Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o radu..
Asi jako hodně lidí bych strašně moc chtěla zhubnout...jenže mám problém v tom, že miluju jídlo..a nedokážu si představit nějakou dietu..Nedělá mi problém cvičení každý den se snažím minimálně půl hodiny cvičit...ale to jídlo..dostanu na něco chuť a nedokážu se donutit si to nevzít... už nevím co mám dělat...Jednou už jsem shodila asi 30 kg ale teď to mám zase zpět a dolů to nejde..Nemáte někdo zaručený recept?
První, pokud bydlíte sama, bych omezila nákupy. Ono dostat chuť na něco dobrého s tím, že si pro to musíte nejdřív zajít do obchodu, může pomoci. Občas se Vám nebude chtít, nebo už nebudou mít otevřeno. Pak taky doporučují před jídlem vypít velkou sklenici vody. Zaplní se žaludek.
no jako když mám jídlo na talíři tak toho moc nesním...spíš jen tak během dne chodím a uzobávám kde co...a bohužel bydlím ještě s rodiči...a v lednici je pořád něco co mě může nalákat :D asi mi chybí vůle nic jiného
Zkuste si o tom promluvit s mamkou. Je možné, že hromadu věcí do lednice kupuje jenom kvůli Vám, aby Vám nic nechybělo. Ona je spokojená, vy zoufalá. Možná že se mamce i uleví.
Zkuste to říct. Prostě. Mami prosím tě, nekupuj ty brambůrky a čokoládu, protože já pak mám problémy s váhou. A je to. Mám doma taky kyselinu , je prostě v tom věku, kdy sní co vidí a tak jsem omezila nákupy právě těchto dobrot. Místo brambůrek sušené ovoce, v lednici jsou sýry, jogurty, na míse jablíčka, mandarinky.
Je pravdou, že se to dotkne celé rodiny.
V tom máte určitě pravdu...ale když ona neposlechne...a když vidí že si vezmu tak to příště koupí znovu...Já ani vlastně přesně nevím co jíst...obvykle nemám čas si něco vařit tak musím koupit nějaký ten polotovar a je to...a nejhorší jsou záchvaty večer ( brambůrky, čokoláda atd.)
doplněno 03.01.11 13:04: No jo, přestat to kupovat...ale já když chci tak si něco vždycky najdu :D snad se donutím
Jediný zaručený recept je NEŽRAT! Já jsem od léta shodila 5kg jen tím, že jsem omezila večerní žraní. V 17 hodin se najím naposledy, a pak už nic. A věřte, že to je někdy na zabití, koukat se večer na Kluky v akci, Prostřeno, Ano Šéfe, atd... kde furt jenom žerou Je to jenom o vůli. Donutit se prostě musíte.
Jak říká mařenka, vyměnit sladkosti a brambůrky za ovoce. Bacha ale na různé cereální tyčinky a podobně, ty se tváří navenek zdravě, ale jsou plné kalorií.
Sladkosti si nemusíte odpírat, ale jíst je s mírou. Třeba každé odpoledne si dát čtvereček hodně procentní čokolády. Povzbudí to a zažene chuť na sladké.
Možná by Vám taky pomohl dietolog.
Nejíst od těch 5 hodin je určitě dobrá rada...zkusím to dodržet když jsem hubla poprvé tak jsem jedla naposledy ve 3 ale úplně cokoliv a šlo to...ale na teď už nemám čas...
Nežrat já vím..ale když já to jídlo mám tak ráda :D ale vím, že buď budu hubnout nebo žrát
Zkuste to třeba postupně - první týden od šesti, další od pěti... Nejíst od tří je docela extrém.
Je ještě otázka, jestli ujíždíte na KVALITĚ nebo KVANTITĚ. Pokud se potřebujete pořádně najíst, hledejte nízkoenergetické potraviny, pokud Vám záleží na kvalitě, tak raději kvalitní, ale trošku (to je případ třeba té čokolády).
Já mám jídlo taky moc ráda a ještě víc, když si ho nemusím připravovat sama
Taky pomáhá vláknina (psylium), vypít hrnek půl hodiny před jídlem a ono se potom do člověka tolik jídla nevejde. A spraví to trávení.
no spíš na té kvantitě...já to vydržím třeba nějaký čas..jím zeleninu, ovesné vločky...ale pak to prostě nevydržím a je to znovu v pytli
Každé ráno "půlku" dětského olejíčku a na myšlenky o jídle nebude čas
Ale efekt je... a to jde
Chjo, já se snažil tři roky přibrat s léky, posilováním..a já nevím čím vším a stále vypadám jak "somálec".. nemáme to holt jednoduchý..
no to není zrovna dobrá rada
no ale není to napořád...a já nechci dělat nic takovýho...a jako tak to je no...někdo chce zhubnout a někdo nemůže přibrat..škoda že to nejde skombinovat
Já myslím Verunko, že vy už o zdravé výživě něco víte, ale pořád to není dost k tomu, abyste věděla, že je zapotřebí změnit celý životní styl, ne jen to, že se soustavně přežíráte, apod. Máte slabou vůli a ničím se ji nesnažíte posílit. Já jsem byla jako vy - miluju pizzu, těstoviny, čokoládový pudink a cvičit se mi nikdy moc nechtělo. A když už, nebylo to nic moc trvalého nebo efektivního. Ale pomalu jsem svoje nezdravé návyky změnila. Každá nepříliš zdravá potravina má svůj zdravější ekvivalent, který jsem se naučila kupovat, zařadila jsem mořské ryby každý týden 2x na jídelníček, hlídám si pitný režim, snažím se v noci dobře spát min 7 hodin a plno dalších věcí.
Mimochodem, to jezení naposled ve tři hodiny je vážně extrém - je to navíc nesmyslné. Poslední denní jídlo by mělo záviset na tom, v kolik hodin chodíte obvykle spát - a najíst se nejpozději 4 hodiny před tím, než přistanete na krovkách v betli. Já se najím nejpozději v sedm večer a pak si pořádně vyčistím zuby, abych už nic jiného nejedla a neuždibovala a nemusela si tudíž znovu tesáky čistit... Pro mě, jakožto celkem líného (bohužel) jedince tento přístup funguje.
Já vím, že prostě jen musím chtít a musím to vydržet..vždycky si nakoupím zdravé jídlo, ale moc dlouho to nevydrží a stejně zase koupím brambůrky a tak..Nedokážu prostě odolat
No já jsem se taky úplně nevzdala čokoládového pudinku, sem tam tabulky čokolády. Když něco upeču partnerovi, taky do toho ďobnu. Ale hlavní je, že jak už tady někdo psal, změnila jsem své stravovací návyky, "nové" zdravější jídlo chutná báječně, vytipovala jsem si několik malých obchodů, kde seženu zdravější ekvivalenty potravin (tím nemyslím tzv. biovýrobky), omezila jsem nakupování v obřích marketech, atd. atd. Chápu, že jste trochu mladší než já (já mám 22 let) a bydlíte u maminky, tudíž nevedete vlastní domácnost, kde by bylo na vás, co byste koupila, co byste vařila, kdy byste jedla... Tím se celá věc ztěžuje. Promluvila bych si s mámou o zdravějším stravování (nevím, zda i jí by se hodilo shodit pár kilo), že byste se do toho pustily obě dvě. Na internetu jsou momentálně kvanta informací o zdravém jídelníčku, mnoho chutných receptů na zdravé pokrmy, najdete množství webových stránek o efektivním cvičení, s video ukázkami, s motivačními každodenními updaty. Nevím, jak jste vysoká a kolik zhruba vážíte a kolik je vám let. Ale zřejmě to chce začít se sebou něco dělat.
Máte pravdu ve všem co říkáte...ale já to mám o malinko složitější..Už nejsem malá..je mi 19...a bydlím střídavě, chvíli u matky, chvíli u otce (tam vaří babička, a babičky vaří jen nezdravá jídla). Strašně ráda bych se už odstěhovala s přítelem do svého, ale nemám zatím práci a tak to prostě nejde...občas zajdu na brigádu, ale u matky stejně přespávat musím...Mamka taky nevaří zrovna zdravě a myslím, že to měnit nebude kvůli jejímu příteli, který téměř nic nejí...K obědu si prostě musím vzít to co je...nebo si koupit nějaký polotovar, jak jsem už řekla. Doufám, že se co nejdřív odstěhuju a pak bude všechno záležet jen na mě..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.