Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Krátkozrakost a počítač

Od: jjajka odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, jsem krátkozraká už od svých devíti let. Teď je mi sedmnáct a mám na každém oku -5. Mám ráda, jako většina mých vrstevníku počítač. Rodiče mi vyčítají, že u něj sedím hrozně dlouho a že ve třiceti skoro nebudu vidět. Jenže jsem spíše introvertní člověk, přátelé si hledám těžko a koníčků mám málo. Takže se chci zeptat, jestli může počítač za vyšší dioptrie či nikoliv? A poslední otázka je zda, když mi naměřila doktorka o 0,5 dioptrie více, jestli je lepší si je nenechat přidat a vidět trochu rozmazaně, aby si na to oči nezvykly. Jinak zdraví všechny.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

2x

Není jasné o jakou vadu konkrétně jde ale bude vám 18let já bych si ve vašem věku pokud to vada umožní nechala rozhodně oči opravit laserem. Už jsem to sem někam psala, já jsem v 50ti strašpytel ale rodina dcery na to šla a pochvalují si život bez brýlí. Chce to pouze 20-40tisíc. K těm novým brýlím, to musíte poznat sama jak se vám nyní dívá na svět, jestli vás nebolí z koukání hlava atd. ale jak oči zlenivíte další dioptrickou berličkou bude to za čas zase jen horší. Zkuste trochu oční gymnastiky. Počítáč oči určitě unavuje a do jisté míry se na vašich špatných očích podepisuje. Tak ať oči dobře vidí na svět.

hodnocení

2x

A kdybyste zavolala oční lékařce a poradila se s ní? Případně vznesla dotaz na nějaký specializovaný očařský web? Tam by vám řekli všechna pro a proti. A taky poradili s brýlemi.*hej*Já sama mám několikatery brýle, ale speciálně mám na šňůrce na nákupy, takové dráťáky a pak jedny k počítači. Na čtecí brýle je monitor daleko a na ty úplně nejsprávnější také. Tak mám takové nijaké, kterými vidím. Ale jen na počítač.*hi*

zima*
hodnocení

2x

Vysedáváním u počítače se vám zrak nezhorší. Rozhodně není příčinou vyšších dioptrií. To samé platí o čtení v šeru, kdy jsme taky mockrát slyšívali, aby jsme nečtli ve tmě, nebo si zkazíme oči. Pouze dochází k většímu unavování očí, takže mohou třeba pálit apod. Jinak se přikláním k výše uvedené reakci od lidus. Laserová operace je dobrá věc a u velké většiny opravdu pomůže. Samozřejmě pokud máte vadu, kterou lze tímto způsobem napravit. Bohužel je pro některé hodně finančně náročná.

jjajka
hodnocení

Děkuji všem za odpovědi. K operaci: no připadala by v úvahu, ale tolik peněz. Pocházím z méně majetné rodiny a studuji gymnázium a potom bych snad (jestli budou peníze) chtěla jít na vysokou, takže ještě dlouho bude trvat než budu soběstačná. O doktorce: mám svou očařku, jsem objednaná na březen tohoto roku, poněvač se mi zná, že hůře vidím, zejména tváře. Ve škole zatím v pohodě, sedím v první lavici. Jen se bojím, co na to naši, když mně přidá dioptrie. To bude zase " to máš z toho počítače ... ve třiceti budeš slepá ... zase nové skla, kdo to bude platit ... . Učím se dobře, v tom problém není, ale jak jim to vysvětlit, že to s počítače není. Bojím se, že mi ho zakážou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]