Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřebuji poradit.
V současném zaměstnání jsem dal výpověď a byl jsem domluven s novým zaměstnavatelem na nástupu od 1.2.2008.Jenže u stávajícího zaměstnavatele jsem se dohodl na nových podmínkách a zůstávám.Pracovní smlouvu s novým zaměstnavatelem nemám podepsanou, pouze existuje návrh smlouvy.Mám obavy aby po mě nevymáhali nějakou škodu z důsledku např.hledání nového kandidáta a podobně.
Děkuji za odpověď
Na základě informací, které popisuješ, nemají nic, na základě čeho by po Tobě mohli cokoli vymáhat. Jen tak mimochodem, jestli jsi podal výpověď písemně, máš písemně i dohodu o neplatnosti výpovědi a o nových podmínkách Tvého setrvání? Já jen, aby ses náhodou později nedivil... Jinak souhlasím s Alem, že bys měl tzv. nového zaměstnavatele informovat co nejrychleji, že k nim nenastoupíš, aby měl dostatek času si najít za Tebe náhradu.
Jinak naprosto nechápu tu nedostatečnou v hodnocení odpovědi al bundy. Odpověď se mi zdá naprosto správná a k věci. Mám pocit, že si někdo na al bundovi léčí své mindráky, co? Ta hodnocení všeobecně jsou na ... nic, nezdají se mi objektivní, právě z výše uvedeného důvodu. Ale to jen tak na okraj, už jsme o tom kdysi diskutovali.
Pracovní smlouva musí být podle zákoníku práce písemná, tzn. pokud jsi nic nepodepsal, nic po tobě nemohou chtít. Jednání bych jako nekorektní zase tolik neuvažoval, prostě se změnily podmínky. Na druhou stranu je mnoho firem, které naslibují a pak ani nezavolají. Současný trh je džungle, často se nevyplatí být naprosto férový. Ale určitě bych jim dal vdět okamžitě, až to původní místo budeš mít zase jisté.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.