Nejste přihlášen/a.
máte někdo zkušenosti s nakupováním přes nakupuj.org?
Vietnamec, zastavárna, použité zboží, velko-maloobchod - do toho bych nešel. A adresa Dolní Poustevny - teď bylo v TV odtud několik podvodníků - je to vesnice, do které se jezdí přes Německo, takže odtud se dá čekat jenom to, co už němci nechtějí. Ne že byto jinde bylo o mnoho lepší. Nakupuji přes net zcela běžně, ale z osvědčených e-shopů. I na Aukru zcela bez problémů, jen je třeba prodejce vždy prověřit.
V pondělí jsem zaplatil fotoaparát a psal jsem více emailů kdy bude zboží dodáno, nikdo se neozval. Vypadá to, že jsem se také nechal napálit. Zkusím zajít do banky a uvidím co mě řeknou. Pak asi také podám trestní oznámení. Je nás více tak by s tím Policie mohla něco dělat.
Dobrý den, byl jsem dnes na policii a jediné, co můžete udělat je okamžitě podat trestní oznámení. Všechni podvedení se seskupí, a pak policie zahájí trestní stíhání. Já to mám pouze za 1.090 Kč, ale to nevadí. Každá kapka v moři je dobrá. Hlavně bych chtěl docílit, aby další nenaletěli. Hrr na ně! Jinak Vám přeji hezké Vánoce a dárek už mám v...
a zase mohu šetřit na další nákup
Ahoj všichni podvedeni jako já. Tak pár informací pro ty nově podvedené. Do banky ani nechoďte tam Vám nijak nepomůžou (jak jsem psal výše). Je třeba zajít na polici nejlépe na odd. hospodářské kriminality a tam podat trestní oznámení. Já mám taky výrobek za 4290 ale pokud nás to tam podá více tak už je to trestný čin a čím více nás bude, tak se tím možná dříve začnou zabývat. Každopádně nám to momentálně nepomůže a vánoce budeme mít o to co jsme chtěli a zaplatili chudší. Čert a vietnamec jen ví kdy se dočkáme peněz zpět Pokud jim budete psát nějaké maily, tak to nepište a neposílejte přímo z NAKUPOVANI.ORG ale pošlete to z vašeho mailu aby jste měli možnost kopie, že jste se s nimi chtěli kontaktovat. Budu se snažit a (doufám že nebudu sám) to tomu hajz.. co nejvíce znepříjemnit, měl zůstat radši na tržnici a prodávat ty svoje čtyřpruhé adidasy a né nám takhle komlikovat životy. Je teda třeba jít na tu policii a podat trestní oznámení aby nás bylo co nejvíce a informovat prostřednictvím internetu také co nejvíce lidí, protože vánoce jsme měli mít pěkné my a né nějaký podvodný přistěhovalec. Já taky prodávám na internetu zboží ale nikdy by mě nenapadlo někoho tak napálit.
Tento týden jsem si z webowky chtěla objednat mikrovlnku, ale když jsem to prozkoumala blíž, zdá se se mi to jako podvod. Platba jen předem, velmi nízké ceny a dopravné zdarma. Nevím, co si o tom mám myslet.
no mě se taky právě ta platba jen předem nezdá. Taky jsem to zkoumala a našla jsem že ten obchod prodává sekačky nebo co.
Platba předem je zcela běžná a nejlevnější. Jen je třeba vědět, komu peníze posílám. Proto je důležité prodejce vždycky prověřit. Při dobírce je poštovné o dost dražší a stejně nevím, co v balíku přebírám.
Já vím, že platba předem je normálně běžná, ale ještě se mi nestalo, že bych si nemohla vybrat mezi tímto způsobem a dobírkou, vždy tam byli dva. U mnou prověřeného obchodu nakupuji především platbou předem, takže mě to tady nejdřív nezarazilo, ale po shlédnutí televizních novin jsem o tom začala přemýšlet. A hlavně celkově ta webowka vypadá dost podezřele.
Na netu jsme nakupovali výbavu pro novorozence a vše platili předem. Tak mi nepřišlo nic neobvyklého, udělal jsem objednávku na lcd monitor a poslal peníze. Po třech dnech čekání a zprávách z tv o internetových podvodnících jsem zjistil na stránkách seznam-firmy telefon na tento e-shop, který patří osobě, která prý nemá s touto firmou nic společného. Máte někdo zkušenost jak dostat své peníze zpět pokud zjistíte,že e-shop není seriózní?
Dobrý večer, řeším stejný problém. Pokud se s nimi nedomluvíte sám, tak kontaktujte Vaši banku, která vyzve majitele účtu, aby peníze vrátil zpět. Pokud příjemce peněz neuposlechne, tak jde o bezdůvodné obohacení vy se můžete obrátit na soud.
Dobrý den, vypadáto že jsem taky naletěl a NAKUPOVANI.ORG bude nejsíše PODVOD!. Dnes odpoledne jdu do banky a následně se informovat na policii. Tak jak budu vědět více napíši. Zatím jsem se informoval v moji bance a mám zajít do banky příjemce a poptat se na napsat žádost o navrácení peněz. Více budu vědět večer.
Dobrý den, nejspíš je to tak. Na maily nereagují, na telefonu, který se mi podařilo dnes zjistit v databázi firem to nikdo nezvedá a když jsem se podívala na webu dle uveřejněného IČa na jejich výpis z obchodního rejstříku, tak jsem se taky moc nepotěšila. Jsem zvědavá, jak to dopadne. Možná by nebylo od věci, pokud se v té horší variantě s nimi nedomluvíme na vrácení peněz na ně hromadně podat žalobu, ale nechci předcházet.
doplněno 16.12.10 12:35:Ješte doplnění: telefonní číslo, které je uvedeno jako kontaktní na tuto firmu, patří paní, která s touto firmou nemá prý nic společného.
Zdravim vsechny "napalene" kolegy... K zalobe se milerad pridam.
Take jsem se nechal napalit . Uveril jsem tomu, ze je to z Dolni Poustevny - relativne kousek od meho bydliste. Pokud se vsak na to podivam nyni, je podezrele temer vsechno. Neni uvedena jakakoli kontaktni osoba, zadny telefon... No, chybami se clovek uci.
Zkusim take tu banku.
Honza
Dobrý den, objednal jsem si DVD přehrávač a poslal peníze na bankovní účet nakupuj.org podle potvrzenky objednávky.Dobírku neumožňují. V systému nemají žádné telefonní číslo a podle identifikačního čísla obchodníka se jedná o p. KIENA LE CHI. Volal jsem na Městský úřad Dolní Poustevna, finanční odbor a firma "nakupuj.org" podle informací neexistuje ve městě. Na písemnou výzvu, aby sdělili termín dodání nikdo nereagoval. Poslal jsem celkem 3 výzvy. Pak jsem se obrátil na banku s reklamací, že se jedná pravděpodobně o podvod, ať vyzvou protistranu k převodu peněz zpět. Banka nemůže sdělit žádné informace o majiteli účtu, protože částka byla převedena na správný účet a tím s Vámi skončí. Proto jsem napsal dvakrát upozornění, že nereagují, nesnaží se komunikovat a nabídnout třeba jiné zboží, tak to považuji za bezdůvodné obohacení a podám na firmu trestní oznámení ani na toto sdělení nikdo z jejich strany nereagoval. Pokud budete komunikovat přes jejich stránky a stěžovat si, tak kopii sdělení nedostanete do Vašeho E-Mailu. Hlavně, že ji musíte uvádět. Z mého pohledu je to více než jasné. Jdu na polici.
Nikdy jsem trestni oznameni nepodaval, nemohl byste to nejak popsat? Lze to podat mailem?
Honza
Honzo, musíte se dostavit na policejní oddělení, vzít si OP, objednávku, potvrzení o platbě, svoji IP adresu a pokud jste dával písemně urgence nebo reklamaci v bance, tak to taky. Potřebují co nejvíce informací. E-mailem nic podávat nelze, potřebují Váš podpis na protokolu a hlavně zachovávají postup při výslechu. Takže odvahu a hlavně co nejdříve.
To je pravda, kontaktní údaje Vám banka neřekne. V případě, že máte účet u stejné banky jako příjemce peněz, tak ve výpisu z účtu vidíte, alespoň komu peníze posíláte, i to může pro někoho být malé vodítko. Já jsem první e-mailovou zprávu také posílala z jejich webovek, nyní s nimi komunikuji přímo prostřednictvím svého e-mailového účtu.
Dobrý den,
moje zkušennosti s nakupuj.org jsou takové, že mám objednáno, zaplaceno a čekám. Telefon je dnes vypnut, server je pro jistotu zablokovanej a email snad ani nepoužívají. Zboží mám objednáno už 10 dní a pořád nic. Nechci ještě věšet čerta na zeď, ale jestli se bude podávat hromadná žaloba...? ... Přidám se ...
Dobrý den, taky mám stejný problém. V pondělí jsem na účet odeslal peníze za mobilní telefon. Na e-maily prodejce nereaguje, když jsem jim zkoušel volat, tak mi bylo řečeno že je to omyl. Myslím si, že je nás více co takhle hloupě naletěli. Hned na druhý den, když jsem si podrobně projížděl web, jsem tušil že něco není v pořádku. E-shop mi ale přijde aktualizovaný. Co když na výzvu od banky, že by měli vrátit peníze nebudou reagovat? Do takovéhle situace jsem se ještě nedostal, kdyby měl někdo zkušenosti, budu rád za každou radu.
Dobrý den, bohužel jsem ve stejné situaci jako vy. V pondělí jsem objednala zboží za nemalé peníze a od té doby žádná reakce na e-mail ani na telefon. Nemáte někdo více informací, jak dále postupovat? Za každou radu budu vděčná. Děkuji moc
Patrim take k podvedenym,poslala jsem jim castku pod 5000kc,takze bych se rad pripojil k hromadne zalobe.
Jak jsem výše psal že jdu do banky a na policii, tak v bance jsem byl a nic jsem nevyřešil. Řekli mi že by tu žádost stejně jen mohli poslat pouze v případě, že bych platbu poslal omylem ( např. překlepl se v čísle účtu ) ale my všichni jsme peníze vložili na správný účet s vědomím za zboží, tak s tím nic nemohou dělat. A stejně by to bylo jen na příjemci peněz zda tu částku vrátí. Takže zítra ráno jdu na policii na oddělení hospodářské kriminality a poptám se na vše. Každopádně uvedu že nás je více a jak postupovat co nejefektivněji. Já si objednal robotický vysavač, tak nejspíš toho větnamce nakopu do pr.. a bude mi za ty nervy a starosti vysávat rok zdarma mojím nynějším starým vysavačem
To je divné, mně v bance sdělili, když jsem s nimi problém konzultovala, že normálně sepíšeme žádost o vrácení. Se zbytkem s Vámi souhlasím, je na něm, jestli peníze vrátí, na to mě bank. poradce upozorňoval, s tím, že právě poté následuje podání trestního oznámení. Dejte prosím zítra info, děkuji. Ps: já si objednala TV, takže můžu teď koukat akorát do... zdi
Takže zdravím, v pondělí jsem si objednala docela drahé DVD. Poslala jsem ihned peníze. Přišlo potvrzení objednávky a to je tak poslední komunikace. Telefon není, číslo které se dá dohledat patří nějaké paní, na mail z jejich stránek nereagují. Takže nejspíš podvod a já poprvé naletěla . Pěkné Vánoce. Zítra jdu na policii.
Takže v bance s tím nic neudějí, pouze za 100,- Kč potvrzení o odeslání platby do shopu
Policie mi řekla že musím počkat 14 dní, to je zákonná lhůta, prozatím ať napíšu doporučený dopis, jestli ho převezmou
a budou komunikovat. po 14 dnech mám přijít k výslechu a podat trestní oznámení. to už bude ale asi pozdě
Zdravím všechny, tak jsem velice rád že se o této bandě začalo psát a moje včerejší upozornění na tyto podvodníky serveru Heureka.cz pomohlo k tomu, že i oni už na ně neodkazují. Dnes jsem ještě hovořil s redaktorkou Novy, tak jsem zvědavý zda se to někam pohne dále. Fandím kriminálce, aby tomu šmejdovi znepříjemnila život a podnikání u nás v republice.
zdravím Vás, patrím do party podvedených, so sumou 2890,.-takze sa musim k niekomu pridruzit. Ako na to? Kde ste kto? inak, ja na nich nemam maila,...(na tych šmejdov) na strankach je len adresa a ich interný kontakt...pomooooc
Přečtěte si prosím moje informace. Kokud budete chtít tak mi můžete i zavolat na tel. 603485887. Hlavní je a předpokládám i to jediné zásadní co můžeme my poškození udělat, tak zajít na policii a podat co nejvíce trestních oznámení.
Dobrý večer,tak se přidávám k podvedeným. Před chvíli jsem to řešil s právníkem už nemám podávat trestní oznámení a mám se přidat k již už podanému. Stačí číslo jednací a město ve které bylo podáno. Jsem z Ostravy a můj tel.603 107719
doplněno 19.12.10 18:53:Tímto Vás chci požádat o zmíněné údaje. Děkuji
Tak Vás všechny ještě jednou zdravím a posílám odkaz na podobnou nebo spíše stejné podvodníky, jen si trochu upravili stránky a změnili sídlo firmy tahle firma se jmenuje levny-obchod.net . podvodnici.net/...
Zdravím všechny, dnes jsem byl na Polocii a podal tresní oznámení. Požadoval jsem přeběžné opatření - zablokovaní účtu příjemce, ale to na žádost mě jako jednotlivce není možné. Šanci na vyřešení máme tím větší čím víc nás tento podvod nahlásí.
Já osbně si myslím, že adresa i IČO uvedené na stránkách nemají s podvodníkem nic společného. Tudíš ani ten vietnamec není oním podvodníkek. Přece by nemohl být blbý a prásknout to na sebe. Výpis dat (adresy) dle IČa se shoduje s tím co je uvedeno na oněch stránkách. Myslím si, ze spíš někdo zneužil vietnamcovi údaje.
Dle informace ze spořitelny, účet patří zahraniční právnické osobě. O to bude vymáhání penez horší. Uvidíme. Každopádně všechny vyzývám o nahlášení veci na Policii.
Zdravím Hornete, pokud zadáte na googlu číslo účtu, zjistíte, že účet je veden v České spořitelně a převod peněz se uskutečňuje na GBH, což je mezinárodní terminál do různých mezinárodních bank. Jediný, kdo může pomoci, je webmaster, který tvořil internetové stránky. Ten musí mít smlouvu a další informace o objednateli. To jsem také nahlasil na policii. Otázka je, jestli ta právnická osoba je v Evropě nebo v Asii. Na GBH o vedeném účtu pouze obecně. Takže si myslím, že to vypadá dost bledě, abychom dopátrali toho pravého viníka sami. Kombinace cizího mobilu a IČA nelze zjistit původce, to Vám dávám za pravdu. Škoda, že neexistují už Chammurapiho zákony, to by členové pravnické společnosti byli bez údů.
Než nakoupím přes nějaký nevyzkoušený webshop, tak se koukám na recenze daného obchodu, např. zde:
I když jsou tyto recenze dost nové a třeba zrovna od uživate poradte
Jo jo, běžně taky koukám po recenzích. Jednou jsem to neudělala a hned to takhle dopadlo... O vánocích fakt blbý. Poučení pro příště, no...
Tak se také hlasím mezi podvedené, nakupuji na internetu už několik let, ale tohle se mi ještě nestalo. Budu muset zajít na policii a oznámit to, nikdy jsem nic takového neřešila tak nevím jak dopadnu. Jinak Vám Všem přeji krásné Vánoce a více štěstí v novém roce 2011. Pokud budete mít někdo nové zprávy tak dejte vědět.
Zdravím všechny podvedené, byla jsem dneska na policii podat trestní oznámení. Tak uvidíme jak to dapadne. Bylo by dobré, aby trestní oznámení podali všichni poškození. Vemte sebou potvrzení o platbě, okopírovanou přijatou objednávku, e-maily, které jste posílali . Na Policii byli velice vstřícní. Mějte se hezky!
Můžete tu někdo, prosím, uvést číslo jednací, pod kterým už to šetří Policie ČR? Uveďte zde také kontakt na webmastera. Díky. my jsme v tom za 11 tisíc... ((((
Dobrý den, zkušenosti mám velmi špatné. Minulý týden jsem objednala a z a p l a t i l a fotoaparát, doteď se mi nikdo neozval. Telefon uvedený na internetu patří soukromé osobě, která nemá s internetovým obchodem nic společného. Televize upozornila tuto sobotu, že se jedná o podvodnou stránku. Nevím, co mám dělat, přišla jsem o peníze...nevím jak se bránit.
Byl jsem dnes na policii a podal trestní oznámení je bych chtěl kdyby se mi nebo vlastně tady nám všem přihlásil ten kdo byl na policii už minulý týden,aby jsme urychlily práci policie v hledání podvodníka.Protože ten kdo byl první to nahlásit založil spis do kterého se všichni poškození budou zakládat a vše shromažďovat.Tak mě poučil dnes policista. TAK SE OZVĚTE .
Dobrý den, tady Vám posílám i já číslo jednací. byl jsem na policii v Novém Jičíne a č.j. je : KRPT-113098-2/ČJ-2010-070481
Na policii je moje výpověď a pokud budete potřebovat něco více, napište.
Nejhorší v téhleté postkomunistické pseudodemokracii je ,že dávno je jasné že jde o podvod,policie eviduje už zjevně spousty trestních oznámení ale stránka stále BEZ PROBLÉMU EXISTUJE! Zato třeba O2 nemá problém blokovat stránky které se jí zamane,tak kde to jsme?Chápu že takovýchto podvodných "prodejců" je obzvlášť před vánoci hodně ale stejně...kolik lidí se ještě napálí (i když je to i o jejich vlastní blbosti) než bude alespoň stránka zablokovaná?
Přátelé, asi bychom si neměli dělat iluze: byli jsme také ráno podat trestní oznámení. Policajti nám sdělili, že se spojili se stanicí kdesi v Šenově, kam ti šmejdi podle uvedené adresy místně přísluší, a že je tam ujistili, že tam toho mají už táááákovouhle hromadu (ukázal rukama asi 30 cm). Na můj požadavek, že se toho přece musí ihned chopit hospodářská kriminálka a šetřit to na národní úrovni, neboť je nezbytné v řádu hodin získat od soudu předběžné opatření a zablokovat účet a zablokovat stránky, se jen usmál a s výrazem ve tváři - blbečku, asi se moc díváš na kriminálky - pronesl: "Pane, to tak rychyle nejde."Veškerej výstup toho je - bude se to dál sbírat v Šenově a dokud se nenahromadí trest, oznámení se škodou přes 500 000 Kč (o té výši škody přitom nemohou být vůbec pochyby, stačí se podívat tady na počet příspěvků!), nikdo schopnější to šetřit nebude. Nám řekli, že za měsíc a půl dostaneme dopis s vyryozuměním, jehož znění se, myslím, do predikovat: pachatel nedopaden, případ odložen...
Jinak jsem kontaktoval i webmastera p. Rysku, přes toho ale cesta k pomoci rovněž nepovede, napsal mi toto:
Hezký den,
jedná se o obchod postavený na opensource systému ZenCart, pro který léta dělám češtinu, která je zdarma ke stažení. Jedná se o nějakou starší verzi kde si majitel pouze neupravil vzorové obchodní podmínky a kontakt. viz. portál www.zencart.cz, kde dělám jednoho z webmasterů pod nickem JardaR. Pamatuji si na případ asi před 2 lety, kdy jsem měl podobný dotaz a proto již od té doby čeština pro nové verze mé jméno neobsahuje.
Nějakou adresu tam mají, tak to zkuste přes ČOI či podobně. Neznám jak se v této situaci chovat. Mají tam uvedené IČO, což musí být oficiálně na někoho registrováno a předpokládám, že mají i nějaký účet, takže asi podat trestní oznámení. Dále vzhledem k tomu, že jsem se léta zabýval výpočetní technikou, tak nevidím problém dohledat IP připojeného místa, pokud to není ze zahraničí. V patičce také vidím, že jsou registrování na cenyzbozi.cz, takže bych informoval i je.
Jsem taky jednou z postižených, která nalítla této firmě, neposlechla jsem svou intiici, že u téhle firmy není něco v pořádku a přišla před vánoci o citelnou částku. Dnes jsem byla na policii, sepsat protokol, doložila všechny údaje, které jsem měla k dispozici. Č. jednací ORII-16712-8/TČ-2010-001216, také jsem informovala čoiku, zatím jsem nedostala odpověď. Stránky oné firmy stále fungují, tak ať se to dozví co nejvíce lidí, aby také nenaletěli. Takže hezké vánoce a přání, aby toho lumpa chytli.
nakupuj.org levnaelektronika.net a levny-obchod.net je jeden a ten samej clovek. Domeny jsme dnes konecne mohli zablokovat - cekali jsme na prikaz od policie.
Timto zaroven upozornuji podvedene zakazniky techto obchodu aby se rovnou obratili na policii - v tuto chvili je zdokumentovano jiz prez 800 podvedenych zakazniku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.