Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skřiplý nerv na krku

Od: sabinna odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, mám skřiplý pravděpodobně nerv na krku, strašně mě to bolí a nemůžu se vůbec otáčet. Co mám dlěat prosím, poradí někdo? Díky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

michal958*
hodnocení

2x

na neurologii si zajít je tam dlouhá obědnací doba takže doporucuji zajit k obvodakovi at vam napise doporučení a statim a vemou vas.jinak vám asi udělaj obstřik a daji leky na uvolnení svalového napětí,ale mužete si zatím na to dávat suché telo a vzit si nejaké analgetikum na bolest paralen, ibuprofen, já kdyz toto mám čož je ted poslední dobou často a nemám už léky na záda tak si beru 3 krát deně 2 paraleny na bolest . přeji hodne štěstí. záda sou pěkná svi...když chytnou.*zed*

doplněno 06.01.11 19:16:

možná bych požádal i o rehabilitaci,masáže.kdyby vám nic už nezabíralo ,prášky apd, pak je krajní řešení kapačky.

hodnocení

1x

Jednou jsem si v autě na zadním sedadle přeležel krční páteř (přistihl jsem se, že na dálnici za jízdy usínám a tak jsem zajel na odpočívadlo a zdříml si) a měl jsem pěkné závratě při každé změně polohy. Hospitalizovali mě v Motole na ORL, kde mi dávali do žíly prokain. Já jsem to ale nesnášel a stejně to vůbec nepomáhalo. Nakonec mi pomohla moje známá zubní lékařka, která mne doporučila zase ke svému známému doktorovi, který byl shodou okolností také v Motole a léčil elektroakupunturou. Po 2 ambulantních léčbách elektrickou jehlou jsem byl v pořádku.

polinek*
hodnocení

0x

,,potřebuješ hlavně teplo,,pokud máš doma solux,,bylo by to OK.S těmi paraleny bych to nevedla do plného počtu za den. Zajdi si do lékárny ,nebo k lékaři,to zvládne i obvodní lékař ti něco na uvolnění napsat Já to mám často. Mi se pro změnu od krční páteře točí hlava. držím palce!

michal958*
hodnocení

0x

každy snese jinou davku paralenu, třeba me jeden paralen nezabere tak beru dva naráz

polinek*
hodnocení

0x

aloisb,,,zeptám se na to,je to moc nepříjemné ,,,

Teď nevím, na co se ptáte, ale ta elektroakupunktura jen trochu brní případně , když dá doktor větší proud, tak i pálí. Stačí říci a doktor ubere :))

hop®
hodnocení

0x

Pardon, ale v první chvíli mě napadla scénka z filmu "Slavnosti sněženek"...

Ale vážně: neprochladit, kdyby se nedalo spát, tak ibalgin, ibuprofen, dávkování dle odolnosti a zvyku na podobnou chemii...

hodnocení

0x

Teplo, teplo, teplo. A lék proti bolesti. Protože jinak je z bolesti drobné svalstvo v křeči a drží to všecko špatně ve špatné poloze. Je potřeba tlumit tubolest, teplo, uvolňovací cviky. 1. Pomaloučku předklánět hlavu, mírně zaklánět, srovnat a zatlačit bradu dozadu. Pohlídat ramena a nezvedat je! 8x. 2. Leh na záda, upažit, natáhnout nohy a pomaloučku, v rytmu dechu otáčet hlavu na jednu stranu a nohy na druhou. Pak dát nohy do jiné polohy např.pokrčit, dát přes sebe, překřížit a opět rotovat. Pomaloučku a jen do bolesti. Ne přes bolest. 3. Rukou se uchotit přes hlavu za protilehlý spánek a tlačit hlavu proti ruce. Uvolnit a ruce vyměnit.*hej*Dceři velice pomáhá takový podkovovidý krční polštář na spaní na cesty. Má ho menší a když jí to (vždycky ze stresu)popadne, chodí s ním po domě jako s límcem.*jasne*Toto mi dopuručily dcera a nevěsta, obě fyzioterapeutky. Párkrát jsem toto také absolvovala a s láskou vzpomínám na to, jak mě Helenka Růžičková, bez doteku, rukama napravila. Neuvěřitelné, protože jsem byla skoro na půl těla ochrnutá. S láskou na ni vzpomínám.*hej*Nedovolit nikomu napravování nebo manipulace!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma obstřik

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]