Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dopravní podnik exekuce - jak se bránit

Od: haninka* odpovědí: 14 změna:

Prosím o radu, exekutor mi zablokoval účet u ČMSS (spoření s liškou) s tím, že návrh na exekuci ve výši 13 000,- podal Dopravní podnik HLMP. Vůbec o ničem nevím. Jednou jsem jela na černo, pak mě pozvali k soudu (protistana Dr. Sokol a spol.), zaplatila jsem cca 3 500,- a bylo to OK. Takže dám někomu své osobní údaje a pak si z toho dělaj kšeft? Jak se bránit? Chtěla jsem si peníze vybrat, páč na tom nejsem finančně nic moc a najednou taková rána? Za exeturem zajdu, to je v poho. Ale jak mu prokázat že jsem to před tím zaplatila? Doklad nemám je to 10 let. :( Už mě fakt se..., je to mafie.

doplněno 05.01.11 16:11:

Jo řeší to nějaký JUDr. Podkonický, dala jsem si ho do googlu a nestačila se divit. Máte někdo zkušenost? moc dík.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirkazhane
hodnocení

0x

A rozsudek máte? V něm by mělo být uvedeno, co všechno jste povinna zaplatit - třeba jste na něco zapomněla.

haninka*
hodnocení

Rozsudek jsem měla, zaplatila jsem všechno, tím jsem si jistá. Teď jsem volala známému co dělal exekutora, že prý mám podat žalobu na DP plus na toho Podkonického, má prý máslo na hlavě. A pak říkal, že je to promlčené. Jela jsem prý na černo v r. 2000 a účet mi blokli v r. 2008. Je to podle něj blbost. Určitě nejsem sama, tak bych byla ráda kdyby se někdo připojil. Nejde mi o 13 litrů ale o princip.

roboot*
hodnocení

0x

Mě kdysi zapřeli platbu O2, naštěestí jsem měla doklad takže stát se to může.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Já jenom ze svého okolí vím, že DP se s tím nemaže. Pokud nevyřešíš do předepsaných x dní na DP, tak už to pak jede bez jakýchkoli varování. A výsledná částka vždycky vychází kolem 14.000,- Kč.

U nás se platí pokuta hned, nebo už navýšená do 10 dnů. Pokud nezaplatíte, 3x přijde upomínka. Pak je vydám rozsudek s následnou exekucí. Souhlasím s Ladinprahou, výsledná částka je u nás přibližně stejná.

hodnocení

0x

Můj názor - částka 3500 kč zaplacená po vynesení rozsudku se mi zdá nízká. Myslím si, že jste opoměla na nějakou platbu. Promlčecí doba na podání exekuce je tuším 10 let od vynesení rozsudku. Exekuci dali v roce 2008, což je ještě v termínu.

jita*
hodnocení

0x

Platím metro,v roce 2000 jsem jela bez lístku*hi*nezaplatila a v roce2007 mi to přišlo od exekutora-za jeden lístek platím 4980 kč.

buss
hodnocení

0x

Učinit dotaz na DP, zaslat kopii co bylo uhrazeno, i exekutorovi. Poptat se i na soudu. Na upomínky DP jste se ani vyp.. že? Zaplatila komu, za co.

haninka*
vyprdla a proto jsem nasledne sla k soudu, pak jsem se na to taky vyprdla, ale za nejakou dobu mi prisla vyzva od exekutora s dluznou castkou a tu jsem na soude do koruny uhradila. Jenze jsem se 2 stehovala a asi jsem to vyhodila. Asi jsem blba, ale to mam cely zivot skladovat vsechny doklady? Na tom soudu musi mit preci kopii o zaplaceni ne?

Na soudě jsou uložené rozsudky, kde si můžete nechat udělat kopii. Potvrzení o zaplacení vám vystavil soud? Pokud ano, tak to tam bude doložené u rozsudku. Podle mě, potřebujete znát přesné znění rozsudku a pak se rozhodovat, co dál. U většiny dluhů nabíhají úroky z prodlení, až do doby zaplacení. Zkuste si promluvit s exekutorem.

many*

Taky bych se rada na neco zeptala ohledne DP a exekuce.

Mozna tak pred deseti lety jsem spechala na autobus a bohuzel jsem si nekoupila jizdenku. V metru me chytli revizori. Protoze jsem u sebe nemela dostatecnou hotovost (tehdy asi 400 Kc) opsali si moje osobni udaje a sdelili mi, ze pokutu mam zaplatit do 14 dnu na pobocce DP... To jsem ale neudelala,protoze jsem chvatala na ten zatraceny autobus, a udelat si opet vylet 210 km do Prahy, kvuli zaplaceni pokuty nebylo tehdy v mych financnich i casovych moznostech.

Cekala jsem, ze se mi nekdo ozve, ze mi prijde slozenka... a nic. V te dobe mi bylo asi 16 a postu prebirali vzdy rodice.

Dnes by me zajimalo, kde se mohu dozvedet, zda proti me byla podana zaloba (u jakeho soudu, instituce?), ci nikoli. Popripade v jake fazi jednani cela vec je a je-li mozne zalobu zrusit z duvodu promlceni.

jirkazhane

Promlčení lze namítnout až u soudu. Problém je v tom, že v těchto případech se "soudí" formou platebního rozkazu (tedy bez vás). Proti platebnímu rozkazu máte právo podat odpor a pak začíná vše znovu formou klasického soudu.

Jediný, kdo vám může sdělit něco o osudu této pohledávky je DP.

kato*
hodnocení

0x

Takhle vypadá realita(článek z čas.Květy 2/2011str.22)

Je tam rozhovor s jistým advokátem a ten říká:"Když se před pěti lety moje kancelář zabývala vymáháním dluhu pro ČD,většinou šlo o nezaplacené pokuty za jízdu načerno.Mezi těmi případy bylo asi tisíc dvě stě promlčených.Takové pohledávky jsou nevymahatelné.Stačí vám,když namítnete promlčení,a neplatíte je."Tehdy zjistil,že naprostá většina lidí se nebrání.,,Prostřednictvím právníků jich reagovalo pouze třicet.Nejhorší ale bylo,že z těchto třiceti právníků jich jen sedm uplatnilo promlčení.Zbylých třiadvacet mě požádalo o splátkový kalendář!

atreus*

Nedá se říci, že jsou nevymahatelné - je rozdíl mezi prekluzí (propadnutím) práva a promlčením.

Pokud dlužník nenamítne promlčení, není úhrada pohledávky neoprávněným obohacením na straně věřitele.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]