Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Změna pojišťovny - životní pojištění

Od: martusena* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den.

Dceři od malička platím životní pojistku.Nyní je jí 13let a já chci stávající pojistku zrušit a založit pojistku novou u jiné pojišťovny.Pojistka u stávající pojišťovny byla nastavená do jejích 18 ti let.Chci se zeptat jestli dceři hrozí nějaká rizika při případné pojistné události,když si tuto pojistku budu splácet jinde?a jak to bude s vyplacením adekvátní částky peněz z původní pojiš´tovny,když tato částka nejde převést?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hanher*
hodnocení

2x

Zde je každá rada drahá, protože každá pojišťovna má jiné ob. podmínky, a není to zrovna chvilku, co jste smlouvu podepisovala.

Doporučuji Vám zajít si za nějakým obchodním poradcem dané banky, a na všechna rizika, podmínky a úskalí zrušení smlouvy.

sasdax*
hodnocení

0x

To vám někdo poradil? Je blbost přecházet na posledních pět let někam jinam. To co můžete udělat je zajít na pojišťovnu a zeptat se kolik by činilo odkupné z této smlouvy. Tedy částka kterou by jste dostala, pokud by jste pojistku zrušila. Buď vám to poví, nebo vám to příjde písemě. Pak si dokážete sama spočítat dala/dostala. Ale za nedodržení doby je klient vždycky krácen a nic na pět let vám to nenahradí. Znovu budete muset zaplatit všechny poplatky, včetně provize.

Na druhou stranu záleží na tom kolik má dcera na konci dostat. Už jsem viděl takovou pojistku, kdy to bylo 20.000,- po 18 letech. Tipnul bych že smlouva byla ještě tak o dva roky starší než ta vaše. Řekněte co máte za životní pojistku.

martusena*
hodnocení

Díky za odpověď..Je to Pojištění mládeže dle sazby 1VSP/ Věnové a stipendijní pojištění za běžné pojistné/...Tak 20.000,-jak uvádíte,,to je podle vás jako hodně nebo málo?to jsem moc nepochopila,proč jste zrovna tuto částku uvedl?.zrovna tolik jsem do této pojišťovny vložila už tak za 4 roky..Dcera by měla dostat 50tisíc,když bych vydržela s placením ještě 5let..Je to strašná zlodějina..Za 18 let splácení pouze 50tisíc?nemyslíte že je něco špatně?teď jsme se dostali do finančních potíží,,a potřebujeme nutně peníze..Vloni,když jsem žádala o výpis,,tak bych dostala ,,odkupné něco přes 25tisíc..Jsou to opravdu velmi zvláštní,,počty,.Dceru mám možnost pojistit u jiné,,lukrativnější,,pojišťovny,,na dalších deset let...Myslím,že odstoupení je opravdu na místě...Nehledě k tomu,že zaplacením první částky pojistného u nové pojišťovny,tj.podepsáním smlouvy, se na dceru vztahují všechny nároky spojené s případnou pojistnou událostí...

sasdax*

Tak uvedl jsem to ze zkušenosti klienta. Před patnácti lety uzavřel pro své dítě spoření a v osmnácti letech mělo dostat 20.000 Kč. Což v dnešní době je jako spoření dítěti na prd. S pojistkami se holt musí pracovat.

Z toho co jste napsala bych to viděl na životní pojištění s úrazovým. Dát 20.000 Kč pojistného za čtyři roky a po 18 letech mít slíbeno 50.000 Kč je sakra málo. Tam ty peníze musí jít ještě někam jinam (platba za úrazové pojištění). V tomto případě bych asi uvažoval o tom samém co vy. Pojistku zrušit a zkusit něco jiného. Takové spoření nemá smysl. V tomto případě bych šel asi do stavebka, nebo něčeho podobného. Pokud řeknete kolik by jste chtěla měsíčně dítěti spořit, jsem schopen tady hodit jednu nabídku Generali, kterou máme speciálně pro děti.

martusena*
hodnocení

Díky Vám znovu za vyčerpávající reakci :))Jsem už rozhodnutá pro jednu ,,nejmenovanou,,pojišťovnu,kde dám dceru pojistit a založím ji novou smlouvu.Od stávající pojišťovny odstupuji..Opravdu to tam byla a je ,,zlodějina,,..Moc vám děkuji za Vaši nabídku od Generali,ale rozhodla jsem se jinak...hezký den a hlavně zdraví v tom dalším novém roce..Martina :))

sasdax*

Díky. Taky přeji krásný nový rok 2011.

montgomery*

Nikdy nepochopím k čemu je dobré životní pojištění pro dítě? Je to snad živitel rodiny?

Životní pojištění není spoření, na spoření jde pouze část platby a zbytek jde na uhradu provizi zprostředkovatele a na vlastní pojistku. Pokud chcete pro dceru šetřit na startovné do života, založte ji třeba stavební spoření, kde v případě finančních potíží není problém přerušit platby (na rozdíl od pojištění).

Kolik platíte měsíčně u současné pojistky? V čem je ta vaše nová pojišťovna tak lukrativní (mimo to co Vám nabulíkuje pojišťovací poradce ve vidině velké provize za novou životní pojistku)? Pokud uzavřete novou životní pojistku, tak první rok platíte (splácíte) pouze provizi pro zprostředkovatele.

Mimo jiné, pokud je pojistka na dceru, tak případné odkupné náleží Vaší dceři a určitě není určeno na řešení Vaších finančních potíží.

nu*

je dobré k tom,u, aby ten,. kdo popjištění jménem pojišťovny uzavřel získal provozi, kterou zaplatí na splátkách pojištěný

1jara*

Mongomery musím souhlasit, pojištění není to co spoření. Od smlouvy samozdřejmě můžete odstoupit, ale myslím že stratíte to co jste do pojištění se spořením investovala. Pojištění nechte už tak jak je.

Stavební spoření bylo nejvýnosnější ale opět si musíte zjistit za jakých podmínek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]