Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak pichnout injekci?

Od: michaela* odpovědí: 7 změna:

dobry den, potrebuji poradit, mam problem s kycli a musim si pichat injekce, ale sama se bojim si to poichnout, abych si to vubec pichla spravne. Ja ani nikdo z rodiny nema zadne zkusenosti z lekarstvi. Treba se bojim, aby se mi tam nedostala do krve bublinka vzduchu. Rada bych si to pichla uz ted,jelikoz mi to zmirni bolest, ale premyslim,jestli to nemam nechat az na pracovni tyden,abych s tim zasla k doktorce. POradte prosim a dejte mi nejake instrukce kdyztak.Dekuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

michaela*
hodnocení

injekcni strikackou si to musím píchnout do svalu

michaela*
hodnocení

pardon,sterilkou :-D

ladinpraha*

Místo dezinfikuješ, vpich musí být rozhodný a na doraz, rázný, jinak se jehla ohne. Nasaje se zpět pro ověření jestli nejde do stříkačky krev a obsah se vytlačí. Vytáhneš a přetřeš dezinfekcí.

Jak pichnout injekci?

Nasává se, když se píchá do žíly. Ve svalu zas až tak moc krve na natáhnutí, není.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Injekce jaká a kam? Jsou injekce podkožní, do svalu, do žíly a do různých částí těla. Ale sama si to nepíchneš, potřebuješ někoho, kdo se toho nebude bát.

hodnocení

0x

Jestli to je injekce proti bolesti, tak ji klidně vypijte. ;)Mívala jsem jednu dobu migrény a známý doktor mi napsal injekce s tím, že když nebude nikdo, kdo by mi to píchnul, ať to vypiju. Fungovalo to. *jasne*A s tím píchnutím to zas až tak není jednoduché. Když nevíte přesně místo, mohla byste se trefit do nervového zakončení a průšvih až na půdu!

zima*
hodnocení

0x

Nejprve je důležité vědět o jakou injekci se jedná. Pokud si ji máte aplikovat sama, předpokládám, že to bude nejspíš subkutánní (pod kůži), nebo intramuskulární (do svalu). Podle toho se pak aplikace injekce liší. Intramuskulární se nejčastěji píchá tak, jak již máte výše napsano a doplněno i o fotografií. Subkutánní se pak aplikuje nejčastěji do paže, nebo stehna a vpich je veden šikmo.

Jedna bublinka vzduchu až tak nevadí. Pokud by jich tam bylo více, zvedněte stříkačku, tak aby jehla směřovala nahoru, stlačte píst stříkačky směrem dolů, ve stříkačce se objeví vzduchová mezera, tu pak následně opatrně pístem vytlačujte ven, až vám vystříkne malá kapička léku. Při vytlačování toho vzduchu je někdy dobré, tu stříkačku trochu naklonit i do strany.

Po zavedení jehly do kůže mírně povytáhněte píst stříkačky a tím zjistíte, jestli jste nenabodla nějakou cévku. Pokud ano bude ve stříkačce krev a je nutné jehlu vytáhnout a aplikovat na jiné místo.

Nejlepší bude, hlavně pokud se jená o intamaskulární injekci, aby vím ji aplikoval někdo jiný.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]