Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde za případný nevhodný dar vrátí peníze?

Od: staramarka odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, chci se zeptat, jelikož chci koupit známýmu svetr k Vánocům a kdyby se mu nelíbil, aby měl možnost ho vrátit s tím, že by mu vrátili za něj peníze, za které jsem ten svetr koupil. Slyšel jsem hodně, že prodejci budou nabízet možnost vracení věcí, ale nevím, kde tomu tak funguje. Zda třeba Humanic, CandA, NewYorker atd. Kde Vy máte zkušenost, že Vám za zakoupené, nepoužité zboží vrátili peníze? Předem díky!

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cocinkamichalka*
hodnocení

1x

Vracení peněz se většinou brání (není to jejich povinnost!), většinou ale do 30 nebo 60 dní nabízejí výměnu zboží, nebo dárkovou kartu ve stejné hodnotě. Peníze se obvykle nevracejí.

ron*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Ano, mám zkušenost, že prodejci nedělají problém s výměnou nevhodně vybraného oblečení. Takový oděv ale musí být nenošený, opatřený visačkou prodejce a musíte mít paragon. Ne vždy ale vrátí peníze, většinou jen nabídnou výměnu za jiné zboží. Doporučuji známému nekupovat svetr, ale pořídit mu dárkovou poukázku.

staramarka
hodnocení

Samozřejmě, že oblečení bude nenošené, s visačkou a paragonem, jenom by mě zajímalo, zda nevíte, kde vrací peníze, za zboží... Vím, že jsem kupovala lux za 5.000,- v Datartu, druhý den jsem jim ho vrátila a bez problémů vrátili peníze, jenom nevím, jak je to u oblečení a u prodejců s oblečením...

cocinkamichalka*

Datart má takový obrat, že když vrátí peníze za jeden vysavač, tak ho to nezrujnuje. Představte si ale obchod s oblečením z druhé strany, že vy prodáváte. Někdo u vás koupí svetr, a v lednu jej vrátí a chce peníze. Jak se vám bude chtít vracet? Asi moc ne...

jar*
hodnocení

0x

Vyměnit zboží za jiné, pokud jsou na vyměnovaném zboží všechny visačky, včetně ceny nebývá problém. Nepočítejte s tím, že vám prodejce peníze vrátí. Je třeba nákup doložit i paragonem.

hodnocení

0x

Povinností prodejce není vzít zboží zpátky, i když je nové a s paragonem. To je jen jejich dobrá vůle. Většina to ale udělá, protože si nechtějí znepřátelit zákazníky.

Většinou je to tak, že si v ceně toho zboží vyberete něco jiného. Kdyby se pánovi svetr nelíbil, ať tam zajde sám po Vánocích, domluví se a vybere si místo něj jiný, se kterým bude spokojen.I když ani tato výměna není povinností prodejce.

Peníze nevrací takřka nikdo. Je to logické, v případě výměny prodá aspoň něco, v případě vracení peněz by byl na nule. Jaga.

krkovicka*
hodnocení

0x
Lhůta při vrácení je 14dní.Pokyny jsou napsané i na paragonu.Vrátíte oblečení-oni ho převezmou a nabídnou výměnu nebo nákup ve stejné hodnotě nebo vyšší samozřejmě.Jestli na místě nevyberete tak dávají kartu či poukaz v hodnotě vraceneho zboží.Jen jednou jsem se setkala s vrácením peněz okamžitě.V Tescu holicí strojek.

andrea1*
hodnocení

0x

Podle vlastní zkušenosti vím, že problém s vrácením peněz za vrácené zboží není v prodejnách textilu CCS. Lhůta pro vrácení do 30 dnů. Je dobré se na toto zeptat v prodejnách, které jste vyjmenoval, předem než koupíte. Ale myslím, že tady nebude problém. Bývá to u nich standard.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]