Dobrý den chtěla bych poradit co si o tom myslíte vy. Jsem vdaná dva roky mam díte také neco přes dva roky. S manželem jsem ale už 10let. Od mích 16let. Na začátku zamilovaná jak blázen. On žárlil nechtěl mě pouštět s kamarádkama ven. Parkrát se stalo, že mi dal v hádce facku. Všude ale čtu že domácí násílí se stupnuje ale u nás je to průměr tak jednou za rok po ostré hádce. Ale i přes to jsem si ho přestala vážit a vim když budu moc rejpat nebo dělat co se mu nelíbi, že ho to znovu vyprovokuje. Dvakrát jsem odešla ale po jeho nalehání a slibech, že se změní jsem se vrátila. Ted už to není tak lehké protože máme dítě. To on zbožnuje a taky mi s ním hodně pomáhá, když se domluvíme tak ho pohlídá kompet se postará. Myslím, že mi byl celou dobu věrný. Zato já tak poslení dva roky ne, protože jsem chtěla taky zkusit něco jiného a vědět že se líbím. Ale bojim se jeho reakce kdyby na to někdy přišel. Ted bych potřebovala poradit co by jste dělali až někdy v budoucnu zase při hádce padne facka už to neodpouštět a hned jít pryč nebo to přejít. Vim, že tohle by si žádný chlap k ženě neměl dovolit ale on vždy slibuje že to nikdy už neudálá a já hloupá mu to zase tak na ten rok uvěřim.
Když Tě zbije, můžeš ho nechat policajtama vyvést z domu na nějaký čas. Popravdě o chlapovi, který bije ženy, si nemyslím nic lichotivého. Souhlasím, že ženské by někdy zasluhovaly, ale bít je? To je zbabělost.
Dobrý den. Použití násilí by mělo být až jako poslední řešení všeobecně. Použití násilí muže vůči ženě je projev zbabělosti a slabosti. (nemám na mysli extrém, např.když žena vytáhne nůž pistoli atd.). U vás se to zatím nestupňuje, ale není to také tím, že doma musíte volit slova a podřizovat se, aby jste jednu nachytla? Já osobně se takovým ženám divím, že mohou setrvávat v takovýchto svazcích. Patrně kvůli dětem, ale myslím si, že je lepší, když dítě žije v harmonické rodině byť s nevlastním otcem, než s vlastními rodiči, kde je neustálé napětí, i když si myslíte, že není.
Na druhou stranu nechci moralizovat,ale neuznávám ani nevěru. Nejdříve jste měla ukončit manželství a pak si něco začít. A nebo jste již rozhodnutá a zkoušíte nový vzah.
Berte prosím můj názor jako jeden s mnoha, vše může být jinak. Každý člověk může mít jiný názor. Držím palce.
Petr
al bunda*
Jo, tak pod to bych se podepsal, je to mnohem kultivovaněji napsáno, než jsem to udělal já. Naprostý souhlas, i když já třeba nepovažuju nevěru tak úplně za něco špatného a odsouzeníhodného. Hezký den.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.