Nejste přihlášen/a.
Ahoj, vlastním e-shop s biokrby. Vzhledem k tomu, že mám na trhu nejlevnější stejné zboží se pravděpodobně nelíbíl nenažrané konkurenci a někdo každý den vytváří falešnou objednávku na nějakého živnostníka, jehož adresu najde volně na netu. E-maily se vrací jako nedoručitelné, eventuelně mi lidé odpoví, že si nic neobjednávali. Telefonní čísla samozřejmě u objednávek chybí. Proto mě zajímá zda se dá s tím něco dělat. Žádné takové objednávky vůbec nepřijmu ke zpracování jelikož to poznám, ale stejně... Právě shromažduju z jakých IP byli objednávky provedeny. Děkuji za radu
Aby to bylo postižitelné, tak bys musel prokázat vzniklou škodu. Vzhledem k tomu, že se nejedná o výrobek za pár korun, kterých prodáváš desítky denně, dej si do obchodních podmínek ověření objednávky telefonicky s tím, že pokud nebude možné objednávku ověřit, tak prostě nebude za objednávku považována.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.