Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, po dodatečném projednání dědictvý mi okresní soud přiznal 21 000 Kč od zkrachovalé Union banky, která je nyní v likvidaci - mám nějakou šanci se těchto peněz domoci? A kdyby ano, tak jak mám postupovat? Děkuji za jakoukoliv odpověď
copak v likvidaci.. ale union banka je již od roku 2003 v konkursu..
pokud váš otec nepřihlásil svou pohledávku do konkursu (max 3 měsíce po prohlášení konkursu), pak máte smůlu; v konkursu nic ndostanete a poté těžko něco zbyde...
múj otec se určitě přihlásil do tří měsíců ,dokonce už nejaké peníze dostal ze 250 000 asi 60 0000 ,posílali mu to po kouskách ,že prý jak na něj přijde řada .No a teď mi přišlo tohle a zaplatil jsem u notáře 1000kč za převzetí dědictvý , takže pochybuji o tom že to propadlo ,to by mi to snad ten notář ani neoznamoval ne?
aha, pak tedy konkrétní rada..
záleží, zda pohledávka vašeho otce byla pohledávkou přihlašovanou nebo ne...
zdá se, že patrně ano, pak měl váš otec obdržet již dokonce 2x plnění, neboť dle evidence úpadců na www.justice.cz byly vydány již dvě usnesení o částečném rozvhu (2004 a 2009) - sp.zn. 33 K 10/2003 (u Krajského soudu v Ostravě)
dosud však nebyla schválena konečná zpráva; po jejím schválení, pokud stále zbyde ještě určitý výtěžek, bude vydáno řádné rozvrhové usnesení.. z něho můžete očekávat další plnění (ovšem zpravidla již bývá procentuálně nižší, neboť po částečném rozvrhu se ponechává jen nejnutnější finanční rezerva pro další placení úkonů v řízení (a již předem předpokládaných nákladů)
pro aktuální stav se můžete rovněž obrátit na správce konkursní podstaty (Mgr. Lukáš Raida, advokát Ostrava, 28. října 875/275, PSČ 709 00)
- pro vás je ovšem podstatné, že k vám přešla pohledávka vašeho otce a do konkursního řízení je třeba to promítnout, proto zašlete pod sp.zn. 33 k 10/2003 na krajský soud v ostravě "návrh na změnu účastníka řízení", ve kterém uvedete č.pohledávky a její výši - a především jméno vašeho otce, jako stávajícího věřitele, a jako důvod přechodu pohledávky uvedete dědictví; k návrhu přiložíte kopii usnesení o dědictví..
soud následně o změně vydá usnesení, které vám zašle písemně poštou..
doplněno 12.12.12 21:34:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.