Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Náladový přítel - ubližuje mi to

Od: ruushii odpovědí: 19 změna:
Dobrý večer,
chtěla bych se poradit. Mám o 10 let mladšího přítele se kterým jsem 4 roky. Přítel je starostlivý, chápající, umí být hodný, milý, v životě mi už párkrát pomohl, problém je však v tom, že je hodně náladový, úzkostlivý a mívá "depky". Když ho to popadne, říká věci, který hodně bolí. Co mám dělat? Vím, že to nemyslí zle. Naučil mě se svěřovat se svými problémy a sám to nedělá. Dusí to v sobě, trápí se a jeho chování mi pak ubližuje.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

amadeus*
hodnocení

1x

Váš věk sice neznám, ale myslel jsem, že tuhle zkušenost má už téměř každý člověk. Žádný učený z nebe nespadl a není pozdě se něčemu přiučit. Dám vám tedy radu:

Když vidíte, že má partner špatnou náladu - depku, tak po něm nic nechtějte a případně na něj ani příliš nemluvte, pokud nezačne sám. 60% lidí (z nichž je 90% mužů) se svěřuje nerada a už vůbec né partnerovi/partnerce, chceme si své problémy řešit sami. Jednou přejdou. Když zůstanete sama pozitivní a zaměříte se na něco jiného, nejspíš si o vaši pozornost sám řekne. Já si této zkušenosti cením. Vím, že když jsou slečny na maximu své protivnosti, je lepší je nechat být a nabídnout podporu/útěchu až když si o ni řeknout. Vyzkoušejte a uvidíte. Pozor! Věnovat se něčemu jinému neznamená, že budete partnera ignorovat. Veselé "Ahoj!", "Dobré ranko", atd. vždycky potěší.

poloner
hodnocení

0x

Musíte nějakým způsobem zjistit, co ho trápí (zkuste se ho oklikou zeptat - napřímo Vám asi neodpoví nebo se ptejte jeho rodičů, ale tak, aby jeho rodiče mu zpětně neřekli př.:hele, byla u nás tvoje přítelkyně a prý tě něco žere. On odpoví rodičům něco, aby mu dali pokoj a na vás se naštve, že jeho problémy řešíte přes jeho rodiče).

Moje rada je, jeho rodičů se ptejte až na konec a zkuste sama narážet na jeho možné problémy (někdo mu psychycky ublížil (rodina,škola), má podezření na nějaký zdravotní problém a bojí se doktorů, je ve finanční tísni, nemůže sehnat práci, apod..)

To, že Vás naučil se svěřovat znamená, že on sám ví, že je to nejlepší řešení a být pak následně vpohodě než to v sobě dusit. Tíží to jinak psychyku a když na to příjde, tak je nervní a to je ten problém. Vás to naučil, v domění že se to snáze naučí i on sám, ale stále nemá odvahu se svěřovat (určitě to je pro něj těžké a mějte trpělivost)

Pokud bude jeho chování později pácháno fyzickým násilím, zkuste promluvit z jeho rodiči a možná jeho problém vyjde najevo a když ne, tak ho opusťte. Píšu asi drsně, ale nevím do jaké míry je to u Vás a jaký máte vztah.

Pokud ten jeho problém z něj dostanete a on se konečně svěří a naučí svěřovat, bude to taková úleva, že spolu budete navěky.;)

as*
hodnocení

0x

Nechte jej vyšetřit psychiatrem.

nu*
hodnocení

0x

bezdůvodně ubližuje jen nemocný člověk, vyměňte přítele za někoho normálního...není běžné mít o 10 letz starší partnerku, normální je to obráceně...je to porucha...

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Není Váš přítel náhodou blíženec? ;)

poloner

Jeho chování nijak nesouvisí s tím, jestli je blíženec nebo něco jiného. Zkuste v tom případě říc co jsem já a uvidíte, že je to jen nemístný blábol (schválně, jestli se trefíte, pokud ano nebudu to tajit a odpovím,pokud ne, měl jsem pravdu) *haha*

cocinkamichalka*

Nejde o tipování, kdo je kdo. Blíženci prostě mají tendenci chovat se jako rozdvojené osobnosti. Mám jednoho blížence doma a spousta lidí s ním nevydrží, protože nepochopí, jak to u blíženců "vevnitř" funguje. Ale tohle prostě nevěřícím Tomášům vysvětlit nejde a ani jim to nevnucuju.

Vás tipovat nebudu, měla bych pravděpodobnost 1:12, že se strefím. ;)

poloner

To měla, konečně racionální odpověď (1:12) *palec* Ale trochu Vám tu pravdu přiznám. Také znám blížence, ale když si to tak vezmu, mohl se narodit do jiného znamení a chovat se stejně a zase jsme u toho. *frajer*

cocinkamichalka*

Mám prostě takovou zkušenost, že nejvíc "problémoví" ve vztahu k ostatním lidem jsou právě blíženci a panny. Není to tím, že by to jejich znamení bylo špatné, prostě ostatní lidi mají problémy to jejich "já" pochopit. Samozřejmě ve všech znameních se najdou lidi, na které tahle charakteristika vůbec nesedí (takhle je to ale ve všem).

Ta poznámka o blíženci hned na začátku, to byl spíš takový povzdech. Někdy to na mě totiž takhle zkouší i ten můj blíženec... Ale nejsou to žádné extrémy. ;)

poloner

Spíš si myslím, že zdědil nějakou špatnou vlastnost po rodičich (kde rodičům přirovnání ke znamení sedlo) a nyní nese tuto vlastnost on sám i když je znamením jiným (než rodiče) *hej*

cocinkamichalka*

To je pravda... Výchovou se může leccos změnit.

amadeus*

Já mám zkušenost, že nejproblémovější jsou modroocí lidé. Znám jich hned několik a většina z nich jsou hrozní průseráři! No a ještě horší jsou ti, co se jmenují Petr, to je jeden horší, než druhý. A nakonec ti s krevní skupinou AB negativní, ty nemůžu vystát. Takže pokud je někdo blíženec, má modré oči, krevní skupinu AB - a jmenuje se Petr, doufám, že už sedí ve vězení!

Ano, dělám si z vás srandu, ale nemůžu si pomoct. Takové statistiky jsou totiž opravdu "hodnotné".

marenka*

*smich* Tak to chudák můj manžel. Má doma dvě ženské, je sám chlap a ještě k tomu jednu v Panně, druhou v Blížencích. *vtip*

ruushii
hodnocení

Přítel je štír *nevi*

cocinkamichalka*

Co poradit? Váš přítel musí vědět, že opravdu stojíte o to, aby se Vám svěřil. Ale pokud mu to nepůjde, netahejte to z něj násilím. Můj otec třeba nikdy mamce neřekne, co mu je, co ho trápí. Raději se s tím bude užírat a trápit.

Když bude mít takové nálady, vytáhněte ho někam ven - na kolo, do bazénu, na procházku - nebude mít čas se zaobírat depkama a užijete si to oba dva. :)

buss

ti si hledajíí starší ženy?

ann*
hodnocení

0x

Dobrý den, nespecifikovala jste, co konkrétně Vám ubližuje!? Říká hnusný věci Vám a nebo celkově a vy se tím trápíte? Mám kamarádku, která se hodně ve všem ráda šťourá, hodně si domýšlí, vztahuje to na svou osobu ... problém jejího partnera (neříkám že Vašeho) je přemíra rozhazování peněz za zábavu a následné zjištění, že na dalších 14 dnů má 100,- na vyžití, pak si i pujčuje a trápí se tím jak on tak ona a další jeho problém je, že přijde z práce domů a místo (třeba i sexu) v osum lehne a spí?! Tak jak je to u Vás?

buss
hodnocení

0x

Neberte to moc vážně, ale. Třeba ho štve, že si neumí najít přiměřenou ženu věkem. Nenašla jste si ho vy?

hodnocení

0x

Přestaňte se mu také svěřovat a když se nezmění a bude stále říkat věci, které Vás budou bolet, tak ho pusťte k vodě!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]