Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě pozemku vs pietní místo

Od: zelva* odpovědí: 5 změna:

Jak se lze bránit následující situaci.:
Při koupi pozemku od města, jsem nebyl upozorněn, ani ve smlouvě není uvedeno břemeno na to, že zde za války zastřelili nějakého člověka a byla zde umístěna nějaká pamětní deska. Při čistění pozemku jsem narazil na zarostenou bronzovou desku a protože jsem člověk, který si tohoto ctí, umístil jsem ji na zeď stodoly. Po dvou létech od koupi pozemku městský úřad zaslal na mou adresu pokutu 200 000,.- Kč s tím, že porušuji zákon a neudržuji pietní místo dle zákona, neumožňuji vstu na pozemek apod. (Do dnešního dne o to nežádal). Co s tím? děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

4x

Okamžitě se odvolejte proti rozhodnutí o pokutě. Je to velice divné jednání ze strany města. V každém případě jste měl být na tuto skutečnost upozorněn. Je vůbec divné, že město pozemek s pietním místem prodalo. V rozhodnutí musí být uveden zákon, který jste podle jejich názoru porušil nebo porušujete. Prostudujte si tento zákon, abyste byl informován. Vzhledem k výši pokuty by asi bylo na zvážení, zda by nebylo vhodné obrátit se na právníka. Já osobně bych s tím počkala, až do doby, kdy bude rozhodnuto o odvolání. Škoda, že jste si neudělal fotodokumentaci toho, jak se o pietní místo staralo město. Nebo snad ano? Pokud ne, bylo by dobré mít na to alespoň svědka. Potom by možná ani právník nebyl potřeba. Ale to je na vašem zvážení. Zkuste na stránkách vašeho města - www.mesta.obce.cz najít nějakou informaci o pietním místě. *klik*

doplněno 20.12.10 17:07:

Zkuste si zde vyhledat, zda je toto místo uvedeno na tomto sice neoficiálním seznamu.

vets.estranky.cz/...

doplněno 20.12.10 17:14:

A ještě přidám další seznam: cemetery.cz/...

buss
hodnocení

2x

Také je dobré uvést, o co jim konkrétně jde a čím to zdůvodňují, víte?
Na to platí to Přílišné kvaltování ...či za dobrotu, či iniciativa se nevyplácí.
Jiný by to rozšmelcoval, hodil do sběru a byl by klid, nic tam nebylo, o ničem nevím. Ať si naprdnou, když vám o tom nikdo neřekl, a pokud to nebylo ve smlouvě.
Je to někde vedeno jako pohřebiště? Vykopal jste ho?
Dobře si ten zákon na který se odvolávají přečíst a nic nezbude než za právníkem, pochopitelně se ihned na to brááánit ve lhůtě. Co s tím tady.
Ať si pokud tam něco po někom zbylo to dají jinde, na svůj pozemek.
A kdyby už, měl by to být jen přestupek.

kjanik112*
hodnocení

1x

Klasický šlendrián našich úřadů.Úředníci mají sami máslo na hlavě a Vás obviňují.Jestliže to není uvedené ve smlouvě jako břemeno, nemají proti Vám šanci.Vy jste laik a jednal jste v dobré vůli- ať jsou rádi, že jste tu desku vůbec zachoval. Řekněte jim, že klidně s nimi půjdete do sporu- že bude jen dobře, když se se svým vlastním šlendriánem ještě veřejně pochlubí. Proti pokutě se samozřejmě hned odvolejte.

pt®
hodnocení

0x

Myslím si, že takový nález by se měl hlásit. Jinak se budete muset odvolat a hlavně se zeptat právníka. Určitě zde poradí ještě ostatní. - stařenka

buss

Proč myslíte hlásit? Nic nového vlastník pozemku nenašel ztraceného, to tam bylo, město se mělo postarat (nebo Bojovníci za ..., bývalý SPB). Má takovou povinnost vlastník?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]