Nejste přihlášen/a.
Mám e-shop. Nakoupil jsem zboží na ebay z UK, mám fakturu s cenou a vyčíslenou VAT (DPH) v librách. Platil jsem platební kartou (tedy převodem), cenu vč. VAT. Na bankovním účtu mám zaplacenou částku v Kč, je tam i cena v librách a kurz.
Prosím o radu, jak to mám zanést do účetnictví?
Fakturu jsem dal do "Přijaté faktury" a jako členění DPH jsem vybral "Ř3 - Pořízení zboží z jiného členského státu" a tu daň rozepsal podle faktury. To se ale v daňovém přiznání DPH objevilo v části "Zdanitelná plnění", tzn. že tu DPH zaplatím já Finančnímu úřadu, není to nárok na odpočet daně. A když to zboží na e-shopu prodám, zaplatím znovu 20% DPH. Takže zaplatím 2krát DPH a nic na tom nevydělám, spíš naopak, budu v mínusu.
K té přijaté faktuře mám jako úhradu "Výdajový bankovní doklad", tam jsem dal členění DPH "Ř 0 P - Doklady bez vlivu na DPH (na vstupu)" .
Asi to mám špatně.
No fajn ale neříkáte zda vy jste plátcem DPH? Kdyby ano, dodáte jim DIČ, oni si to zkontrolují zda ano či ne a máte to od nich bez VAT. Jak jste se to domlouvali? Není lepší jet na procenta z příjmu (60 %)? Tam nejsou přece nic moc náklady.
ec.europa.eu/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.