Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Životní pojištění před hypotékou?

Od: uhma odpovědí: 3 změna:

Poradce společnosti Fincentrum mi na moji žádost o spočítání hypotéky nabídlo životní pojištění. prý abych snázeji získal hypotéku. Funguje to tak? Nebo se poradce Fincentra snaží se mně jen balamutit?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

cyril*
hodnocení

0x

Mnohým "poradcům" to funguje. Proč by si k provizi za sjednání hypotéky neměl přičíst stejně dobrou ne-li lepší provizi za životní pojištění?

sebod*

K získání hypotéky je dnes nutné mít i zajištění pokrytí rizik - především smrt. V případě Vašeho úmrtí vyplatí pojišťovna bance částku ve výši hypoteky. Tak se banka chrání, aby dostala své peníze zpět. Mohl by tu být argument, že přeci ručíte nemovitostí. Ale leckdy se stane, že při rekonstrukci dochází k jejímu znehodnocení . Nebo časem cena nemovitosti klesne. Navíc ani pro banku není přjemné dávat nemovitost do dražby jen proto, že ten, kdo hypoteku platil, zemřel.

Já tvrdím, že každá pojistka jsou vyhozené peníze. Ale jen do doby, než se něco stane. Stačí pak úraz, který si vyžádá roční dobu k léčení a rodina může díky tomu přijít o barák. Je proto potřeba pojistku nastavit tak, aby jste neplatil nic navíc, ale přitom mohl aspoň v klidu spát, že když se něco přihodí, tak o dům nepříjdete. Věřte, že není nic horšího, než řešit takové případy. V domě zůstane matka a dvě malé děti a nemají na doplacení hypoteky.. Je to pak děs .

cyril*

Vašim slovům patří i můj souhlas. Jen je zapotřebí věnovat trochu pozornosti jednomu podstatnému rozdílu: IŽP nebo KŽP a naproti tomu běžné úrazové či úmrtní pojištění. V obou případech jde o velký finanční rozdíl jak pro pojistníka, tak i pro sjednatele. To je právě ten hlavní důvod, kdy vás obchoďák v drtivé většině případů bude tlačit do "životka".

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]