Nejste přihlášen/a.
Dobry den,
nevite nekdo jak se pozda ze clovek mam zapal plic? Byl jsem v patek u lekare, pac jsem mel suchy a drazdivy kasel pri kterem me palelo na pruduskach a k tomu jsem mel teplotu 38 C. Doktorka mi zdelila ze mam zanet prudusek a nasadila mi 2 baleni antibiotik - sumamed. Teploty jsem mel jeste v nedeli, o te doby je zatim klid, ale vsiml jsem si, ze me poboliva misto na zadech mezi lopatkou a pateri. Je mozne ze by to mohlo znacit, ze mam zapal plic? Toto misto me neboli vzdy, ale pouze v urcitych polohach kdyz sedim nebokdyz lezim napr. na zadech.
Babka má (jako vždy) pravdu. Akorát již ubylo lékařů, kteří dokáží něco vyklepat nebo poslechem zjistit přítomnost chrůpků - příznaky hrozícího zánětu plic. Suverénní metodou je RTG plic, odhalí i malá ložiska zánětu.
Z Vašeho popisu se téměř jistě jedná o tracheobronchitidu s klasickým průběhem - nejdříve virové onemocnění a poté následuje bakteriální infekce, začasté pneumokoky, zvládnuto sumamedem. Někdy se bolest z průdušek projikuje na stěnu hrudníku - ve Vašem případě dozadu. Další možná příčina je neuralgie některého mezižeberního nervu, přicházející nejčastěji při špatném držení těla - zkroucené postavy u PC, nesportující bledničky a tak podobně.
Query, vzhledem k tomu, že se vám ulevilo, tak to zápal plic nebude. To místo na zádech můžete mít prostě přeležené, předpokládám, že jste odpočíval, ležel... někde se mohlo něco skřípnout a od toho to může bolet. Hodně tady kolegové a kolegyně doporučovali hřejivé protizánětlivé náplasti od bolesti, které seženete v lékárně. Nebo to zkuste rozmasírovat třeba s dolgitem, nebo podobnou mastičkou...
doplněno 08.01.13 10:32:Babka má pravdu, můžete to mít namožené i z kašlání. Já někdy když kašlu, tak mě bolí celá žebra...
At to uvedu na pravoumiru Ta bolest neni zase tak hrozna ani intenzivni, ze bych nemohl existovat, jen je to nekdy takove neprijemne. V kazdem pripade jsem po Vas nechtel aby jste mi stanovili diagnozu a zacali lecit, i kdyz to zni zajimave
Slo mi jen o nazor, zda ta bolest muze byt zpusobena treba tim zapelm plic. V kazdem pripade dnes se chystam za svym lekarem, aby to posoudil okem a sluchem znalce, tak uvidime.
P.S.: Kdyby ta bolest byla opravdu od zapalu plic, nebolelo by me to i kdybych kaslal? Pac toto vubec nijak nepocituji ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.