Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřebuji poradit, v sobotu se semnou rozešlá má přítelkyně, ztratil jsem její důvěru. Samozřejmě vím, že to co jsem udělal byla strašná hloupost, nešlo o nevěru, byla to nevinná lež na začátku našeho vztahu, která bohužel postupem času přerostla v problém. Pořád spolu bydlíme, ale už jenom jako přátelé, chtěl bych získat její důvěru zpět, vím že to bude těžké, ale jsem schopen udělat cokoli. Strašně moc ji miluji a nedokáži si představit život bez ní. Plánovali jsme rodinu, bohužel nám to nevyšlo. Představa, že budu bez ní mě ničí. Oba se milujeme, ale bohužel bez důvěry spolu být nemůžeme. Můžete mi prosím poradit, jak a kde mám začít? e to pro mě strašně moc důležité...
Předem děkuji za rady.
Publilius Syrus kdysi rekl: Kdo ztratí důvěru, víc ztratit nemůze.
Prave, ze jses schopen udelat cokoliv...zrejme i (znovu, opakovane) lhat.
V dalsim citatu od Demosthenesa je i rada: Nez clovek nekomu venuje duveru, ma se podivat na jeho zpusob zivota a na jeho charakter.
Tak se snaz, chlapce...
Z vlastní zkušeností vím, že kdo jednou dokáže zalhat, udělá to zas. Je to zřejmě povahová vlastnost, ale ten který lež pronese si nazaslouží důvěru. Budete se muset "odmilovat", protože život s člověkem který třeba v maličkosti zalhal je peklo. Už nikdy by Vaše partnerka neměla jistotu, že co říkáte je pravda a s tím pocitem se žít nedá. Já jsem to peklo prožívala a nikomu bych to nepřála.
A víte jistě, že se s vámi přítelkyně rozešla kvůli ztrátě důvěry. Sice nevím, co tuto ztrátu důvěry mělo zapříčinit, ale je třeba možné, že má jiné důvody. Jak sám píšete prožili jste těžké období, kdy určitě vaše přítelkyně prožila období plné stresu a je možné, že si jen potřebuje pročistit hlavu. Pokud spolu bydlíte, určitě spolu komunikujete. Zkuste si s ní promluvit o tom co cítíte, projevit své city a zeptat se jak to vidí ona. Vyjádřete, že vás mrzí, co jste udělal a projevte své přání o znovu zblížení. Umožněte jí dát taky čas, kdy si bude moct uspořádat své myšlenky, netlačte na ni. A řekněte, že jste ochotný na ni počkat. Někdo, ale zkrátka nedokáže lež přenést. Záleží samozřejmě také na tom o co se přesně jednalo.
Osobně si myslím, že je to kombinace všech výše zmíněných problémů. Jelikož je to pro nás oba čerstvé a těžké, zatím se s ní na toto téma nechci moc bavit a když už to zkusím, její odpověď je že neví... Samozřejmě si myslím, že si potřebuje pročistit hlavu. Navíc je už od července v pracovní neschopnosti, takže je zavřená pořád sama doma. Zatím se snažím vymyslet nějaký program abych ji aspoň na chvíli donutil vypnout a trošku se odreagovat. Sice je pro mě obvzlášť těžké se k ní chovat jako kamarád, ale ona mi za to stojí a jsem ochoten na ni čekat. Díky moc za radu, jste první kdo na tu věc má stejný náhled jako já. Moc mě to povzbudilo. Ještě jednou děkuji.
Já osobně si to nemyslim, nerozešli jsme se jen kvůli výše zmíněnému problému. Bylo to velmi složité, když to řeknu upřímně, tak se nám za poslední 3 měsíce posralo všechno co mohlo. Sebevražda v rodině, zdravotní problémy členů rodiny, přišli jsme o miminko ve 3. měsíci atd. Bylo toho na nás oba strašně moc a výše zmíněná věc byla asi poslední kapka. Osobně si myslim, že když to za nějaký čas zkusíme znovu, tak nám to může vyjít, ale samozřejmě taky nemusí... Ale je to pouze můj osobní názor...
nevím v čem jsi hned na začátku lhal, pokud v otázce pohlaví a jsi ve skutečnoasti žena, bylo by vše ztracené...jinak máš pořád naději...důvěra se buduje, zani s tím hned dnes...ale necjovej se přirtom jako hadr na boty nebo zoufalý idiot, máš také nějakou hrdost...
Samozřejmě, vím že je to běh na dlouhou trať, ale idiota ze sebe dělat nebudu v tom máte pravdu. A co se týče toho pohlaví, tak jsem 100% chlap. Díky moc, jsem rád, že se mezi naámi najdou i tací, kteří mě neodsoudí... Udělal jsem chybu, ale kdo z nás je nedělá, jsme pouze lidé... Ještě jednou díky...
Můj bývalý přítel mi na začátku vztahu taky lhal a dost hnusně...ale protože jsem ho moc milovala, tak jsem mu to odpustila a vrátila se k němu...takže pokud vás vaše bývalá přítelkyně miluje...dříve či později si to uvědomí a vrátí se...v opačném případě budete muset jít každý svou cestou.
Díky za odpověď´, já jsem nelhal hnusně, ale to je celkem jedno... Měli jsme spoustu jiných problémů a po těch pár dnech jsem si jistej, že se k sobě bohužel nevrátíme. Nehodíme se k sobě a v budoucnu by to asi dopadlo stejně buď rozchodem nebo rozvodem. Je docela štěstí, že namáme děti, jinak by to byl asi větší problém...
Tak tomuhle se říká obrat o 180 stupňů
Nemůžu bez ní žít, bééééé, ty lži byly jen malé, bééééé . . . nehodíme se k sobě, ať táhne.
Ať žijí lidské vztahy. Slečně přeji někoho, kdo nelže.
Píšeš, že jste toho prožili hodně a kvůli lži Tě opouští? Nerozumím tomu, píšeš, že se milujete, tak pracuj na obnovení důvěry a bude to dobrý.Řekl jsi ji co cítíš a ona Tobě?
Ano řekl i ona mně. To co mi řekla odpoledne bylo v zápalu všech emocí... Ta předchozí odpověď byla taky plná emocí, ale lidi co umí pouze tvrdit to, že já jsem ten špatný a podobně mě dost iritují... I když se ke mně teď vrátit nechce, tak časem se může vše změnit. Uvidíme, budu se snažit a snad to dopadne dobře...
Těžko takto radit na dálku, prožil jsem taky něco ve svém životě a mohu říct, že opravdu pomůže čas, ten čas Ti ukáže cestu, nech ji ho taky.
Samozřejmě oba potřebujeme čas a jak říkáte, ten nám ukáže, jestli půjdeme společnou cestou nebo každý po své. Moc děkuji za radu.
Lidé jsou neuvěřitelně subjektivní. Ani se navzájem neslyší, a to i když se chtějí poslouchat. Někdy s tím druhým nehnete. Je lepší nechat ho, ať jeho emoce odezní... Radím jít si svou cestou. Rád jí můžete mít dál, ale jaksi v klidu a uvolnit si místo pro někoho jiného, když si to dotyčná mude přát. Nikoho nelze do ničeho nutit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.