Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Advokát a pokus se o mimosoudní vyrovnání

Od: macek132017 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

má prosím advokát povinnost pokusit se o mimosoudní vyrovnání mezi jeho klientem a dlužníkem? Předem děkuji za odpověď.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

doctor
hodnocení

0x

Těžko říci jaké povinnosti má věřitel ale dlužník má rozhodně povinnost platit dluhy.

buss
hodnocení

0x

Já bych se podíval na zákon o advokacii, kolik tu sedí advokátů?

lui*
hodnocení

0x

Já myslím, že advokát má takovou povinost, na jaké se dohodl s klientem. Neumím si představit, že by advokát postupoval proti jeho vůli.

lidus*
hodnocení

0x

Zkusila bych mediační a probační službu ta má velké zkušenosti a výjde vás levněj než advokát.Oba ale musí respektovat přání klienta a tak pokud trváte na mimosoudním vyrovnání musí to zkusit.

duffy*
hodnocení

0x

Dobrý den

takovou povinnost úprávník nemá. Nejprve to zkouší mimosoudním vyrovnáním, pokud se strany nechtejí dohodnout, pak teprve jde zaloba před soud. Tak to bylo i u vyrovnání mezi mým mamželem a jeho bejvalkou

doctor
hodnocení

0x

Vážení rádci, pozorně si prosím přečtěte dotaz a pochopíte, že se ptá druhá strana :)

jirkazhane
hodnocení

0x

Náš advokát tento úkon vždy činí. Jednak to je slušné, jednak to je skvělý podpůrný argument pro soud, že dlužník ani na vtřícný krok protistrany nereagoval, případně jej odmítnul. Jsem však přesvědčen, že povinností advokáta to není.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]