Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Povinosti vydavat stvrzenku u stanku

Od: johny12 odpovědí: 7 změna:

dobrý den, chtel bych se zeptat jak je to tento rok s povinosti vydavat stvrzenku o zaplaceni nakupu, zajimá mne situace stankaru, kde jednotlive nakupy stěží presahnou 100 kč, chtel bych se zeptat zda jako zakaznik mam pravo na stvrzenku i když jde o nakp za 25 kč, a co by mela takova stvrzenka obsahovat děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jasně že máte právo na účtenku. Ono to snad někdy nebylo? (bylo, ale jeden den)

johny12
hodnocení

ono to bylo tak ruzne,chvili jsme tu situaci sledoval kolem roku 2005 tušim,ale zdala se mi priliš zmatena, chtel bych se tedy ješte zeptat co delat když vam ji odmitne vydat? Videl jsme napr, na trzích nadhernou železnou ozdobu za 1500 kč, ale nivim co bych delal kdyby mi odmitl vydat učtenku? mam pak nejake šance na reklamaci bez toho učtu?

máte dvě možnosti, koupit či nekoupit. Pokud Vám odmítne prodejce z jakéhokoliv důvodu vydat stvrzenku, pomůže Vám když budete na něj křičet či skákat metr vysoko? Nepomůže, takže nekoupit a hotovo.

Na druhou stranu, nevidím, proč by Vám prodejce nevydal platný doklad. Mě se to ještě nestalo.

Reklamaci bez prokázání nákupu nelze přijmout!

tojefukkk
me bohuzel ano, a to ne jednou, především stánkaři apod obecně vůbec ucetěnký nevydávaji,spoléhají na laksnost kontrolních orgánů, vyjímečně jsem dostal jakýsi paragon,ale to spíše symbolicky... protože na nem stalo svícen a cena, vse :)
anonymas
nevim jak dnes, ale spomínam na doby, kdy na sebe stánkaři navzájem posílaly kontroly, kvuli nevydáňí účtenky, prave v tom roce 2005 kdy hrozila pokuta az 1M kč a vidina snížení konkurenci,ale nevim jak je tomu dnes
anonymas
nevim jak dnes, ale VZpomínam na doby, kdy na sebe stánkaři navzájem posílaly kontroly, kvuli nevydáňí účtenky, prave v tom roce 2005 kdy hrozila pokuta az 1M kč a vidina snížení konkurenci,ale nevim jak je tomu dnes

buss
hodnocení

0x

Nečekejte a řekněte si o ni, odmítne - odcházím. Udělal jste to? A je možnost si stěžovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]