Nejste přihlášen/a.
Dobry den,potrebovala bych poradit jsem cizinka ale uz 10 let ziju v cesku mam neakou hotovost a chtela bych zacit podnikat ale nevim kde s cim a jak ... mam 20 let ziji v Ostrave.Prosim o radu.Dekuji za vase nazory.
To není dobrý začátek do podnikání, když sám nevím s čím. Co vlastně umíte, co můžete nabídnout? Zřejmě půjde o živnost volnou, viz živnostenský zákon, co vše pod ni spadá. Podle země původu, co tak někoho doučovat řeč? Dá se ze země odkud pocházíte něco dovážet a zde prodat? Či opačně, o co by tam byl zájem a jít do toho s rodinou? Zajišťovat klienty na dovolenou tam i třeba sem? Prostě sednout a přemýýýšlet. A ne bezhlavě přijít o ty peníze, to není problém!
Možná by bylo dobré se nejdříve zamyslet, zda má smysl se ptát tady či kdekoliv jinde. Jestli někdo má nějaký podnikatelský záměr, který vypadá nadějně, tak vám ho zcela jistě a zcela nezjištně vyslepičí na těchto stránkách. To by musel být někdo mentálně postižený a u toho je poměrně malá pravděpodobnost, že by vymyslel něco, čím byste se byla schopna nějakou dobu živit.
Podnikatel nebo živnostník se vyznačuje právě tím, že vymyslí takový projekt, který je lepší a výnosnější než projekty jiných. Vy nemáte v podstatě nic, jenom peníze. Peníze má dneska kde kdo, takže vaše konkurenční výhoda na začátku je nic moc. Leda najít někoho, kdo ty vaše peníze potřebuje a zainvestovat. Ztráta 100% je pravděpodobnější, než to, že své zúročené peníze ještě někdy uvidíte.
Až vás něco opravdu výnosného napadne, tak to sem napište - pokud uznám za vhodné, tak váš projekt hned zrealizuji. Předem děkuji.
Musím říct, že Antara to podal/a velmi dobře. Taky mám v plánu něco rozjet,a když jsem viděla Vaši otázku, napadlo mě, jestli si neděláte srandu. Já jsem svůj nápad vymýšlela 3 měsíce (fakt jenom sepisovala vhodná pro a proti, zlepšení, potenciál zákazníků, s čím přijít novým na vším přesyceném trhu...), pak ho šla konzultovat s bratrem-ekonomem, znovu upravila, teď už měsíc hledám vhodnou prostoru a pořád nemám...počítám, že od nápadu k realizaci uplyne minimálně půlrok, a to jsem ještě optimista. A ty peníze na nutnou počáteční investici jsem si odložila hned. Kdybych šla do podnikání taky hned, peníze už nemám a zákazníky taky ne - ne proto, že bych neuměla, co chci nabízet, ale protože bych nevěděla, jak svou službu prodat. To je hlavní.
Takže obecně radím - přijďte s něčím, co není otřelé, nezakládat večerku vedle 3 jiných apod. Arménské bistro zní dobře, dostatečně "unikátně", ale myslela jste na potravinářské předpisy? Normy upravující skaldování potravin apod.? Vyberte vhodný prostor - i když jídlo budete dělat jiné než ostatní, vedle kebabu a McDonalds se neuživíte... Co zaměstnanci? Poměr zaměstnanecký, nebo buou pro Vás pracovat na ŽL? A co účetnictví? Kde budete nakupovat suroviny? Máte je čím odvézt?
Možná jsou to primitivní otázky, ale podnikatelský plán, jak už řekl Antara, Vám sem nikdo nevloží, tak jenom nápady, abyste si uvědomila, nad čím vším je třeba přemýšlet... Ale držím pěsti, samostatnost se mi líbí. A až otevřete, dejte vědět, arménskou kuchyni bych náhodou docela ráda zkusila
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.