Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Falešné objednávky - je to postižitelné?

Od: roboot* odpovědí: 3 změna:

Ahoj, vlastním e-shop s biokrby. Vzhledem k tomu, že mám na trhu nejlevnější stejné zboží se pravděpodobně nelíbíl nenažrané konkurenci a někdo každý den vytváří falešnou objednávku na nějakého živnostníka, jehož adresu najde volně na netu. E-maily se vrací jako nedoručitelné, eventuelně mi lidé odpoví, že si nic neobjednávali. Telefonní čísla samozřejmě u objednávek chybí. Proto mě zajímá zda se dá s tím něco dělat. Žádné takové objednávky vůbec nepřijmu ke zpracování jelikož to poznám, ale stejně... Právě shromažduju z jakých IP byli objednávky provedeny. Děkuji za radu

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

0x

Aby to bylo postižitelné, tak bys musel prokázat vzniklou škodu. Vzhledem k tomu, že se nejedná o výrobek za pár korun, kterých prodáváš desítky denně, dej si do obchodních podmínek ověření objednávky telefonicky s tím, že pokud nebude možné objednávku ověřit, tak prostě nebude za objednávku považována.

roboot*
hodnocení

Jj díky taky mě to napadlo a dala jsem to na první stránku webu tučně, že bez platného telefonu NEE. Ale někteří lidi jsou fakt svině. Obzvláště nenažraná konkurence *tanec*

radi*
hodnocení

0x

Dej si jako povinný údaj telefon a bez vyplnění nepůjde objednávka odeslat a nebo následné potvrzení objednávky zákazníkem z jeho e-mailu = na něj mu to přijde u tvého webu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]