Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se zbavit otce?

Od: tomas* odpovědí: 13 změna:
Pořád dokola. Odstěhovali jsme se od něj před pěti lety. Pořád dělá, že je všechno v pořádku a že jsme pořád rodina. Přitom si to nikdo jiný nemyslí. Pořád z nás tahá peníze a matka mně upozorňuje, že až si budu vydělávat, že po mně bude taky chtít peníze. Ale co jako? Má žít svůj život. Matka mu už napůjčovala přes 70 000Kč a vrací to v podobě 500Kč, což bere jako za velkou sumu, alimenty taky nikdy neplatil a neplatí. Když už jsem ho chtěl vyhlásit, tak se ho matka zastala s tím, že by jí ho bylo líto. Ale takhle to nemůže jít dál. Když se s ním vidím, tak jednam odměřeně, protože pořád slibuje, jak budeme mít miliony, jak mě vezme na cestu kolem světa...Mluví pořád o svojí firmě, která neexistuje a strašně se divil, že mu byla půjčka, kterou si vzal na mně, neschválena. Prej "ale dyť já jsem vedenej v o.r." Ne nebyl a nikdy nebude. Jeho smyšlenka, že řídí firmu je fakt už extrém. Sám se vydává za několik lidí, dokonce použil podpis matky. Už byl jednou ve vězení a já bych ho tam rád viděl zas. Je to hnus, ale je to tak. Jak si s ním teda promluvit vážně? Protože, když začnu na toto téma, začne štěkat a urazí se. Jeho rodina to samý, pokoušeli se mu pomoct, ale on to vždy bral jako výsměch. Jeho vztahy se sourozenci nejsou. Ignoruje je. Jako by vůbec nebyli. Jak tohle mám dát všechno do kupy? Když jsem byl za strýcem a ptal se na něho, tak jsem ztuhl, jako nikdy před tím. Dozvěděl jsem se takový informace, že jsem se málem poblil. Mám teda kontaktovat i další jeho sourozence a věc řešit? Nebo co byste dělali vy? Protože já už fakt nevím

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

4x

Když jste se odstěhovali, tak se s ním nestýkejte, nebavte.
Když je magor, jděte k soudu s návrhem na zahájení řízení o zbavení/omezení způsobilosti k právním úkonům

tomas*
hodnocení

Když to právě není jednoduchý. Bude pořád dolejzat a když mu odmítneme tak bude zase říkat, že jsme na něj ošklivý a že na něj sereme.

Bude ze sebe dělat chudáka no a udělá nějakou blbost...

Pokud má minimální vztahy s rodinou...jakou blbost by měl udělat...pokud nemá dluhy tak pohřeb je relativně levná věc (15tis)

Co se dostat do fiktivní finanční krize, něco někde rozbitého atd..at "firma" taky půjčí nějaké tisíce..ale jak to slyším od takového člověka ruce pryč..a závislost matky na něm..to je holt už jiný problém...

nu*

Píšeš, že se chceš otce znavit, a ne vést otece do smrti ta ručiku..Tak mu řekni že na něj serete a ať skočí pod auto...a bude klid...Peníze lze tahat jen z toho, kdo je ze sebe tahat nechá, za matku tady nemluv, to je její věc, je svéprávná...Jednaj sám za sebe, své peníze mu prostě nedáš...

kato*
hodnocení

0x

Píšete"Odstěhovali jsme se od něj"-no tak to neřešte, to je přece ok. Dál, "...až budu vydělávat,bude chtít peníze"-no chtít může,ale je na vás aby jste mu nic nedal.Podáte prst a ukousne vám ruku.A slušně ho vykázal s tím,že máte svůj život a on ať se snaží po svém. Buďte pevný ve svých postojích.A zařiďte si svůj život.Nakonec čas vše vyřeší...

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den. Proč chcete řešit jeho problémy? Peníze, které vy si jednou vyděláte, budou jen a jen vaše. Ani matka, ani nikdo jiný vám nemůže přikázat, abyste je otci dával. Ano existuje v zákoně o rodině paragraf o tom, že nemohou-li se rodiče sami o sebe postarat, musí pomoci děti. Ale myslím si, že to zákon myslí tak, že se jedná o rodiče staré, bezmocné, v důchodu, kteří celý život poctivě pracovali, o děti se starali. Ale to asi nebude váš případ, že.

buss

Nemyslet, vědět , kdyby tak rozhodoval soudce ... myslím si a tak vás odsuzuji ... On si klidně může myslet že to obžalovaný spáchal, ale .. ( př. u tr. řízení)
Takže:
Rozsah vyživovací povinnosti stanoví tak, aby hmotná a kulturní úroveň obou manželů byla zásadně stejná.
Ctěme zákony, i když možná někdy špatné, ale účinné

zima*
hodnocení

0x

Jak mu jednou podáte pomocnou ruku, tak už se ho nezbavíte. Pokud s ním nemáte dobré vztahy rozhodně mu nic nepujčujte. Takový člověk jen slibuje, jak vše vrátí, ale formou 500 Kč to asi jen tak nebude. Důležité je umět říct Ne a nepodlehnout jeho prosbám.

hodnocení

0x

Nechal bych to být

Nechat otce být, ignorovat. Nenechat se vydírat, nerozebírat jeho problémy. Dělat, že je Vám všechno jedno - jeho problémy, jeho život. Jakoby se od něj odtrhnout. Možná časem zjistí, že ztratil náklonnost blízkých osob. Začne třeba litovat toho, co ztratil a přehodnotí svoje chování (alespoň částečně). Vím, že to lehká situace, ale člověk k tomu musí zaujmout postoj. Chápu, že je Váš otec, ale je tím správným otcem a dobrým člověkem?

hodnocení

0x

Nechal bych to být

Moje heslo je: Na každou korunu musíš popracovat. :D Někdo háže lopatou, někdo sedí na počítači a váš předek "pracuje" tím, že hučí do vás. Vydělává si ubližováním všem okolo. A vydělává na tom a ostatní mu dají vydělat. Protože kdyby ne, tak už by na to přišel sám, že tudy cesta nevede. Tečka!*jasne*Tak ho nechejte, ať na to příjde sám, že u vás mu nic nekápne. Říkat si může co chce! Tečka! Ignorovat, řídit si a žít si svůj život a nedovolit, aby se ten jeho, zpackaný, montoval do vašeho života! *jasne*Tečka!

vsevim*
hodnocení

0x

ja si myslim, ze byste meli na milovaneho tatinka uzavrit vyhodnou zivotni pojistku a soupnout ho pak pod mezinarodni rychlik prcice - cercany. jinak, jak o otci pisete, to mi pripomina hodiny nabozenstvi v obecne skole...

buss
31.12.10 23:39
hodnocení

0x

picnout

pavlinka1971*
hodnocení

0x

Já bych ho ignorovala-se vším všudy!Asi to bude jen můj názor,ale chce být středem pozornosti-proto ty smyšlené informace o firmě atd.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]