Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se bránit - insolvence vs odstupné

Od: efinka odpovědí: 7 změna:

Dobrý večer,má otázka se týká insolvence.K 30.11.12 jsem dostala výpověď z důvodu rušení fabriky a dostali jsme 5ti měsíční odstupné,ale to poslali mému správci-otázka zní jsem vedená na úřadu práce a po dobu 3měsíců nebudu pobírat žádné peníze z úřadu práce.Z toho odstupného které můj bývalý zaměstnavatel poslal správci nic nedostanu z čeho budu žít? Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rudolf*
hodnocení

2x

po většinu existence institutu oddlužení byla vyplácena podpora v nezaměstnanosti bez ohledu na odstupné, systém je tedy zaběhlý tak, jak popisujete...

se změnami za ministra drábka se situace změnila, ale v praxi systém běží setrvačností dál..

ve čtyřech měsících, kdy byste teoreticky neměla žádný příjem, vám tak zbývají v zásadě 3 možnosti:

1) najít si novou práci

2) zatnout zuby a požádat si o maximální nárokovou státní sociální podporu a/nebo pomoc v hmotné nouzi (úřad práce)

3) přimět systém, aby přehodnotil své fungování

při zachování snahy o ad 1 a ad 2 bych doporučoval obrátit se okamžitě na správce, a pokud ten nebude vstřícný, tak písemně na soud, aby správci určil, že v měsících, za které vám bylo určeno odstupné, a z toho důvodu vám nebude vyplacena podpora v nezaměstnanosti (ani nebudete mít jiný příjem), má správce věřitelům rozdělit vždy právě jen adekvátní částku za kalendářní měsíc, a vám z ní naopak vyplatit nezabavitelnou částku ...jako kdyby jste po těch 5 měsíců nadále měla pravidelně mzdu...

zda takové žádosti soud vyhoví, vám ovšem nikdo nezaručí..

No, já to přesně takto myslela, ale napsat jsem to tak dobře nedokázala. Myslím, že tohle je dobrá dost vyčerpávající odpověď.

brunclik*
hodnocení

1x

Sice dva roky staré, ale odpovídá to mému názoru: penize.cz/...

hodnocení

0x

A kdo to je ten správce? Vůbec mi není jasná Vaše otázka a asi nebudu sama.

efinka
hodnocení

Již jsem v osobním bankrotu a mám přiděleného insolvenčního správce soudem,kterému každý měsíc můj zaměstnavatel zasílal část výplaty a nyní mu poslali celé mé odstupné. On poté ty peníze rozděloval mezi věřitele kterým jsem dlužila

Aha, tak to bude asi hodně složité. Ale přece Vás nemohou nechat úplně bez prostředků. Tedy bez životního minima. Budete asi muset kontaktovat toho správce. V každém případě Vás v této zemi zemřít hlady nenechají. Ale z počítače to nezařídíte. Musíte jít na úřad práce, nebo na nějakou sociální podporu a tam popravdě vysvětlit Vaši situaci. Určitě se Vám pomoci dostane.

minaz
hodnocení

0x

Byla jsem v podobné situaci.bylo mi sděleno že dostanu výpověď a odstupné.O tomto jsem ihned informovala svoji správkyni.

Ta mi sdělila ať si požádám zaměstnavatele o postupné vyplácení odstupného,právě z toho důvodu,že zůstanu bez příjmu.

Takže jsem ho požádala,zaměstnavatel mi ho vyplácel postupně každý měsíc a správkyně mi vždy napsala jakou částku jí mám z toho poslat na účet.Zbytek mi zůstal na živobytí.

Vím,že je to rada s křížkem po funuse,ale snad někomu pomůže,kdo řeší podobnou situaci.

Bohužel tyhle věci ohledně peněz ,když jste v insolvenci se mají řešit ihned,právě proto aby člověk nezůstal bez příjmu, protože úřad nezajímá, že nemáte z čeho žít...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]