Nejste přihlášen/a.
Ahoj, před 2 roky jsem mému, dnes již bývalému, příteli půjčila 20000 Kč. Dodnes jsem neviděla ani korunu, jen se vymlouvá. Máte nápad, jak to z něj dostat? Samozřejmě nemám nic v ruce, žádný podepsaný papír. Díky za radu. Ahoj Jitka
Po třech letech může dlužník uplatnit promlčení pokud nebyla dohodnuta nějaká lhůta splatnosti, pak se ty 3 roky počítají ode dne splatnosti.
Ovšem musíte půjčky třeba svědecky prokázat. Výpisem z účtu a podobně.
Nejlepší by bylo dlužníka moc nenaštvat a jen napsat papír o uznání dluhu ze dne toho a toho a "podstrščit" mu tuto listinu k podpisu.
dobré by bylo mít svědka... na to, že jste mu půjčila, už svědka neseženete. Ale co takhle mít svědka na to jeho vymlouvání, až ho budete zase uhánět, tak tak šikovně, aby sám řekl něco podobného jako já vím, že jsem si od tebe ty prachy půjčil, já vím, že těch 20 000 je pro tebe velká suma, vím, že jsem ti slíbil je vrátit, ale momentálně nemám, neboj se vrátím ti je a tak podobně, aby to slyšel i ten svědek... je tu další možnost si jeho vymlouvání nahrát třeba na mobil, některé takové nahrávky se nedají použít jako důkaz, pokud byly nahrány bez svolení, ale zase se dají v některých případech právě proto jako důkaz použít, bez postihu pro nahrávajícího...
těžko v této situaci radit, když před tím "radila" láska a ne rozum...
Dát dohromady pár chlapů a někde ho beze svědků trochu "zmáčknout"Ne fyzicky napadat,ale udělat bububu.Můj známý dělal u vymahačské firmy a když nechtěl dát hotovost,přinutili ho podepsat půjčku na nějakou věc v té hodnotě,kterou dlužil.Tu věc pak dali věřiteli(televizi,pračku,sušičku atd.).Nebo ho donutili jít do banky, kde musel okamžitě převézt částku k úhradě na účet věřitele.Většinou ,jak mi líčil,když viděli jejich partičku,tak bez řečí udělali co jim řekli. Nevím jak se to dělá dnes,protože to už je nějaký ten rok zpátky,ale pokud nemáte nic sepsaného a on nechce zaplatit tak to půjde asi jedině po zlém.
To je tak rada pro. Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá. Až o pár týdnů později najdou tazatelku někde pohozenou na skládce, pak nezapomeňte přispěchat s nějakou další svou geniální radou.
No nevím teda co je dotyčný zač,ale že by ji jako z odvety zabil a hodil na skládku přestože věděl,že ji ty peníze opravdu dluží,tak to je trochu přitažené za vlasy,ne?Co by tím získal?To by musel být opravdu nějaký magor,protože by mu bylo jasné,že by ho chytli.Jak se do lesa volá...to je hezké,ale volal nejdřív on,nebo ne?
Možná, že to považuje dlužník za vyrovnané. Třeba podával mimořádně nadstandardní výkony v posteli a postupně dluh započítával na tuto výjimečnou službu. Když byl dluh vč. úroků touto činností úplně uhrazen, vztah ukončil a šel hledat jinou věřitelku:D.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.