Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chci se zeptat, jelikož chci koupit známýmu svetr k Vánocům a kdyby se mu nelíbil, aby měl možnost ho vrátit s tím, že by mu vrátili za něj peníze, za které jsem ten svetr koupil. Slyšel jsem hodně, že prodejci budou nabízet možnost vracení věcí, ale nevím, kde tomu tak funguje. Zda třeba Humanic, CandA, NewYorker atd. Kde Vy máte zkušenost, že Vám za zakoupené, nepoužité zboží vrátili peníze? Předem díky!
Dobrý den.
Ano, mám zkušenost, že prodejci nedělají problém s výměnou nevhodně vybraného oblečení. Takový oděv ale musí být nenošený, opatřený visačkou prodejce a musíte mít paragon. Ne vždy ale vrátí peníze, většinou jen nabídnou výměnu za jiné zboží. Doporučuji známému nekupovat svetr, ale pořídit mu dárkovou poukázku.
Samozřejmě, že oblečení bude nenošené, s visačkou a paragonem, jenom by mě zajímalo, zda nevíte, kde vrací peníze, za zboží... Vím, že jsem kupovala lux za 5.000,- v Datartu, druhý den jsem jim ho vrátila a bez problémů vrátili peníze, jenom nevím, jak je to u oblečení a u prodejců s oblečením...
Povinností prodejce není vzít zboží zpátky, i když je nové a s paragonem. To je jen jejich dobrá vůle. Většina to ale udělá, protože si nechtějí znepřátelit zákazníky.
Většinou je to tak, že si v ceně toho zboží vyberete něco jiného. Kdyby se pánovi svetr nelíbil, ať tam zajde sám po Vánocích, domluví se a vybere si místo něj jiný, se kterým bude spokojen.I když ani tato výměna není povinností prodejce.
Peníze nevrací takřka nikdo. Je to logické, v případě výměny prodá aspoň něco, v případě vracení peněz by byl na nule. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.