Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,chtěla jsem se zeptat co znamená když někdo má hladké hlasivky-a vše o tom.Byla jsem na foniatrii a tohle se mi objevilo na papíře a nevím co to znamená...Prosím odp,.Děkuju předem
Já když jdu od lékaře tak co nevím se zeptám, ten vám poradí nejlépe. Hlasivky jsou hladký sval ale co to znamená to netuším.
Svaly jsou tzv. hladké a příčně pruhované. Liší se tím, že hladké nejdou ovládat vůlí (žaludek) a příčně pruhované ano (biceps). Srdce je kombinací hladkého a příčně pruhovaného svalsta.
Odborníkům se omlouvám, takto mi naskočila informace asi z biologie na gymplu z před 35 let, a podle toho to asi vypadá
Mně zas kdysi řekli na foniatrii, že mám uzlíky na hlasivkách.Tak to je asi opak těch hladkých. Radujte se, uzlíky se prý operativně odstraňují.Brrrr.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.