Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Máme mít v dnešní době děti???

Od: poradte* odpovědí: 6 změna:
Mám přítele jemu 30 a mě je 35 let. Mám dítě z prvního manželství nyní žijeme spolu s přítelem a nejsme manželé.
Přítel zatím dítě nechce a nebo možná vůbec , ale má strach , že bude litovat , že nemá dítě až bude starým dědečkem.Jenže já už mám svoje roky a tak nechi dlouho čekat.
Bud mít dítě nebo je tedy nemít nikdy.
Nejsem zdravotně tak super abych mohla čekat dlouho.
Problém je se taky často rozcházíme a zase dáváme dohromady.
Prakticky bez sebe nemužeme žít ,ale na druhou stranu se dost hádáme. Taková Italie.
Je tedy dobré mít dítě? Nebude litovat ,že děti nemá? Znáte někoho kdo nemá vubec děti? děkuji všem.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Plánovat dítko do nespolehlivého a hašteřivého prostředí je odvážné, navíc zde, jak patrno, neexistuje ani společná mateřská touha. A potomek, který by se měl vyvíjet v neklidném prostředí, neměl by asi šťastné dětství... Znám celou řadu manželství, v kterých prostě děti nemají (ať už ze zdravotních či jiných důvodů) a žijí naprosto spokojený život. Bývají to obvykle nejlepší tetičky a strejdové...
poradte*
hodnocení

A opravdu znáte starší lidi co nemají děti a nelitují toho ,že je nikdy neměli?
Je opravdu dobré děti nemít a být tak trochu sobec a raději si uživat života?Já dítě mám a jsem za to vděčná a je promě to nejduležitější takže si nedokažu představit nemít děti vubec. Proto nevím zda je vhodná aby partner děti neměl.
Já bych dítě měla ,ale mám strach ,že se rozejdeme a zustanu sama s dvěma dětmi.
je pravdda ,že moje zdraví není až tak super takže skutenčě váhám.
zuzana*
Ano, také znám takové, kteří nelitují, že děti nemají a normálně žijí svůj život. Pokud je nikdy neměli, nevědí, o co přichází. Každý je jiný, někdo po dětech touží, někdo k nim nemá vztah a věnuje se raději své práci atd. A pokud se takový pár sejde, proč se nutit k něčemu, co necítí náplní svého života?A přemýšlet o tom, že bych měl mít dítě proto, abych k stáru nelitoval, nebo nebyl tzv. sám se mě nezdá moc moudré...
Ano, jinak by se o tom nezmiňoval. Velmi často se to stává nedobrovolně, ale není to dnes nijak vzácný jev. Někdo to dokáže řešit pěstounstvím, což je velmi chválihodné, někdo se věnuje dalším dětem v rodině, z které pochází. Jak jsem psal, jsou to ideální příbuzní... Ono to ve většině případů se sobectvím nemá opravdu nic společného...

bberi*
hodnocení

1x

To je věc jen a jen tvoje a tvého přítele.Musíte si sednout a spolu to v klidu probrat.

Přeji Vám dobré rozhodnutí at již s dětmi či bez dětí.

jani666*
hodnocení

0x
Neviděla bych problém v "dnešní době", ale spíš v těch rozchodech... jestli se rozcházíte, je pro to přece důvod.. pokud se k sobě zas vracíte, v tom budou hrát roli city a ty nejsou nejlepší rádce... tohohle bych se bála...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]