatní.
V Ostravě pod MOSTEM to je název ,,klidně může tak bydlet ,,nebo ať si ho veme máma k sobě,,to přece není normální ,aby ho přenechala vám.
Ten byt je družstevní ,,nebo jaký?
doplněno 08.01.11 13:08:,,přehlédla jsem že jste to dala k soudu,,,ale já nevím proč... vypršela smlouva a tím vše končí,,,zbytečné chození k soudu a nervy ,,přece soud nebude ván dirigovat jestli ho máte mít ve svém bytě!
Nepočítejte s tím, že "po soudu přijdou policisté a vystěhují ho".
Soud nejspíš rozhodne, že se musí vystěhovat. Pokud tak neučiní dobrovolně, tak budete muset podat návrh na exekuci.
Nejdříve je soudní vystěhování, pak se podává návrh na soudní vyklizení bytu. Vše je na dlouhé ,,lokte,, .
Když se nájemník nevystěhuje, tak pronajímatelka podá návrh na exekuci, exekutor poblázněného nájemníka polepí celého nálepkama a zabaví ho. Protože ho vydražit nepůjde a ve skladě pomaličku začne zapáchat, tak ho exekutor odevzdá pronajímatelce jako materiální kompenzaci za ušlé nájemné. To je přece jasné.
Když jste to dala k soudu a chcete od nás poradit, tak zde prosím napište, jak zněl Váš návrh na znění rozsudku.
Žádný problém s právníky, dopadne to dobře, moje kamarádka mi to napsala, je předsedkyni soudu ale jinde než já bydlím. Soudní rozhodnutí padne na vystěhování. Já jen řeším - kam s ním. Nevím, jestli přijdou policajti a vynesou mu věci na ulici, nebo kam? Chlap není normální. Když mi náhodou otevře, schovává se pod stůl atd. Sousedky chytá za nohu, no nechápu, jak mohli uznat, že je svéprávný. Poštu nepřebírá, takže doporučený dopis je zbytečný. Soudní jednání proběhne určitě bez něho.Matka na něj kašle. Když mu zastavím vodu, ucpe okamžitě záchod. POTŘEBUJI VĚDĚT! Existuje nějaký útulek, který řeší tyto případy? VYSTĚHUJÍ JEJ POLICAJTI A KAM? PŘECE PO MĚ NIKDO NEMŮŽE CHTÍT, AŤ SE S NÍM PERU VE DVEŘÍCH a tahám mu věci na ulici. Jinak děkuji za zájem. hanasla
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.