Nejste přihlášen/a.
a nemáme se kam obrátit, abychom dostali zápočtový list. Také na úřadu práce jsem dostala potvrzení o příjmech a o odstupném, které má být vyplněno a hned posláno zpátky na úřad. Účetní nám ho prý sama vyplnit nemůže, protože nemá razítko a podepsat se tam také sama nemůže. Je to pravda? Pro info, tato firma zkrachovala a zřejmě má pocit, že už nemusí vůbec nic. Na koho se obrátit a co dělat? Poradíte? Moc děkuji.
Podle mne by vám v tomto měl být nápomocen právě úřad práce. Pokud s vámi bývalý zaměstnavatel nekomunikuje, lze info. doložit např. potvrzením z Okresní správy sociálního zabezpečení a zdravotní pojišťovny... Co se týče potvrzení příjmu a odstupného, tam by to měla vyřídit pro úřad práce právě paní účetní. Pokud jste nepochodila, sdělte tuto skutečnost na úřadu práce, s dalším postupem by vám měli poradit...Vy za to přece nemůžete, že bývalý zaměstnavatel dělá "mrtvého brouka" a tím vám znemožňuje vše potřebné odevzdat na úřadu práce. To je můj názor - řešte to s úřadem práce.
Souhlasím s KapkouNaděje, v této záležitosti by Vám měl pomoci právě Úřad práce.
Neví-li si se situací rady Vaše zprostředkovatelka, obraťte se na jejího nadřízeného nebo na právní oddělení ÚP.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.