Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

SOUDIT SE S ČESKOU POŠTOU?

Od: ib* odpovědí: 13 změna:

Dobrý den.před 2roky jsem uhradila na České poště sumu ,do dnešního dne tato částka nebyla uhrazena příjemci.Pracovnice české pošty totiž porušila pracovní postup,

A finanční vymahači chcu po mě sumu za náklady řízení a ůroky .Jak mohu tenhle případ vyřešit a jak mám dále postupovat

děkuji za odpověd s pozdravem I.B

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

vraxan*
hodnocení

3x

Poštu lze žalovat jak o sumu, která nebyla doručena věřiteli v důsledky zavinění na straně pošty, tak o škodu, která Vám tím byla způsobena (zvýšené náklady na uhrazení úroků z prodlení a nákladů řízení). Návrh na soud podat čím dříve aby Vám neuplynula promlčecí lhůta.

Vidím to asi tak, že budete muset zaplatit vymahačům, pokud je jimi požadována suma opodstatněná (nepožadují víc, než na co mají nárok) a tuto sumu pak po poště soudně vymáhat.

Doplňující otázky:

Jak víte, že pracovnice pošty porušila pracovní postup? Jde mi o to, zdali k tomuto tvrzení máte nějaký důkaz (např. vyjádření pošty v reklamačním řízení), který by šlo použít v soudním sporu.

Máte nějaký doklad o tom, že jste dlužnou částku odeslala poštou?

Vrátila Vám pošta tuto částku?

Náklady řízení? Vaše dlžoba již byla u soudu?

ib*
hodnocení

DOBRÝ DEN,SPOJILA JSEM SE PŘES MAIL, S OMBUDSMANKA, TO SPOJENÍ NA ČESKOU POŠTU TA MĚ PODTVRDILA ŽE PRACOVNICE PORUŠILA STANOVENÝ POSTUP,DOKLAD O ZAPLACENÍ MÁM,POŠTA MĚ PROZATÍM ČÁSTKU NEVRÁTILA JAK JSEM JIŽ PSALA ŽIJI V CIZINĚ A POŠTA PODLE ZÁKONA č.29/2000Sb nemůže zaslat do ciziny.NÝNÍ MUSÍM SEPSAT ZMOCNĚNÍ A NĚKDO MĚ TO MUSÍ VYZVEDNOUT NA URČENÉ POŠTĚ.NO ZROVNA RŮŽOVÍ TO NEMÁM

myse*
hodnocení

0x

navštívit právníka. To je ta nejlepší rada, co vám tady můžeme dát.

ib*
hodnocení

RADA JE TO DOBRÁ JEN ŽIJI MIMO ČESKOU REPUBLIKU A ODJET SI ODSUD NEMOHU A IQ ABYCH TO ŘEŠILA SAMA POSTRÁDÁM

lidus*
hodnocení

0x

Nechápu proč to řešíte až za dva roky copak se ten co peníze nedostal neozval? Máte všechny podklady, že jste zaplatil a že je chyba na straně pošty? Pak stížnost na ředitelství pošt, podle výsledku jednání právníka a soudit se.

ib*
hodnocení

SPOLEČNOST o2 TELEFONICA SE OZVALA JEN JSEM JIM ZASLALA KOPIJI SLOŽENKY O ZAPLACENÍ A DÁL JSEM TO NEŘEŠILA ,ZAPLACENO JE ZAPLACENO JEN JSEM NETUŠILA ŽE NA ČESKÉ POŠTĚ SE NEPOSTUPUJE PODLE STANOVENÝCH POSTUPŮ.A TAKÉ JE PROBLÉM ŽE ŽIJI MIMO REPUBLIKU

lidus*

Pokud máte složenku je vyhráno, telefonice znovu pošlete kopii platby a vysvětlující dopis a pak už by to měl být spor mezi ní a poštou. Manželovu otci přišla-nepřišla nová karta k satelitu,ozvali jsme se a společnost poslala další ale za tu vymáhala 2000kč po něm a televizi mu odpojila, dotazem na splečnost bylo že první kartu převzal a podepsal, no u 80ti letého dědy možné ale napadlo nás dotaz na poště a tam v daný měsíc nic doporučeně nepřišlo, dopist společnosti ta ať se hádá s poštou jak dlouho chce, dědovi televize jde, novou kartu má a neplatil nic. Pokud máte doklady je to spor mezi telefonikou a poštou.

vraxan*

Váš názor není správný. O2 v tomto případě nejenže nemusí ale vlastně ani nemůže vymáhat peníze po poště. Dlužníkem O2 je paní a proto O2 může peníze chtít iba po ní. S poštou se zase může vypořádat pouze tato paní.

lidus*

vraxan a proč to v našem případě šlo lehce? Doložili jsme výpis s pošty, že otec nic neobdržel a tedy nemohl podepsat a dál už to řešily obě společnosti mezi sebou.

vraxan*

Protože ve Vašem případě byla odesílatelem společnost. Čili společnost měla smluvní vztah s poštou. V tomto případě, který řešímu tu, je odesílatelem paní, teda paní má smluvní vztah s poštou. To je zásadní rozdíl.

lidus*

vraxan-dík za vysvětlení.

burinka

Bingo! Když se daří, tak se daří *haha*

jirbar*
hodnocení

0x

Prostě to chce znát zákony. Za zaplacení dluhu či jiné platby odpovídáte Vy, že bylo zaplaceno. Pošta je jen prostředník.

Věřitel je povinen na požádání Vám vydat potvrzení, že platba byla uhrazena.

A na Poště můžete požádat vypátrání nedoručené zásilky pouze rok ode dne odeslání.

Pokud se s Vámi baví ještě po tom roce tak můžete být ráda.

No a pokud platba nebyla doručena včas, tak za úroky z prodlení, penále z prodlení a pod. odpovídáte zase jenom Vy.

Na Poště tuto náhradu můžete vyžadovat pouze tehdy, pokud se tato nějakým způsobem smluvně zavázala, že "zásilku" doručí v nějaké stanovené lhůtě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]