Nejste přihlášen/a.
Zdravím milí rádcové
Poslední dobou dostávám do těla elektrické rány. Prostě pořád - od dvěří u auta, od futer, od nákupního vozíku, dnes i od notebooku (přesněji od klávesy CTRL ) a dokonce i od přítele
Moje mamka je taky "elektrická", když jede na kole pod stožárem vysokého napětí, dostává od "štangle" rány do nohou...
Ví někdo, čím by to mohlo být? Máte nějaké osvědčené tipy?
Mě napadla statická elektřina (třeba ze svetru), ale ten na sobě nemám vždycky...
@cocinkamichalka nejprv jsem myslel, že dostáváte el.rády, jako probití. Pokud se jedná o statiku, tak je to daleko lepší vašemu zdraví Ale važně. Příčinou je nabití vaší postavy elektrickám nábojem ( plusovým ) a ve chvíli, kdy se uzemníte k zemi kovovou věcí, nebo třeba i jinou osobou dostanete ránu. Jste jako malý Blesk, který od vás proletí k zemi. Jde o to, že třete svými věcmi, většinou umělými ( přísady umělých vláken ) o materiál, který vás nabíjí. Jako v hodine Fyziky, kdy se tře ebonitová tyč liščím ohonem, aby se tyč nabila elektrickým proudem. Stačí správné kalhoty třít o židlim kde je látkové sedátko, nebo potah na sedačce v autě a hned jste nabitá. Pak se chytnete vozíku v TESCO a máte ránu. Ale nějakou dobu byly závadné vozíky z TESCO pravidelností. Silonové kola, třely podlahu a nabíjely vozík. Přišla jste a dostala jste ránu. Ale tohle už u nás vyměnili. Takže jak kolegyně napsaly. Prát hodně v aviváži, hlavně svetry. Určitě to znáte. Oblečete svetr přes hlavu a stojí vám všechny vlasy. To je právě ta elektřina která vás "kope"
plastový počítač vás může nabít. Ale pokud vás kope, znamenáto, že je nabit taky, ale opačnou polarirou ( plast je jako ebonitová tyč, jako kolečka u vozíků v TESCO - může střádat náboj, i když minimálně ). Vy máte tedy opačný náboj, dotknete se a máte to spočítaný U PC se to řeší ukostřením krabice, ale čím lepší ukostření, tím lepší rána, pokud jste nabita vy, a ne PC ... zapeklité ...
přitažlivá je, vidíš Avatar ne
Normálně se budu červenat
Ještě mě napadlo - jaké další faktory na to můžou mít vliv? Znám lidi, kteří nejsou "električtí" vůbec, i zcela opačné případy. Co třeba vlhkost vzduchu? :-O
Ještě na to má vliv biologická vibrace Vašich tkání, či konkrétně membrán buněk. To souvisí s únavou a nervovým vzepětím. Podle mého jeden z důvodů proč uklidňuje hlazení kočky. Ta má obrácený náboj a absorbuje nepohodu a vysílá pohodu. Takže to souvisí se zdravím a napětím. Když budete uvolněná a chodit hodně v přírodě, nebudete dostávat rány.
Používáte aviváž? To je jedna z věcí, která zabrání statické el, no a pak můžete mít potah na křesle se silonem, cokoli.
No tak zrovna dnes jsem měl den, kdy jsem se bál na cokoli sáhnout. Dostával jsem jednu pecku za druhou. Taktéž od PC a dokonce i od stěny. Stojím na chodbě s kamarádem, povídáme si a najednou ohromná šlupa při lehkém dotyku omítky.
Jinak každý den ráno věším bundu na kovový věšák. Jak přijdu z venku vždy dostanu ránu. Už jsem to ale vymakal a bundu zavěšuji bezdotykově s věšákem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.