Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
jsem poprvé na paragrafu a potřebovala bych poradit s vyplněním žádosti (část B). Jde mi o kolonky:
žiji - nežiji s druhem/registr.partnerem
mám - nemám v péčí dítě ve věku do 16 let
Jsem vsem vdaná a žiji společně s manželem, takže bych potřebovala poradit co s těmi kolonkami.
předem moc děkuji za odpovědi.
Jste-li vdaná, nevyplňujete kolonky žiji-nežiji s druhem/reg.partnerem, ty jsou pro svobodné a rozvedené, protože osamělý rodič (takový, který ani nežije s druhem) má nárok na 16 dní ošetřovašky.
Jestli máte nebo nemáte v péči dítě do 16 let, to snad víte, a kromě toho se to vztahuje k těm osamělým.
Ve skutečnosti na tom až tak nezáleží, jestli zaškrtnete něco, co jste neměla, protože v okamžiku, kdy napíšete VDANÁ, nemají uvedené kolonky relevanci - dostanete dávku nanejvýš za 9 kalendářních dní.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.