Nejste přihlášen/a.
Mám k dispozici jeden automat, který bych chtěl někde umístit. Je mi jasné, že zřejmě musím mít nějakou nájemní smouvu o pronájmu místa, kde bude automat umístěn. Co mi však jasné není je jak je to s ostatním papírováním. Neslibuji si od toho nějaké vysoké zisky. Jen drobné přilepšení. Otázka zní zda k tomu potřebuji nějaké povolení. Např. živnostencký list, a pod. Děkuji
Ano, musíte být evidován v registru živnostenského podnikání. Taková činnost vykazuje všechny znaky podnikání.
To je škoda - tak to se na to asi vykašlu. Kvůli pár korunám za měsíc se to nevyplatí. Umístěním nějaké reklamy či báneru na své stránky mi přinese snad ještě o něco více peněz a bez papírů.
Tak to je pech. Jako laik samozřejmě cítím, že k prodeji je živnost či společnost nutná, ale co se týče výherníc automatů - čekal bych tam daleko přísnější podmínky.
Odpověď se týkala živnostenského oprávnění, nikoli podmínek. Ty jsou poněkud složitější, ale celé to nespadá pod živnostenský úřad, ale pod ostatní formy podnikatelské činnosti vymezené jinými předpisy a takových je celá řada.
Přesně tak, jde o soustavnou výdělečnou činnost v oboru koupě zboží a následného prodeje, na což musíte mít živnostenský list. Vůbec nezáleží na tom, jestli je to malé přilepšení, nebo milionový business. Samozřejmě registrace k dani z příjmů, sociálnímu a zdravotnímu pojištění a pokud překročíte limit tak i DPH.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.