Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Eshop-poplatky za zboží

Od: frantaa odpovědí: 4 změna:

Zdravím,

chtěl bych začít podnikat a pro začátek si udělat eshop. Budu to mít jako hlavní činnost výdělku. Jaké všechny poplatky musím připočítat k ceně zboží abych mohl mít zisk?

CLO

Zboží bych vozil ze zahraničí(Amerika, Čína) jak je to se CLO? Našel sem že při hodnotě zboží pod 150€ se clo neplatí, to je pouze pokud si objednávám zboží pro vlasní potřebu nebo i pokud chci zboží dál prodat? Při nákupu v Číně je většinou poštovné zdarma, takže bych objednával několik balíků aby vše bylo pod 150€...

Zdravotní pojištění

Našel sem že se platí záloha 1.670 Kč měsíčně a 6,75% ze zisku. To vyhází že pokud budu mít průměrně zisk měsíčně cca 25 000 kč tak mi to bude vyházet, pokud budu mít menší tak mi to na konci roku vrátí a pokud budu mít větší zisk tak budu muset doplácet? Abych zaplatil poplatky za zdravotní pojištění, budu tedy muset připočíst k ceně zboží 6,75%?

Sociální pojištění

To sem našel že se platí měsíčně 1731kč měsíčně a 29,20 % ze zisku. Abych zaplatil poplatky za sociální pojištění, budu tedy muset připočíst k ceně zboží 29,20%?

DPH

To se platí 20%, k ceně zboží tedy musím připočíst 20% abych mohl zaplatit daně? Tyhle daně se platí jednou ročně a z nich si mohu odečíst různé náklady? (poplatek za hosting, doménu, telefon, notebook...)

Takže pokud nakoupim zboží za účelem prodeje, tak musím počítat

nákupní cena+6,75%(zdravotní pojištění)+29,20%(sociální pojištění) +20%(dph)+zisk?

takže při nákupu zboží za 100kč dám za všechny poplatky cca 60%(60kč)?

Doufám že už v tom mám trochu jasno a dobře počítám :)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

cyril*
hodnocení

0x

K ceně zboží si můžete připočítat co je libo, ale výsledná cena by měla být taková, aby bylo zboží prodejné. Místo vysokoškolské matematiky je dobré v první řadě používat "selský rozum".

frantaa
hodnocení

ale jde mi o to, abych pak všechno nedal za poplatky a nezkrachoval... začínám už postupně eshop rozebíhat, akorát nevim kolik % si mám přidat abych zaplatil všechny poplatky a něco mi ještě zbylo...

roboot*
hodnocení

0x

DPH platit do tuším milionu obratu ročně nemusíte. SP + ZP musíte platit minimální částky co jste uvedl a pak dle výdělku i doplácíte nebo ne.

cyril*

Vy opravdu znáte někoho, kdo nemusí legálně při obchodování platit DPH u zboží této dani podléhající? Ať je obrat jakýkoli.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]