Nejste přihlášen/a.
Zdar, mám otce, který má dlouho povinné ručení a je bez nehody. Chci se zeptat: kolik lidí můžeme na něj udělat povinné ručení, resp. na jeho bonusy? Někde jsem slyšel 2-3, víc že nejde...
No nebudu mluvit za pojišťovny, ale napíšu jako to funguje u Generali.
- Klientem může být fyzická osoba, nebo podnikající fyzická osoba (OSVČ). Firmy ne.
- Bonus se může kopírovat na tyto rodinné příslušníky: otec, matka, syn, dcera, děda, babička, vnuk, vnučka.
- Toto lze pouze na osobní a užitková vozidla do 3,5t.
V reálu to funguje takto. Má li např. děda povinné ručení u Generali a má reálně vyjetý 50% bonus, všichni výše uvedení dostanou slevu ve výši bonusu. Tedy 50%. Pozor nikdy vám žádná pojišťovna nepřiřkne 50% bonus! Vždycky pouze slevu. Když tedy po dvou letech bez nehody budete od pojišťovny odcházet, dostanete svých reálných 10%.
doplněno 16.12.10 13:50:Ještě doplním, aby si někdo nemyslel že píši nesmysly. Firmy (právnické osoby) samozřejmě pojišťujeme, jen pro ně neplatí pravidlo pro převod bonusů tak jako pro rodinné příslušníky.
jj vše je mi jasné, jen sem to potřeboval ujasnit... a některé společnosti tedy neuznávají bonusy na rodinné příslušníky a nebo pokud nebydlí na jedné adrese (?) chm to sou vykutálené praktiky : o )
Generali byla na tom donedávna stejně. Pokud měl klient u Generali pojištěno jedno vozidlo s určitým bonusem, dostal stejnou slevu i na své druhé vozidlo. A žádná rodina se nebrala v potaz. Ale jelikož se trh vyvíjí, tak tyto rodinné bonusy zavedla i Generali. To že někdo má a někdo ne je samozřejmé.
Teď máme třeba akci pro klienty co mají 31 let a více s vozidlem od 1351 ccm výše. Dostanou 55% slevu na povinné ručení. Ale tady je zase brát v potaz jestli využít sám pro sebe 55%, nebo když mám svůj vlastní vysoký, tak využít třeba 50% pro celou rodinu. Ale to už je na poradci, aby správně poradil. Tady sám člověk může ušetřit pár set, nebo jeho rodina pár tisíc.
Domnívám se, že pokud je na jeho jméno psaných i 100 aut a motorek tak povinné ručení na vše. To, že někdo své povinné ručení tedy auto na jiné jméno může zaplatit na někoho jiného jsem nikdy neslyšela.
lidus: neslyšela -li jste to tak nyní to uvidíte.Mám na sebe pojištěné čtyři vozy ale jen jeden vlastním.Když bych se dostal k vašemu technickému průkazu tak bych mohl pojistit i vaše auto na sebe a vy byste o tom ani nemusela vědět.Pojistek mohu uzavřít libovolné množství.Ještě jsem neslyšel od nikoho z pojišťovny nic co by mi bránilo tyto pojistky uzavřít.Nikoho nezajímá pojistník ale jen vin kód .Zákon nařizuje pojištění a je mu jedno kdo ho sjedná , pojištěná není osoba ale vozidlo.
KOOP umi takto kopiriovat bonusy na rodinne prislusniky se stejnou adresou, obcas neco podobneho dela i jina pojistovna.
Existuje i mnoho joinych slev, se kt. se to da kombinovat.
Maxumum slev, ktertych se da momentalne dosahnout je myslim ted 86%. A to uz stoji za to .
Samo zalezi na par faktorech, ale jde to
Filip
marabu, ano je to Kooperativa, přesný opak je Direct, které mě nechce uznat bonusy na obě auta, ale to neva, mám pojištění za 700Kč ročně.
marabu - A kolik to může být? Asi to mají nějak tabulkově podle výšky pojistného rozděleno. Já slyšel že i 20-30%. Ale to je jen z doslechu a jak to vypadá reálně. Každopádně by to měl mít Milan ve smlouvě, pokud to tak je.
sasdax: na pojistky je zákon a ten si nemůže žádná pojišťovna měnit jak by chtěla.Oni vám nabídnou různé varianty a samozřejmě i různé ceny a je na vás na kolik si to pojištění uzavřete.Tuším , že nejmenší suma je 35000000,-kč.Vše co bude navíc hradí ten kdo škodu zavinil.
Mám u directu pojištěná čtyři auta,jen jednoho jsem majitel a na všechny mám maximální slevu.Nevím jak vám neuznali slevu .Se mnou se o tom nikdo nebavil.Vyplnil jsem dotazník na internetu a do deseti minut jsem měl zelenou kartu i zaplaceno.Tam žádný úředník nesedí aby něco schvaloval to dělá počítač.No ale byl - li jste na něj hrubý tak...
marabu: nejvíce můžete mít 50% slevu neb dávají 5% ročně od roku 2000.Potom jsou slevy za to,že platíte jednou za rok a za počet vozů ve flotile.Tak to funguje u directu a na závěr vám ještě dají slevu za to ,že máte uzavřenou smlouvu přes internet.Proto platím za RENAULT 19- 66kw jen 1030,-kč za rok.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.