Nejste přihlášen/a.
Ahoj mám na Vás otázku se kterou potřebuji poradit. Dělám to první rok tak nevím . Prodávám na ŽL na Aukru nové zboží. Nakoupím v zahraničí, zde prodám. Od všeho mám doklady. Budou se mi klasicky počítat daně? Např. Prodám zboží v hodnotě 400 000,- (příjmy), nakoupím ho v hodnotě 200 000,- (výdaje) .(Nedaním paušálně a byla to hlavní činnost celých 12 měsíců)
Zisk je tedy 200 000,- - základ daně. 15% je 30 000,- a základní sleva na poplatníka je 24 840,- .
Daň by tedy měla být 5160,- Je to tak?
Vztahuje se to i na tento prodej? (jestli tam nejsou jiná pravidla) Mockrát děkuji
Výpočet daně jako takový správně. Jestli neuplatňujete paušál, pak byste měl uplatnit náklady, tzn. např. dopravné, silniční daň, palivo, poštovné, clo, PC, software, energie, telekomunikační služby, atd. Ve vašem případě, bych uplatnil ten paušál - jednak to je jednodušší a současně by to pro vás mělo být i výhodnější.
tttp. souhlas. Jen s tou silniční daní to je hloupost. Domnívám se, že se tazateli nevyplatí dávat auto do majetku firmy. Zbytečně vyhodí peníze za silniční daň.
S tím paušálem je třeba si to dobře rozmyslet, poptat se nějaké dobré účetní nebo poradce. Aby se to vůči nákladům vůbec vyplatilo. V tomto případě asi náklady nebudu tak vysoké. To si musíte rozmyslet do konce ledna. Viz část první ZDP.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.