Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Životní pojištění Perspektiva - vyplatí se?

Od: petrzvysociny odpovědí: 18 změna:

Dobrý den, mám u Kooperativy Investiční životní pojištění.PERSPEKTIVA podle sazby 3BN. Počátek pojištění 1.12.2006,konec pojištění 30.11.2044. Pojistná doba tedy 38 let. Mám sjednáno jakorát Pojištění pro případ vážných nemocí na 100.000Kč a Pojištění pro případ pobytu v nemocnici na 500Kč. Nic jiného. Tedy kromě Pjištění pro případ smrti a to na 500.000Kč. Platím 1.000Kč měsíčně. A to je právě ono. Zdá se mi to strašně málo. Tisícovka je pro mě docela peníz, ale půl milion za smrt? Tím rodinu nezabezpečím.. :( Kde máte životku Vy?

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Moje zkušenost, co se týče životní pojistky je, místo křesťanského pozdravení, srazit pojišťováka ze schodů. A peníze vložit do důchodového připojištění nebo něčeho výhodnějšího. *jasne*Několik členů mé rodiny se dalo naverbovat na životní pojistku a když přišlo jakékoliv plnění, člověk nevěděl, jestli se má zasmát nebo zaplakat. A při zrušení, nedostali zpět ani to, co tam vložili. Smutný příběh! *modla*Jakou bude mít koruna hodnotu za 10let? A uskrovňovat se a vysvětlovat, že toto nemůžeme koupit proto, že pojišťovna stojí s nataženou dlaní.*sok*

petrzvysociny
hodnocení

Ano, na téma výhody a nevýhody IŽP by jsme mohli diskutovat hodně dlouho. Já IŽP chci, nedokážu si představit, že kdyby se mně něco stalo, tak rodina nedostane ani korunu. Moje otázka ale byla jiná.

Reaguju právě proto, že jsem sama vychova a dala vzdělání dvěma dětem. Jsem pyšná na to, že jsem utáhla to, že vystudovaly, postavily se rovně do života. A že by se se mnou něco stalo, jsem neměla čas promyslet to. Nesmělo se nic stát! ;)Ale omlouvám se, opravdu neodpovídám na vaši otázku.

hodnocení

0x

Plně souhlasím s Babkazov. Manžel měl životní pojistku u AMCIGA, a já mu nadávala. Zápasili jsme s penězma a on platil 12000 za rok. Na smrt měl myslím také 500 000 a při dožití v 60letech výplatu 300 000. Zrušil to, neb jsme potřebovali peníze. Vrátili mu jen část. Už je to několik let.

buss
hodnocení

0x

No ale jsou i horší a dražší, co jste si vybral ... ale jsou i daleko lepší.
Neříkáte, kolik to vynese (včetně odečtu z daně¨;), jen co to stojí.

marabu*

na trhu je bohuzel spousta drahych produktu...

a jestli ma zivotko cenu nebo ne, zalezi predevsim na tom, jestli zivite rodinu nebo zijete sam, mate hypoteku, nebo nikomu nedluzite... individualni:)

tomason*
hodnocení

0x

Mílíte se, je to investiční pojištění s minimální spořící částkou 500kč měsíčně takže investujete tuto částku do fondů v alokaci ktero jste si zvolil.To ostatní je připojištění.Mám tu samou smlouvu.

doplněno 03.01.11 19:24:

Y ble

marabu*

a prijde Vam dobre investovat pres pojistovnu...?:)

jardaaaa

já mám životko u Koop, podle sazby 7BN. 3BN je co já vím stará sazba a tahle je v nečem zas o kus lepší, ale v čem se mě neptejte :) Mám tam úrazovku a právě taky tu smrtku, taky chci v případě odchodu zajistit rodinu a 300tis. stojí 51 Kč měsíčně (zvedá se to věkem). Za chvíli tu částku budu navyšovat. Pro mě osobně je to výbornej produkt, jak právě jak i Vy říkáte, zajistit rodinu.

Chci ale rodinu zajistit něcím víc. Každý měsíc co uškudlím kačku, tak budu časem nakupovat investiční zlato. Teďo o tom dost čtu články. Zlato je stálice, i kdyby krachla celá EU, nebo byla hyperinflace. Promyslete to také...

marabu*

zase ale zlato neni moc likvidni...;)

Jinak investice, pres pojistovnu.. zbytecne drahe.. kdyz existujiu prime investice (penize se investuji do uplne stejneho fondu, jen si z toho pojistovna nic nestrhava)

A daj se penize posilat do fondu fondu a nakupovat vyvazene, ikdyby neco krachlo,tak mate nakoupeno dalsich xy veci.. A prodat se to da kdykoliv za aktualni cenu.

Co je vic?:)

jardaaaa

ano, to ohledně investic máte samozřejmě pravdu.

Ale co já vím, tak tu vysokou částku pro případ smrti nejde udělat u úrazovky, ale je potřeba mít životko a tam to mít jako připojištění. Navíc životko zvedá bonitu když chcete hypotéku (aspon myslím) a snad je i něčeho (hypotéka) vyžadována :)

marabu*

nicmene investovat pres zivotko je skoda...

gregor*
hodnocení

0x

Zdravím,

vemte, ale v potaz, že ty dvě rizika co tam máte - važné choroby a hospitalizace jsou velmi drahé. Takže není divu že máte poj. částku na smrt pouze 500tis. Na vyšší částku byste musel přitlačil na portmonku.

Já mám životku u ČSOB poj. a nemám rodinu takže tam částku na smrt mám velmi malou, ale za 1000mesíčně. bych ji mohl mít kolem 1,5 mil. V takovém případě bych tam pochopitelně nic moc nenaspořil.

marabu*

jjj vazny choroby sou drahy..

Ale stejne jako smrt a sztejne jako ostatni veci..se cena odviji napr od veku, kdy si to sjednavate...

jardaaaa

Nikoliv od věku, kdy si to sjednáváte, ale od věku jaký máte, tj. cena za připojištění časem roste.

klucina*
hodnocení

0x

každá smlouva má určitá pravidla nějak se chová, záleží na tom co konkrétně potřebujete Vy,ale to musíte říct svému poradci, kterému důvěřujte! Určitě se s tím něco udělat dá,ale bohužel takto se poradit nedá. Máte založenou investiční smlouvu, kde část financí investujete, pokud jste chtěl jen na smrt,dalo se to řešit jinou pojistkou a daleko levnější.Na druhou stranu z hlediska dlouhodobosti můžete vydělat, jen sledujte časem jak se Vám pojištění vyvíjí

doplněno 05.01.11 17:01:

Omlouvám se ne důvěřujte,ale kterému sám důvěřujete! Ještě dodatek 3BN je výhodnější v rozdílu prodejní a nákupní cenou jednotky (2%)

nikis*
hodnocení

0x

Dobrý den, velmi dobré životní pojištění je Flexi u České spořitelny, mám s ní velmi dobré zkušenosti i co se týká plnění, když se něco stane. Důležité je vědět, jaký je Váš příjem, zda máte hypotéku atd... To že se na vám poradce v pojišťovně podívá a sepíše pojistku, tak nikdy ta pojistka nemůže být kvalitní... To už za ty svoje leta vím a taky jsem tam chodila.. Nicméně dnes mám nezávislého finančního poradce a je to super:)) vřele doporučuji. Klidně Vám pošlu kontakt. S pozdravem N.

buss
hodnocení

0x

Investovat do akcií, nakupovat, prodávat ... dyť to jde dnes on line (ne jak kdysik přes banku a čekat, jak to dopadne).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]