Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
jsem s manželem v rozvodovém řízení. Manžel se odstehoval ze společné domácnosti v březnu 2010, od dubna doted si vzal bez mého vedomí 4 další pujčky a jeho mesíční splatky nyní na pujčky činí kolem 10 000Kč. Pokud se stane, že nebude je schopen splácet, a dluh nepokryje ani jeho mzda, máme nemovitost v podílovem vlastnictví ja 2/3, on 1/3, pujde na dražbu celá nemovitost, nebo jenom jeho část?
Nemáme zatím vypořádaní SJM, ale nemáme už ani společné trvalé bydlište, manžel ho má na adrese, kde jsme žili predtím, a ja ho mám už jinde. Pokud by na pokrytí dluhu nestačila jeho mzda, navštívi me exekutor v NOVÉM TRVALÉM BYDLIŠTI A ZABAVÍ MI VECI KTERÉ JSOU POŘÁD SOUČÁSTI SJM?
MANŽEL SI ODNESL NOVÝ PC, ČTYŘKOLKU A STARŠÍ RENAULT R 21, budou exekutoři nejdrív zabavovat jeho veci nebo prijdou treba i rovnou ke mne do nového trvalého bydlište?
podle exekučního zákona je exekutor povinen zabavit VEŠKERÝ majetek. to znamená celou nemovitost ale také blokace účtů a podobně. Výše pohledávky nerozhoduje. V listu vlastnictví bude zapsána tato exekuce jako hmotné břemeno. takže si urychleně udělejte finanční vyrovnání (to můžete ještě před rozvodem) a pokud je manžel v dluhové pasti, tak mu se splacením pomozte třeba půjčkou. ušetříte si mnoho potíží.
Dobrý den, rozvodové řízení vůbec nikoho nezajímá, v době poskytnutí půjčel jste byli manželé, tečka. Pokud spadne do exekuce, počítejte s tím, že zaseknou účty oboum eventuelně Vám zablokují celou nemovitost (to 100%) takže pokud ještě není exekuce, doporučuji tu Vaši část, přepsat např, na děti, eventuelně pokud máte ještě rodiče. Nic víc nic míň.
prijdou tam kde ma trvaly pobyt a barak pujde do dražby nejspíše celý a pak vas vyplatí
Michale, nevím, jestli jsem to špatně pochopila, ale Vaše odpověď je dost optimistická. Barák vydraží tak, že třeba barák v hodnotě 3,5 milionu prodají za 450 tis. Nikdo je nevyplatí, dluh pak může tazatelka vymáhat (resp. svojí část domu) na ex manželovi, ale pokud bude zaměstnán, v lepším případě, na minimální mzdě, dostane každý měsíc tak 60 Kč. To ovšem nesmí ex dostat jinou, přednostní pohledávku. Ty peníze už neuvidí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.