Nejste přihlášen/a.
Otec při odstěhování nedal výpověď z nájmu, ale jen se zřekl užívání bytu. Majitel bytu toho využil a po čase, na základě žaloby majitele bytu, soud přivolil k výpovědi z nájmu a otec musí byt vystěhovat a předat i když tam ve skutečnosti léta nebydlí. V bytě bydlím já od narození a majitel mně hrozí vystěhováním, exekucí ikdyž jsem nebyl účastníkem soudního řízení, mám v bytě trvalá bydliště od narození. Mohu se nějak bránit proti vystěhování nebo mám přijmout osud bezdomovce.
To že někdo bydlí v bytě od narození uředníka ani jeho papíry nezajímá stejně jako trvalé bydliště to může mít člověk teoreticky kdekoliv...měl by být papír "na koho je to psáno tomu je to dáno".. už se to zde řešilo vícekrát...
Pokud není vlastník ani nájemník, léta tam nebydlí z pohledu "cizího" je ten byt prázdný a bez užitku..
Dobrý den, po ukončení nájmu se musí vystěhovat i osoby, které bydlely s nájemcem ve společné domácnosti. Situace nemusí být neřešitelná, ale nelze ji posoudit z Vámi uvedených informací. Z jakého důvodu byla výpověď dána? Je rozhodnutí soudu již pravomocné? V případech, kdy soud přivolí k výpovědi z nájmu bytu podle § 711a obč. zákoníku, by měl nájemci přiznat náhradní byt - to se nestalo? Proč se Váš otec zřekl užívání bytu, když věděl, že na základě jeho nájemního vztahu bydlíte v bytě Vy?
Naopak z uvedených informací si lze udělat naprosto přesný obrázek. Podle § 711a výpověď určitě nebyla.
jh: Předpokládám, že máte regulované nájemné. No, budete se muset připravit na to, že budete muset platit normální nájemné jako každý jiný. Vlastník bytu je blb, že to neudělal už dávno. Tohle je totiž typický případ zneužívání reg.nájmu. A vy se ještě hloupě ptáte.
Teda zase abych nestrašil s tím zneužíváním. Pokud to pronajímateli nevadilo, tak je to jeho věc. Ale výpověď je oprávněná.
trim: Vašim závěrům opravdu nerozumím, pokud by byla výpověď z jiného důvodu než dle § 711a, pak pronajímatel přece nepotřebuje přivolení soudu. A jak jste dospěl k názoru o zneužívání regulovaného nájemného už vůbec nechápu.
Zneužívání: Ano, proto jsem psal ten druhý příspěvek. Nemyslel jsem to zneužívání v nějakém právním významu. Prostě otec už byt nepotřebuje, ale drží ho pro syna. A vlastník bytu na to doplácí.
Spíš jsem myslel, že se ve skutečnosti jednalo o řízení o určení neplatnosti výpovědi z nájmu, protože nechápu, proč by pronajímatel šel proti otci tazatele vypovědí s přivolením, když mu může dát výpověď bez přivolení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.