Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
je to zhruba 2 roky co jsem pro manžela mé sestřenice vzal na sebe půjčku, vše bylo v pořádku až do doby kdy přestal platit, tak mi domů začali chodit upomínky, atd. Naposled mi došel dopis že mám doplatit zbytek půjčky cca 180000 Kč tak jsem chtěl kontaktovat sestřenici a jejího manžela, bohužel mi ani jeden z nich nebere telefon a já nevím co dělat, bohužel je to moje blbost, ale chci se zeptat jestli to jde vyřešit nějak z právnického hlediska, protože v bance používal mé osobní údaje a já ani nevěděl že neplatí, až pak z těch upomínek.
Děkuji předem za pomoc
Fajn rodina... a vsaďte se že už ani nezvedne a ani nezavolá.
Vaše údaje, váš podpis, vaše inicály, vaše adresa a (vaše)upomínky...vaše 2mega kdo ví kde..
Myslím že je víc než jasné komu půjdou v případě neplacení půjčky zabavit dům,auto, zavřít jej do basy..
Nechápu jak si člověk schopný zapnout pc může na sebe nechat upsat půjčku na mil. bez pojistných mechanizmů..
Jak výše psáno, nelze. Banka půjčila peníze Vám, nikoliv sestřenici. Tedy bude chtít zaplatit po Vás. Pokud nemáte se sestřenici smlouvu, kontaktoval bych rodinu či zajel za nimi. Kdyby nepomohlo, tak bych se obrátil na Policii.
A co by asi tak té policii měl povídat...? Dobrý den, já jsem si vzal půjčku u banky, ale udělali jsme se švárou takovej podvůdek, jako že jsem si jí vzal já a ne on, ale teď se chci dovolat spravedlnosti, protože na tu banku to byl sice podvod, aleď jsem podvedenej JÁ a to je jiné. On sice s mým vědomím používal moje nacionále, ale to se vůči bance může, ta má fůru peněz...A na ta slova se policie ujme případu a ochrání ho. Nezbývá, než se za příbuznými rozjet a řešit to osobně.
Na Policii řekne, že si to půjčil u banky a s penězmi naložil dle svého uvážení, tj půjčka druhé osobě (můžeto to vzít jako investici). U sestřenice se dá zjistit na výpisech účtů obrat a prokázání původu peněz. Když už nic, tak poté finančňák i berňák a krácení daní atp. Věřte, že existují způsoby jak velmi znepříjemnit život.
A kromě policie je ještě nutné informovat uklízečku na hlavním nádraží a lampářku v lampárně dolu Rudá záře
Nikdy Nikomu Neručit dnes! A nejhorší je rodina.
Pěkně se domluvit na splátkách a být rád, že to nepůjde k exekutorovi.
Co voláte, takové ťu ťu ňu a nic, napsat, najít si ho a k soudu s ním, za exekutorem. Prodejte tu pohledávku ...
Smlouva podepsaná, jak to chcete jinak řešit? No je možnost ...
Nepíšete pravdu, dluh není známého, dluh vůči bance je váš!
Myslete si o mne ,co chcete,ale já bych takovou smlouvu nepodepsala ani vlastnímu dítěti!
Co Vy víte,co bude?Jak ho otočí zpracuje partner,okolí...Dnes nelze věřit absolutně nikomu.
Dobrý den, já mám takový dojem, že jste si naběhl tak nějak sám. Jak je možné, že někdo cizí v bance používá vaše osobní údaje? Vezmete na svá bedra a zodpovědnost cizí půjčku, to může udělat, nezlobte se na mě, jen opravdu velmi naivni člověk. Jestliže jste neměl podepsánu smlouvu mezi vámi a sestřenicí ohledně onoho dluhu, tak vám žádný právník nepomůže a vy zbytek té půjčky zaplatíte ze svých peněz. Pak jedině se můžete spoléhat na boží mlýny, které sice melou, ale hodně pomalu, že se vaší sestřenici tento její podraz na vás jednou vrátí.
Dobrý den, zaujal mne název otázky : Dluh známého ( teda ne můj ) ale dlužím já ( naprosté protiřečení ) a on neplatí...pochopitelné, když ten dluh není jeho, což je jasné... nechápu jak někdo v dnešní době si vezme pro někoho cizího? Připadá Vám to normální? Jaké důvody Vás k tomu vedly? Co Vám on za to slíbil? já bych o neudělal ani za ledvinu...prosím, buďte tak hodný odpovězte na moje otázky...přeji hezký den!
První chybu jste udělal, že jste si vzal půjčku pro někoho jiného bez právního zajištění své pohledávky. Další chyba byla, že jste nereagoval včas na upomínky. Banka pak sesplatnila celou pohledávku a bude ji teď vymáhat. Teď už Vám nic nezbyde, než buď uhradit celou pohledávku, ev. jednat s bankou o splátkovém kalendáři. Pokud jste dal peníze z půjčky příbuzným tzv. z ruky do ruky, bude těžké prokázat, že příbuzní mají vůči vám nějaký dluh. Celá kauza bude stát na tvrzení proti tvrzení, dost pochybuji, že něco vymůžete. V současníé době musíte co nejdříve jednat s bankou, to je nyní Váš partner. Víc Vám nemohui poradit.
Takže jsem dnes navštívil sestřenici, protože jsem konečně zjistil kde bydlí a to co jsem se dozvěděl tak jsem se zhrozil, vím já jsem pako kuli tomu co sem udělal, ale doufám že mi pomůže smlouva podepsaná mnou a jejím manželem, kde se zavazuje že bude splátky platit, jinak ponese plnou zodpovědnost při neplacení, ale to co udělaj jí je nehorázná prasárna, ona je na mateřské, a on si na ni bez jejího vědomí vzal půjčky cca za 150000Kč chápete to jak to může udělat své vlastní ženě bez jejího vědomí, ji sebrat OP a vyřizovat si úvěry, ty samozřejmě taky neplatí, takže ani chudák ona neví co má dělat, protože ho skoro nevídá, tvrdí ji že dělá v jiném městě a je věčně na cestách, jak můžou být lidi takové kurvy!
Takže smlouva, uznal dluh...
Jak to mohla banka vzít? No asi to nebyla banka ... to je tak dobré na stíhání...
Banku nějaká smlouva mezi Vámi a sestřenici s jejím manželem nezajímá. Když nebudete platit, banka Vás požene k exekuci, nikoliv druhé...
No, pokud manžel sestřenice přímo hradil splátky úvěru na účet banky, tak si dejte pozor, aby všechny již uhrazené platby neprohlásil za platby bez právního důvodu, které by mu banka musela vrátit a vy byste dlužil o to více. On samozřejmě žádný závazek vůči bance neměl, tedy ji neměl ani co platit. Když bude mít trošku šikovného advokáta, tak svou situaci můžete mít výrazně horší, než máte.
A s bankou dneska nejsou žádné žerty. Banka formálně chvilku pohledávku vymáhá, ale většinou ji brzy prodá za pár desítek procent někomu, kdo bude mít na vás více času a "individuální" přístup. Ten bude chtít za každou cenu získat od vás nejen celou jistinu, ale také celé její příslušenství včetně nákladů na vymáhání a případnou právní službu. To by pak už nebylo 180 tis. Kč, ale částka by se pohybovala úplně někde jinde.
dobrý den,
tady máte jedinou možnost - hradit bance pravidelně splátky. Na základě smlouvy o půjčce, kterou máte uzavřenou s manželem Vaší sestřenice jej pak můžete žalovat a získat tak nakonec své penízky zpět. podobné rady jsem vyčetla na www.poradnaveritele.cz a myslím, že když se na ně obrátíte, poradí Vám zdarma jak dál postupovat což je skvělé!
strycasia, plaťte řádně bance (půjčka je z pohledu banky řádně Vaše). Už to, že si u banky nepůjčoval manžel sestřenice ,ale vzal jste to Vy na sebe, Vás mělo varovat, že v této rodině není vše úplně OK . Nějaká smlouva s manželem sestřenky, že když on nebude platit Vám ...blabla... Vás neochrání. Vy prostě půjčku zaplatit musíte a i kdyby jste chtěl tuhle Vaši rodinnou smlouvu uplatit vůči manželovi sestřenice, nakonec z něj nic nedostanete a ještě vás tisíce budou stát právníci soud.On v lepším případě dostane exekuci a bude vysmátý, protože prokáže že on nic nemá a nemá tedy z čeho platit a exekutoři si akorát budou u něj podávat dveře. Takhle to dělá naprostá většina dlužníků, kteří už dávno ztratili veškeré morální zábrany. Jestli Vám sestřenice říká pravdu je otázkou. Nejdřív se před Vámi skrývala a teď má verzi jak okradl její manžel i jí. Je totiž velká pravděpodobnost, že min. u uzavření půjček byla přítomna, že jí ty osobní doklady "neukradl". Osobně bych nevěřila už a ni jí, nicméně to vaše trápení nevyřeší. Ale snažte se neřešit aspoň to její. Nebo Vás nakonec ukecá, že to za ni zaplatíte také - když je chudinka na té mateřské .Karina
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.