Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hledám dobrého psychologa na Tachovsku

Od: shena odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,
hledám dobrého psychologa, popřípadě i psychoterapeuta nebo psychiatra (lépe řečeno kohokoliv, kdo se zabívá duševními onemocněními, jejich diagnostikou nebo alespoň nějaké konzultace), který alespoň jednou za čas ordinuje někde na Tachovsku nebo na Plzeňsku?
Bydlím s rodiči na poměrně malém městě na hranici těchto dvou oblastí, a dostat se do Prahy nebo prostě kamkoliv dál od západních Čech je pro mě velice složité - mě samotnou rodiče nepustí a pochybuji že by se se mnou chtěly při jejich pracovní zaměstnanosti táhnout někam dál, když ani neví, o co jde. U nás ve městě nějací psychologové jsou (dají se spočítat na prstech), ale většinu z nich si pamatuji z dětství, rodiče se mnou běhali po všech možných vyšetření vlastně od doby, kdy jsem přišla do školky, kde je poprvé upozornili na to, že se nechovám úplně ormálně.
Brzo mi bude 15 a poslední dobou jsem začala nad sebou docela hodně přemíšlet. Nevím, jestli mi dokáže někdo poradit, ale snad mi něčím pomůže to alespoň zkusit.
Prosím vás o vaše zkušenosti a případně kontakty (např. internetová stránka, adresa, email, ... ), nějaká doporučení ke komu zajít a podobně. Předem děkuji za odpověď.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

shena
hodnocení

Ještě jsem chtěla dodat, zda někdo něco víte o hysterické hyperventilaci (nebo pouze hyperventilaci).

Mám už od mala jeden problém - pokud brečím (ne u normálního pláče, ale např. při stresových situacích, při strachu a podobně) většinou nastane situace, že začnu prudce dýchat.

Snažila jsem se zjistit, o co se jedná - už kdysi jsem našla jsem něco o té hyperventilaci, ale moc mi to nesedí. podle toho popisu se u toho objevují různé křeče nebo brnění a podobné, ale to u mě chybí. navíc můj stav se nedá popsat jako rychlé dýchání, je to doslova jako lapání po dechu - najednou prostě jenom ležím, nevnímám, nemohu se pohnout, a pak z ničeho nic ucítím škubnutí v hrudníku, prudce se nadechnu, až z toho mám ostrý pocit v krku a pak normálně pomalu vydechnu, ale ještě než výdech stačím dokončit, vrátí se to znovu. Téměř se to nedá ovlivnit, po čase jako by moje tělo zpanikařilo z toho co se děje a celé se to zrychluje, jako kdybych neměla co dýchat, mám pocit, že musím ještě rychleji, ještě víc. Lidé co mě u toho viděli říkají, že vypadám naprosto vyděšeně. Většinou dojdu do bodu kdy už kvůly nevydýchanému vzduchu nemůžu dýchat vůbec a pak upadnu do něčeho, co by se dalo popsat jako chvilkové bezvědomí, potom se nějakou dobu vydýchávám, ale většinou se tyto fáze opakují několikrát za sebou. Normální dech se u mě objeví za poměrně dlouhou dobu, záškuby se objevují i několik hodin poté.

Je možné, že se jedná o tu samou "poruchu"?

Vím, že na tohle by už bylo potřeba nějakého zkutečného doktora, proto jsem také psala svůj první dotaz.

Pokud budete někdo znát odpověď alespoň na jednu z otázek, budu vám moc vděčná.

lok*

tak vem Zlatý stránky/telefonní seznam/ a tam máš psychologů dost.Stačí zavolat a a domluvit se.Osobně doporučuji asi v Plzni.Na Tachovsku chcíp pes.Tam je všechno 100 let za opicema.Nejlepší Plzeň.Lepší asi bude někde na poliklinice nebo v nemocnici.Soukromí doktoři můžou být pěkný vychcánkové.Např.poliklinika v Plzni u Jižního vlakového nádraží.Dnes se může jít kamkoliv,nepotřebuješ doporučení.Stačí sednout na vlak nebo autobus a jet do Plzně

shena
hodnocení

Dobrý den, děkuji za odpověď. Tady je právě jediný problém se tam dostat, jak jsem psala, o tom že by se mnou rodiče někam jely můžu leda přemýšlet a sama, to nevím. Rozhodně bych to totiž viděla dlouhodobě, na to by mi asi dvě tři ávštěvy nestačily.

cd

jestli upadáš do bezvědomí tak to není normální.To je rodičům jedno,že s tebou nikam nechtějí jít?

patronka*

Našla jsem termín " hyperventilace " v Britské medicínské encyklopedii. Příznaky tak skutečně vypadají, ale jednou z možných příčin může být špatně kontrolovaný diabetes mellitus (lidově cukrovka), nebo plicní onemocnění. Začni u svého pediatra, popiš mu příznaky a požádej ho, aby Ti nechal udělat rozbor krve a vyšetření plic. Tím se dají vyloučit fyziologické příčiny a teprve pak by nastoupil psychiatr ( psycholog v této fázi raději ne ). K dětskému lékaři nemusíš jít s rodiči a je určitě nejblíž. Rada dýchat do papírového nebo plastového sáčku je tu taky - pomáhá ke snížení ztrát oxidu uhličitého a omezuje riziko alkalózy ( vzestup zásaditosti krve). Víc asi nevymyslím, dál to nech na lékaři. Hlavně si tím nenech pokazit začátek nového roku, určitě se příčina najde.

patronka*

Dost se mi osvědčilo sepsat příznaky a dát je lékaři písemně. Někteří lékaři nás totiž vůbec ( nebo jen málo ) poslouchají, takže ani neví co jim říkáme.

topka*
hodnocení

0x

Ahoj, zkus dýchat do pytlíku. Je to jeden z návodů na panickou reakci. Podle potřeby si kontroluj aby jsi ho mohla sundat. Je tam nižší obsah kyslíku. Uvidíš, zda to pomůže. Buď co nejvíce v klidu. Řiď se svými pocity.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]