Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nedokazu se rozhodnout

Od: petrah odpovědí: 4 změna:

Jsem s přítelem 4 roky. Náš vztah byl na počátku skvělý, teď si jím nejsem jistá. Problémem je partnerovo chování. Někdy je úžasně tolerantní, milý a citlivý, ale zničeho nic má stavy, které nechápu. Např. se mnou celý den nekomunikuje, když se ho zeptám co jsem mu udělala, neodpoví. Místo toho si vezme věci a jde pryč. Jednoduše se mnou odmítá řešit problémy. Tento víkend mi způsobil asi ten největší šok. Bezdůvodně mě nazval malou děvkou. Právě proto, že jsem mu nikdy nevěrná nebyla, mě to velmi urazilo. Byl sice hodně opilý, ale ne natolik, že by nevěděl co říká a dělá. Druhý den se choval jako by nic,ani slůvko lítosti. Včera mi opět psal jestli se dnes uvidíme. Já mu řekla, že ho nechci vidět minimálně týden a potřebuju si vše promyslet. On mi napsal, že se mi chtěl omluvit a něco mi vysvětlit. Nevím co mám dělat, připadá mi, jako by v něm byli dva lidé - jeden skvělý, který chce být se mnou a chová se hezky a ten druhý, který mi ubližuje a poté mě citově vydírá ať se s ním nerozejdu.

Uvedu jeden názorný příklad: Občas slýchám názor,že by se nikdy nechtěl ženit, že není normální být celý život s jednou ženou, děti ho neberou nemá je rád a podobně. To mě mrzí, protože já zastávám zcela opačný názor.

Zničeho nic, když jsme třeba na výletě mi řekne, že by si mě jednou rád vzal a měl se mnou děti. Já jsem v tu chvíli úplně zmatená a nevím co si mám myslet.

Poradte mi co mám dělat, myslíte si, že náš vztah jde ještě zachránit?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hanik*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Ahoj Petro, nejsem si jistá, jestli můžeš něco dělat ty, spíš by měl dělat něco Tvůj přítel. Pokud to beru podle sebe, to co Ti řekl, by mi někdo řekl pouze jednou. Myslím, že mezi dvěma lidmi, kteří se mají rádi a mají k sobě úctu, na taková slova není místo. Víš, bohužel tyhle věci se jen zhoršují, kdo si myslím, že někoho změní, převychová nebo že se vztah změní svatbou se příšerně mýlí. takže to spíš vypadá, že buď budeš ochotná snášet tyto jeho stavy anebo si najdeš někoho, kdo si Tě bude vážit a nebude se k Tobě chovat takhle. Moc Ti držím palce, aby ses správně rozhodla.
al bunda*

Naprosto souhlasím s tím, že takové věci se časem spíše zhorší a není nic protivnějšího, než žít s někým, kdo neví co chce. Není se nač spolehnout, není s čím kalkulovat. Doporučil bych držet si trochu větší odstup a nechat věcem volný průběh, alespoň na nějaký čas. Přítel je jedináček?

Příjemný den.

petrah

Přítel jedináček není, má sourozence.

Ale problém bude zřejmě v jeho rodině. Chování jeho otce k mamince mě někdy úplně dostává. Pravdou je, že slušné slovo pro ni nemá. Pokud toto celý život vidí, může si myslet, že je to naprosto normální. Myslím, že by bylo pro něj nejlepší změnit prostředí - řešením by mohlo být společné bydlení.

Jenom pro zajímavost. Včera přišel s kyticí růží a omluvou s tím, že už se to nebude opakovat. Takže mám zase citovou houpačku. On je to totiž jinak fakt hodný kluk.

Všechny zdravím a děkuju za odpovědi. P.

al bunda*
Tak to máte dost náročné. Vzory chování jsou přebírány v rodině - tudíž on své chování k Vám podvědomě považuje za správné - vždyť jeho táta to dělá stejně. Čeká Vás mnoho práce a sama musíte dobře zvážit, zda Vám přítel za to stojí. Obligátní"kvůli mně přestane"prostě nefunguje. Spíš čekejte, že nepřestane a že to s ním časem může být stejné jako s jeho otcem, možná horší. Přeji hodně zdaru.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]