Nejste přihlášen/a.
DOBRÝ DEN. OKAMŽITĚ ZÁCHRANKU, AŤ VÁS KLUCI ODVEZOU NA URGENT A TAM VÁM UDĚLAJÍ CT! NEPÍŠETE, JAK SE VÁM TO STALO, ALE S NEJVĚTŠÍ PRAVDĚPODOBNOSTÍ JSTE NĚCO ZVEDLA A PŘI TOM SE VÁM TO STALO NEBO JSTE SE ABNORMÁLNĚ PŘEKLONILA. PROTO VÁM NEJSPÍŠE VYHŘEZLA MEZIOBRATLOVÁ PLOTÝNKA. PROTO IHNED DO NEMOCNICE, PROTOŽE MŮŽETE MÍT SKŘÍPLÝ NERV A MŮŽE VÁM ODUMŘÍT NOHA. A TO POMĚRNĚ RYCHLE! PROTO ZVEDNĚTE TELEFON A 155!
Omlouvám se za CapsLock, ale chtěl jse, abyste to pochopil! Potřebujete minimálně dipidollor na bolest domů na předpis a jeden Novalgin i.m. nebo se zblázníte!
doplněno 11.12.12 15:42:Pokud pořád jsi doma s mobilem v ruce, napiš, jak se Ti to stalo a kde přesně Tě to bolí a podrobnosti.
Původně jsem si myslela, že jsi nějaká starší paní, osamělá, která nikoho nemá a tudíž jí nemá kdo pomoci. Ale vidím, že máš mamku, která o všem ví. A ta se k tomu problému nestaví právě moc chápavě. To je zvláštní, většinou se každá mamka o své dítě bojí a jedná. Řekni jí, ať Ti zavolá doktora. Pokud odmítne , zavolej si ho tedy sama. Je lepší, když Ti dá injekci a povolí to, než abys něco zanedbala. A ať se to vylepší! Jaga.
Ahoj. A kolik je Ti let? Máš tlf. tak když nezvládneš zavolat si sama doktora, zavolej své mamce, že se Ti přitížilo. Pokud se o Tebe nemůže ihned postarat sama, může pomoc vykomunikovat tlf. Ať již zavolat doktorovi, nebo třeba známé sousedce, aby se na Tebe mrkla. Mamka asi určitě neví, že je Ti až tak zle. Ale musíš komunikovat s mámou, my Ti tady na poradně takhle na dálku, pomoci nedokážeme.
doplněno 11.12.12 15:19:Tak to jste již dospělá slečna. Pokud prášek, který Vám máma dala nezabral, zavolejte si na pohotovost. Když je člověku zle, přijedou i k němu domů. A pokud se nemůžete hýbat, protože jste si něco skřípla, pak neváhejte a zavolejte si o lékařskou pomoc sama. Ať se zbytečně dál netrápíte bolestí bez pomoci.
doplněno 12.12.12 08:42: Tak hlavně buďte v klidu, nic netahejte, žádný vánoční úklid apod. Chce to opravdu klid a opatrnost. Ať bolest brzy přejde a brzké uzdravení přeji.
Tam jde to to, že když člověk udělá nepřirozený pohyb, tak Vám vyjede plotýnka. Ale snaží se tomu zabránit svalstvo, které se se jakoby přimkne k obratli. A když se svalům nepovede, protože už musí udělat i oni pro sebe nadpřirozený úkol, tak plotýnka vyjede, ale ty svaly bohužel jsou natolik namožené z toho úkolu, který se snažily splnit, že otečou a jakoby ztvrdnou a tak dojde k tomu, že potom brání pohybu dalšímu (nemůžete se hnout) a bolestí Vám i tečou slzy. Takže se musí podávat jak léky na bolest (třeba ten dipidollor v tabletách a novalgin injekčně na pohotovosti) a k tomu je dobré dávat léky proti otoku svalstva. Tím to splaskne a vrátí se do normálu. V nemocnici by Vás měli vyšetřit jak pohledem a pohmatem, ale měli by Vás poslat na CT nebo Vám udělat nějaké jiné zobrazovací vyšetření. A to proto, že když Vám vyjede plotýnka, nemusí se stát nic (proto Vám jen dali injekci a poslali Vás domů), ale také se může stát a stává se velmi často, že se uskřine nerv vedoucí třeba do nohy a potom nastanou neurologické potíže a je třeba podstoupit urychleně operaci. Příznaky jsou takové, že nejdříve Vám brní prsty, postupně to přechází výš a výš a následně nohu postupně necítíte. To zase začíná od chodidla. Měla jste vyžadovat alespoň RTG, ale pokud je Vám již lépe, buďte ráda, že máte štěstí a děkujte, že u Vás neurologické problémy nenastaly, protože kdyby ano, tak jste ve velkém problému, protože lékařka na LSPP Vám neudělala správnou diagnozu a poslala Vás domů. Teď byste měla brát aspoň silné prášky na bolest (pokud Vám je nenapsala lékařka v nemocnici, tak Vám je napíša obvodní lékař) a hlavně byste měla být celý týden v klidu. Jen ležet a nehýbat se. Páteř se musí odležet a hlavně musí splasknout svaly, které máte, jak jsem již výše psal, nateklé. Neměla byste v žádném případě vstávat z postele. Já vím, je to těžké nechodit týden do práce, ale lepší si dát týden voraz, než celý zbytek života naříkat na bolavá záda.
doplněno 12.12.12 14:12: Jak to vím? Jsem z oboru. Jsem zdravotní bratr a dokonce jsem měl dlouhodobou praxi na spondylochirurgii v ústřední vojenské nemocnici ve Střešovicích. Aktuálně studuju na záchranáře, takže mi opravdu můžete věřit
No, asi Vás zná, když píše z Vašeho počítače
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.