Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plný invalidní důchod a výdělek

Od: sebod* odpovědí: 7 změna:

Může si osoba, která je v plném inv. důchodu přivydělávat? Jestliže ano, tak jakou maximální částku? Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ar*
hodnocení

0x

Pokud od nového roku není změna, tak může a paradoxně maximální částka není stanovena.

myse*
hodnocení

0x

při invalidním důchodu si lze přivydělat - částkou to není omezeno. Trošku bych se bála, aby mi důchod nevzali, když jsem schopná pracovat...

jita*
hodnocení

0x

manžel měl plný invalidní a pracoval na plno,po roce dostal částečný a pracuje dál na plno.

hodnocení

0x

Výše výdělku se u poživatelů invalidních důchodů přestala sledovat od 4/2006. Jediné, čím je inv.důchodce limitován, je zdravotní stav.

lidus*
hodnocení

0x

Je to tak jak uvádějí ostatní jen vás upozorním na fakt, že vám při nejbližší kontrole, posudkový lékař, důchod upraví na částečný nebo seberou úplně a aby jste ho pak dostal zpět není jednoduché.Bu´důchodpotřebujete a nebo ne.

sebod*
hodnocení

No, my jsme se právě tady o tom včera bavili. A já jem dost dobře nechápala, jak je možné, že při plném inv. důchodě je možné pracovat bez omezení výše výdělku *nevi*

lidus*

Také to dost dobře nechápu, podle mě když vás někdo zaměstná tak toho okamžitě posudkáři využijí aby vá důchod sebrali. Mám RS a III. DŮCHOD neumím si představit, že bych měla jít do práce, ujdu o berlích max.50m, nevlezu sama do vany atd. ¨ZTP mám víc jak 10 let a loni jsem žádala o ZTP-P a nedalí, také jsem chtěla příspěvek na péči no ani těch 800 měsíčně nesplním podle jejich debilních norem. Nechápu kdo to bere a vůbec nerozumím tomu, že někdo s III. důchodem je schopen práce. Je-li pak by mu hned měli důchod odebrat. Něco je v naší legislativě špatně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]