Nejste přihlášen/a.
Chci se zeptat, pokud jsem odevzdal potvrzení o studiu otcově mzdové účetní (není to ani měsíc) a pár dní na to mě bohužel vyloučili ze studia, mohu se registrovat na úřadu práce? Nebo co mám podniknout, aby potvrzení bylo stornováno. Nerad bych, aby bylo myšleno, že jsem odevzdal potvrzení i přes ukončené studium.
Zdravím, píšeš "odevzdal jsem potvrzení o studiu otcově mzdové účetní", tak té samé mzdové účetní odevzdej písemné prohlášení ( školy nejspíš na to žádné nevydávají ), že jsi k datu ...ukončil studium a nech si potvrdit kopii. Pak budeš mít čisté svědomí, že jsi nic nezanedbal a přihlas se na ÚP.Po dobu Tvé registrace bude za Tebe stát hradit zdravotní a sociální pojištění, nárok na podporu nemáš. Věřím, že brzy najdeš vhodné zaměstnání, protože jsi čestný člověk a těch už dnes není mnoho.
Jo a ještě dotaz, když bydlím s rodiči, nestrhávaů by se jim tento dluh u pojišťovny jako daň za mě? A poslední otázka: kamarádka odevzdala také účetní potvrzení o studiu kvůli nižším danním, ale bohužel asi 5 měsíců po vyloučení ze školy, dá se nějak toto potvrzení stáhnout u patřičného úřadu? například také tím že se nahlásí na úřadu práce?
Jakýpak stahování. fotřík prostě oznámí v práci, že nebude nadále uplatňovat slevu na dani a je to.
Bohužel to oznámit teď nemůže, je v cizině na 4 měsíce a mě na jeho pracoviště jako nezaměstnanou osobu nikdo nepustí, takže nešlo by to například na finančním úřadu nahlásit? a pokud budu veden na úřadu práce, platí za mě něco rodič jako daň, když mě živí stále? nebo platím něco já?
Otec nemusí nic ohledně zrušení slevy na dani zatím podepisovat, stačí když to vyřídí telefonem. Mimo to je mu zatím srážena pouze záloha na daň a tak se nic neděje. V ročním zúčtování mu ty peníze prostě strhnou klidně i zpětně. Na FÚ nic sám nevyřešíš.
Prostě se přiznej otci, že nechodíš do školy a nech to na něm aby si to v práci vyřídil.Ty nanejvýš dostaneš na zadek a budeš mít klid.
Pokud budeš na pracáku, nemůže otec ne tebe slevu na dani již uplatňovat.
Jojo neuplatňuje na mě žádnou slevu a daně za mě již ale také neplatí ne? Pokud jsem na pracáku tak ani já nemusím nic platit? Tomuhle totiž stále nerozumím, tak prosím ještě o toto vysvětlení.
prosím tě, jakou školu jsi ukončil?
Pokud nic neuplatňuje, nemá co rušit. Pokud jsi mu ale dával potvrzení o studiu, zřejmě tu slevu uplatňuje. Výš co je to sleva na dani?
Daň se platí z příjmu a pokud žádný příjem nemáš, není důvod platit nějaký daně.
Něco jiného je zdravotní pojištění. dokud jsi byl na škole, platil ho za tebe stát. Pokud nestuduješ ani nepracuješ, bude ho za tebe znovu platit stát ale musíš být veden na ÚP. Škola jakmile jsi ukončil studium tě odhlásila, tak si to koukej dát brzo do kupy, jinak ti tam roste dluh.
Byl jsem na UK v Praze ale tam jsem skončil před nějakým časem, pojištění tedy za mě platil rodič, nebo mi ho aspoň musel platit, když mi řikal že má teďka vyšší daně kvůli mě...tak díky za vysvětlení, pokud budu na pracáku, tak za mě nic platit nemusí, to mi stačí děkuju
pojištění rodič neplatil, pokud by ho tedy za vás neplatil dobrovolně navíc, rozhodně ho platit NEMUSEL a ani mu nestrhával zaměstnavatel. vyšší daně měl kvůli tomu, že pokud nestudujete, nemůže na vás uplatnit slevu jako na vyživované dítě. takže pokud jste "před nějakým časem" přestal studovat a na vaší zdravotní pojišťovně se nenahlásil jako osoba bez zdanitelných příjmů a neplatil si zdravotní pojištění (a ani jste nebyl přihlášený na pracovním úřadu), tak byste to měl hodně rychle napravit a pojistné doplatit. zbytečně se vám pojistné navyšuje o penále.
Jo takhle je to, takže když si budu platit pojištění sám ( bylo by to dodnes asi za 3 měsíce ) nebo pokud budu nahlášen na úřadu práce tak, tak nic jiného platit nemusím a rodič bude tím pádem daně nižší?
dobry den, mam podobny problem- v dubnu jsem ukoncil studium ale nasledujici skolni rok jsem nastoupil znovu na studium, mam status studenta od zari. problem je v tom ze podminka meho studia je ta (ze strany rodice) ze budu studovat bez preruseni ( coz jsem nedodrzel ), jinak nebudu podporovan dale ve studiu. Chci se zeptat, kdy se to na me provali(odkdy si mam hledat zamestnani a ubytovani), a budou za to rodicovi udeleny nejaky pokuty(mam se priznat, abych alespon nemusel platit ty pokuty).chci totiz studovat,ale obavam se toho ze to bez podpory rodicu financne neutahnu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.