Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Manželé - čí jsou peníze ze spoření?

Od: gracie01* odpovědí: 11 změna:

Prosím o radu. Za trvání manželství jsem si uzavřela stavební spoření. Nedávála jsem tam dva roky žádné peníze, až třetím rokem, kdy se manžel odstěhoval a přestali jsme vést společnou domácnost. Teď se budeme rozvádět a já bych si chtěla stavební spoření zrušit a peníze si vybrat. Naspořila jsem si je sama a mám teď obavy, aby mu soud nepřiznal polovinu peněz. Nemáte někdo podobnou zkušenost, jak dalece soud prověřuje smlouvy o stav.spoření? Díky za odpověď.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

1jara*
hodnocení

0x

Před rozvodem je rychle vybrat. Je psané na vás?

gracie01*
hodnocení

ano je psané na mě. Dneska jsem byla u pracovníků stavební spořitelny a ti mě řekli, že peníze budu mít po 3 měsíční výpovědi až v květnu. Můžete mi poradit, jak lze peníze co nejdříve vybrat?

hanher*

Vždyť odpověď jste již dostala, viz Vaše poslední reakce.

gracie01*
hodnocení

To ano, ale nestihnu to do rozvodu. První stání je 15.2. Pořád ještě ale nevím, jestli mu budu muset dát polovinu peněz, když nestihnu peníze vybrat.

cyril*

Soudu je to víceméně jedno. Záleží na tom, co bude požadovat manžel. Když on řekne, že to jsou peníze společné, tak je jen na Vás prokázat nezvratně, že se jedná o peníze pouze Vaše. Nikde však není psáno, že by soud musel řešit majetkové vypořádání. To je zcela na dohodě manželů, jen v případě, že nejsou schopni dohody, určí dělení majetku soud na jejich žádost.

buss
hodnocení

0x

Nabyto za trvání manželství ... Jedině dokázat, že to bylo prachy z předmanželství, nebo vám to hradil někdo jiný, rodiče.

gracie01*
hodnocení

Promińte, asi jste špatně četl. Psala jsem, že jsem si dala na smlouvu peníze až po odchodu manžela ze společné domácnosti.

cyril*

Asi jste špatně pochopila Vy, co znamená SJM.

coop*

SJM je zákonem definováno naprosto přesně: "Co je tvoje, to je moje a co je moje, tak po tom ti nic není" (dluhy tím myšleny nejsou) ;)

roboot*
hodnocení

0x

Soud toto sám od sebe zjišťovat nebude, pokud manžel nic nenamítne, můžete být v klidu.

symca
hodnocení

0x

Při prvním stání se majetkové otázky neřeší.Pokud na to sama nezavedete řeč,nebude se to řešit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]