Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neoprávněné podnikání

Od: petrzvysociny odpovědí: 17 změna:

Dobrý den, jak mám naložit s člověkem, který má pozastavený živnostenský list, momentálně bere dokonce příspěvek od úřadu práce a stejně si dál vesele vykonává živnost? Bylo by mně to jedno, ale shodou okolností toho člověka nesnáším. Napadl mně anonym na PČR, tam bych měl aspoň jistotu, že trestní oznámení musí prošetřit každé anebo anonym na živnostenský úřad? Poraďte, děkuji. Jo a co z toho ten člověk může mít?

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

miratek*
hodnocení

2x

To je ta povaha česká,,, udávat, žalovat, závidět si každou korunu,, nevím, ale pokud jste trošku inteligentní tak ho nechate napokoji,,, Vždyď se utluce sám,,,

petrzvysociny
hodnocení

Odpoveď pro všechny: Chtěl jsem odpověď, ne váš názor! Až vám někde totálně zničí život, až kvůli takovému člověku přijdete o práci... když ho vidíte x let, jak se všem směje, vymrdává s úřady a stále nic... Chtěl bych vidět vás všechny, vy moralisti... Takže jestli nevíte, jak nejefektivněji tomu člověku posrat život, tak ani nepište. Děkuju

Sis ho posral sám tímto příspěvkem *bum**blee*

výtka
Upozornění od administrátora 23. 12. 2010 21:41:41
ber tohle jako varování a zkus se umravnit, díky!

Jen jsem použil slovník tazatele omlouvám se a polepším se *dril*

buss
hodnocení

2x

typicky české a ještě to zveřejním

hodnocení

1x

Já nesnáším také některé lidi ,ale zrovna takhle se k nim neprojevuji :( vás bych chtěl mít za souseda *bezim* . Mluví z vás závist a ještě se k tomu neumíte postavit čelem posílat anonym ubohé *fn* No a ten člověk z toho bude nasranej a až si vás zjistí , protože v této době je to strašně jednoduché tak vám nakope *cert*

hodnocení

1x

Petře z Vysočiny, já bych věděl, jak tomu člověku nejefektivněji atd. ode mne ale takovou radu také nedostanete...

Vy tu spíláte lidem, na které jste se obrátil se žádostí o radu. Co Vám ti lidé udělali? Obětují svůj čas, dělí se s Vámi o své zkušenosti, také i o morální zásady.
Z vás leze jak z chlupaté deky informace o tom, že ten dotyčný Vám někde totálně zničil život, kvůli takovému člověku jste přišel o práci... to už se týká přímo Vaší osoby a mění to určitým způsobem pohled na věc. V zadání otázky bylo jen to, že se všem směje, vym.dává s úřady a stále nic... nadále vykonává pozastavenou živnost, a bere příspěvek z úřadu práce... teda dost běžný jev v této společnosti...
Lidé zareagovali tak... i názor je odpověď! další věcí je jednostranný pohled, teda Váš, možná, že to tak ve skutečnosti není... těžko říci.
...po doplnění 15:13 můžete čekat další reakce, ale nepočítejte s tím, že budou velmi kladné...a doufejte, že Vámi jakýmkoliv způsobem vytrestaný dotyčný se nedozví, kdo ho udal. Pokud dokáže roky vykonávat Vámi uváděné podvody, umí v tom chodit a má i dostatečné konexe... takže se může dozvědět co chce a těch pár korun pro dva Ukrajince také obětuje...

hodnocení

0x

Jak s ním máte naložit? Zvláštní otázka.Pokud ho hluboce nesnášíte a chcete se mu pomstít,podejte oznámení na příslušný finanční úřad.

roboot*
hodnocení

0x

:-P co bychom bez udavačů dělali, řešit problémy tímto je nanejvýš ubohé a počkejte, až se Vám to jednou všechno vrátí.

as*
hodnocení

0x

A já Ti poradím, protože jsem měl stejný problém jak ty. Rozhodně jej udej na Finančním úřadě (lze to anonymně).

23.12.10 16:24

*modla*

as*

Okrádá všechny (tj. stát)? Okrádá... Když se nebudou oznamovat případy krácení daní, poté není potřeba zákonů a republiku si můžeme rozkrást... Tedy pokud jde o morálku, je to správné. Pakliže byste nechtěl zločin oznámit, můžete být spoluvinný...

alien*
hodnocení

0x

Ozamte jednání toho člověka na policii, živnostenském úřadě i na finančním úřadě. Nejlépe písemně, při osobním jednání by jste mohl být nemile překvapen nepřátelským postojem policisty či úředníka - krademe přece všichni a vy jim chcete takhle zbytečně přidělávat práci. Ten člověk bude muset vrátit dávky v nezaměstanosti které neoprávněně pobíral, doplatit zravotní a sociální a zřejmě paušálně vyměřenou daň ze zisku.

sebod*

Admine. Proč zmizela moje odpověď?

doplněno 24.12.10 09:47:

Co je špatného na tom, že nazývám věci pravým jménem? Něco jiného je upozornit na lumpárnu, něco jiného je psát udavačské dopisy plné zášti a nenávisti. Ve jménu "morálky" přišlo o život mnoho lidí jak za války, tak za komunistů. A že toto "ospravedlňované" udávání bují i teď, to je fakt. A jen mizivé procento těchto udání je psáno opravdu s dobrým úmyslem pomoci (např. to týraní apod). Většina těchto anonymů píše z velice nízkých pohnůtek. Co se Ti na tomto nelíbí? Není to snad pravda? Je zajímavé, že lidé, kterých si vážím, by se nikdy nesnížili k tomu, psát udání. Tím, že jsi můj příspěvek vymazal, jsi se postavil za lidi, kteří kolem sebe plivají jedovatou slinu jen proto, že někdo je úspěšnější než oni. Domnívám se, že Ty bys měl být nestranný.

cyril*

Vymazání příspěvku nemusí být vždy dílem admina. Jsou zde i jiní, kteří tuto možnost mají. Je také faktem, že někteří z nich se domnívají, že jedině oni mají ten správný názor na zadaný dotaz a nejsou ochotni připustit, že by v příspěvcích názorově odlišných mohlo být i něco pravdivého či podnětného a proto dochází k jejich mazání bez jakéhokoli vysvětlení, zřejmě proto, že sami svůj názor nejsou schopni na veřejnosti obhájit, případně vysvětlit nebo se cítí vyšší mocí určeni k právu veta. Přeji všem pohodové svátky. cyril.

alien*

Okrádat stát JE lumpárna. Nemůžeš prostou zlodějinu porovnávat s politickými vězni. Je celkem jedno z jakých pohnutek chce tazatel oznámit trestný čin, jeho pohnutky nejsou trestné, a výsledek oznámení je žádoucí - dotyčný bude muset vrátit co ukradl. Tví "vážení" přátelé by tě nikdy neudali, pokud někoho okradeš, ale taky by ti nepomohli, pokud někdo okrade tebe. Okrást stát o dávky v nezaměstnanosti považuješ za záviděníhodný úspěch?!

petrzvysociny
hodnocení

Děkuji za podporu a kvalitní odpověď!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]