Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se pozna zapal plic

Od: query* odpovědí: 5 změna:

Dobry den,

nevite nekdo jak se pozda ze clovek mam zapal plic? Byl jsem v patek u lekare, pac jsem mel suchy a drazdivy kasel pri kterem me palelo na pruduskach a k tomu jsem mel teplotu 38 C. Doktorka mi zdelila ze mam zanet prudusek a nasadila mi 2 baleni antibiotik - sumamed. Teploty jsem mel jeste v nedeli, o te doby je zatim klid, ale vsiml jsem si, ze me poboliva misto na zadech mezi lopatkou a pateri. Je mozne ze by to mohlo znacit, ze mam zapal plic? Toto misto me neboli vzdy, ale pouze v urcitych polohach kdyz sedim nebokdyz lezim napr. na zadech.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Zápal plic se nepozná. Tedy pacient to nepozná. Jen lékař poslechem a poklepem a případně odběry a sedimentací. *jasne* V zádech tě pobolívá proto, že při kašli sis namohl některý z drobných sválků kolem páteře. ;)

drejdl*
hodnocení

1x

Babka má (jako vždy) pravdu. Akorát již ubylo lékařů, kteří dokáží něco vyklepat nebo poslechem zjistit přítomnost chrůpků - příznaky hrozícího zánětu plic. Suverénní metodou je RTG plic, odhalí i malá ložiska zánětu.

Z Vašeho popisu se téměř jistě jedná o tracheobronchitidu s klasickým průběhem - nejdříve virové onemocnění a poté následuje bakteriální infekce, začasté pneumokoky, zvládnuto sumamedem. Někdy se bolest z průdušek projikuje na stěnu hrudníku - ve Vašem případě dozadu. Další možná příčina je neuralgie některého mezižeberního nervu, přicházející nejčastěji při špatném držení těla - zkroucené postavy u PC, nesportující bledničky a tak podobně.

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Query, vzhledem k tomu, že se vám ulevilo, tak to zápal plic nebude. To místo na zádech můžete mít prostě přeležené, předpokládám, že jste odpočíval, ležel... někde se mohlo něco skřípnout a od toho to může bolet. Hodně tady kolegové a kolegyně doporučovali hřejivé protizánětlivé náplasti od bolesti, které seženete v lékárně. Nebo to zkuste rozmasírovat třeba s dolgitem, nebo podobnou mastičkou...

doplněno 08.01.13 10:32:

Babka má pravdu, můžete to mít namožené i z kašlání. Já někdy když kašlu, tak mě bolí celá žebra...

sebod*
hodnocení

0x

guery. To snad nemyslíte vážně, že se domníváte, že Vám takto může ZODPOVĚDNĚ říci, zda zápal pli máte či nikoliv *zed*. Jistěže se u Vás zánět průdušek může rozvinout v zápal plic...a taky nemusí. Tohle Vám může s určitostí říci jen lékař. My tady o tom můžeme pouze DISKUTOVAT

query*
hodnocení

At to uvedu na pravoumiru ;) Ta bolest neni zase tak hrozna ani intenzivni, ze bych nemohl existovat, jen je to nekdy takove neprijemne. V kazdem pripade jsem po Vas nechtel aby jste mi stanovili diagnozu a zacali lecit, i kdyz to zni zajimave ;) Slo mi jen o nazor, zda ta bolest muze byt zpusobena treba tim zapelm plic. V kazdem pripade dnes se chystam za svym lekarem, aby to posoudil okem a sluchem znalce, tak uvidime.

P.S.: Kdyby ta bolest byla opravdu od zapalu plic, nebolelo by me to i kdybych kaslal? Pac toto vubec nijak nepocituji ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma suchy kasel

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]