Nejste přihlášen/a.
Sepisuji žádost o rozvod. Manželka vzala z SJM peníze a uložila je na účet, ke kterému nemám přístup. Dále má na své jméno stavební spoření a penzijní pojištění - pojistné bylo hrazeno ze SJM. Mohu dát soudu návrh na vydání předběžného opatření, aby až do písemné dohody o vypořádání SJM nebo rozhodnutí soudu nařídil peněžním ústavům blokaci těchto finančních prostředků (čísla účtů znám)? Mám tento návrh dát v rámci návrhu na rozvod manželství (jako jeden bod) nebo úplně zvlášť?
doplněno 04.01.11 11:47:Omlouvám se za přehlédnutí - chtěl jsem to dát do rubriky právo!
doplněno 05.01.11 12:32:Prosím administrátora o přesun této otázky do rubriky právo.
doplněno 05.01.11 22:47:Ještě jednou prosím administrátora o přesun otázky do rubriky právo. Řídím se tak pokyny, podle kterých se nemá tatáž otázka dávat do 2 rubrik.
Dobrý den,
tento návrh samozřejmě dát můžete a snažte se jej pokud možno co nejlépe zdůvodnit a doložit důkazy k čemu můžete. Návrh na předběžné opatření je podle mne možné podat i jako součást návrhu na rozvod nebo jej lze sepsát na osobitní papír a přiložit jako přílohu.
K problematice předběžných návrhů se vztahuje §74 a násl. Občanského soudního řádu
doplněno 06.01.11 14:59:To zdůvodnění a dokladování k žádosti o předběžné opatření je důležité proto, že soudce vychází při posuzování opodstatněnosti návrhu především z návrhu samotného a nevyzývá (nemůže vyzvat) k jeho doplnění.
Děkuji za odpověď. Udělám to asi tak, že se napřed pokusím uzavřít s manželkou dohodu o vypořádání SJM a teprve když neuspěji, tak v rámci návrhu na soudní vypořádání SJM dám i ten návrh na předběžné opatření, aby toto předběžné opatření bylo případně zrušeno rozhodnutím ve věci.
Jen drobný dotaz. Když tak velice toužíte přesunout dotaz do rubriky "právo", tak vzhledem k délce Vaši registrace - kdy jste zde tuto rubriku viděl naposledy?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.