Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak s galantností vše oplatit

Od: anery odpovědí: 6 změna:

Zkušennosti jiných a rady prý některým lidem pomáhají.Stojím na prahu rozhodnutí, jak z toho kolotoče ven.Je mi 65 let,mám 2 dcery , 2 vnučky a bydlím 13 let u přítele.Když jsme se s přítelem poznali ,byl krátce rozvedený ,z prvého manželství měl již 35-letou dceru a 32-letého syna.Z druhého manželství pak 8-letou dceru.S dětmi z prvého manželství se z počátku moc nestýkal,až na mé naléhání,aby děti nerozděloval se tu a tam s nimi setkal,ale děti mu jak si já myslím nikdy neodpustily jeho odchod z rodiny.Z dcerou z druhého manželství se vídával více, protože pracoval v místě jejich bydliště.Když měly děti z prvého manželství narozeniny , svátek, tak jako náhodně na datum zapoměl.,připomínala jsem mu je já.Na datum narozenin dcery z druhého manželství však nezapoměl nikdy.Nemohla jsem to pochopit a nepochopila jsem to dodnes,proč je tomu tak.Nikdy se ale také nezeptal,kdy mají třeba moje děti a vnučky narozeniny,také jim nikdy žádný dárek nedal.Z počátku mi to bylo hrozně moc líto,protože já jsem na jeho děti myslela vždycky,když přijely na návšťevu,dostaly stejným dílem jako moje.Když přijely moje, tak se to mezi námi po návšťěvě odbylo vždy hádkou.Nikdy si nenechal ujít příležitost,aby jim neřekl nějaké urážlivé slovo, místo přivítání, tak jste se přišly zase napakovat, když měly na sobě něco nového, tak je častoval slovy, kde jste to zase ukradly,já nevěděla nic,protože on přede mnou jim nic neřekl,sice jsem si říkala, že jsou jakoby zaraženější než je znám,ale nijak jsem do detaila o tom nepřemýšlela.Až mi začalo být divné, že děti začínají jezdit čím dál méně. Nedávno jsem zase na ně apelovala ,jako že tady už dlouho nebyly a že a´t se zastaví a já jsem se vrátila zpět do obýváku a vyposlechla jeho jedovaté řeči a v tom mi svitlo,jakým způsobem a jakou vhodnou dobu si na vše vždy vybral.Děti mi řekly, že to že za mnou jezdily ,bylo jen kvůli mě.,ale že už sem jezdit nebudou, že se nenechají od přítele urážet.Když jsme o tom s přítelem pak hovořili, tak na svou obranu řekl, že to tak nemyslel a že je to jeho druh legrace.,že se s tím oni musí smířit.Dnes jsme už došli tak daleko, že když jsou všechny dodělávky dokončeny, tak je mi dost často řečeno-když se ti to nelíbí, tak se odstěhuj.Nechtěla bych utíkat hned z bojiště,ale poradí mi někdo jak mu vše a ještě s galantností oplatit.Děkuji -anery-

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

karina*
hodnocení

5x

anery, 13 let pomáháte příteli budovat bydlení a celou dobu vidíte, že vlastně ignoruje svoje děti z prvního manželství a vaše děti. Bohužel jste razantně nezasáhla v době kdy to bylo potřeba. Myslím, že jste dala přednost soužití se sobcem, doufajíc, že se změní. Otcovský vztah udržuje jen s dcerou ze svého druhého manželstvtí. Vypadá to, že už o žádný vztah nestojí ani s Vámi. Píšete, že jste na konci dodělávek, myslíte tím asi bydlení. Nevím jaké máte mezi sebou majetkové uspořádání, ale zcela evidentně vše směřuje k tomu aby se dělil jen se svojí dcerou. (mýlí se , ze zákona se budou dělit všechny jeho děti rovným dílem, pokud nesepíše závěť a děti z prvního nevydědí, k čemuž musí mít pevně daný důvod.A i tak se jim jejich podíl zkrácený na polovinu dostane, protože jeho všechny děti jsou neopominutelnými dědici). Vy , jako pouhá přítelkyně , jste dědic opominutelný. Proberte s ním po dobrém jaké má představy do budoucna vzhledem k věku Vás obou a najděte ideální řešení. Pokud se to nepodaří, s čímž víceméně počítejte, zatím nikam neodcházejte a soustřeďte se na to abyste svoje investice získala zpět alespoň v takové výši abyste si pořídila svoje bydlení.Jakou formu zvolíte záleží na Vaší povaze, důmyslnosti a tvrdosti. Myslím, že galantnost nakonec půjde dočista stranou.Než tenhle dost nerovný boj vyhrajete obrňte se trpělivostí a v každém případě vyžadujte min. korektní jednání z jeho strany k vašim dvěma dětem. Ty ať Vás po celou dobu navštěvují co nejčastěji,nenechají se urážet a jsou stejně "otevření a kritičtí" i oni k němu, pokud si to on svým jednáním zaslouží. Možná bude nakonec vystaven takovému nečekanému tlaku, že Vám ještě rád samostatné bydlení zaopatří. A jeho dcera se pak k němu může nastěhovat a starat se o něj..., bude to brzy potřebovat ;).Samozřejmě , můžete se sebrat hned zítra a jít do podnájmu. Pokud Vám to přinese klid a mír v duši a nikoliv zlobu , zášť a závist , udělejte to, pokud ne, řeště situaci na bojišti. Karina

marenka*

*hej*K tomu není co dodat. *palec*

karino, úplně a na 100% *palec*

patronka*
hodnocení

2x

Dobrý den, moc možností na výběr nemáte, zůstat nebo odejít. Pokud zůstanete můžete volit mezi možnostmi A/ že se se svými dětmi budete stýkat někde jinde, protože Váš partner se už nezmění, nebo B/ Vaše děti přistoupí na hru a budou mu oplácet stejným "humorem". Možná by bylo zajímavé vědět, proč se mu ta dvě maželství rozpadla. Varianta odchodu by ale pro Vás byla obtížnější, asi nejste zvyklá žít sama a navazovat nový vztah včetně spolužití je v našem věku složité. Každý má už pevně zakořeněny své návyky a přizpůsobit se je téměř nemožné.Takže bych asi volila variantu B - to je naučit se pravidlu : jak se do lesa volá, tak se z něj ozývá. Možná ho to natolik zaskočí, že bude své projevy víc kontrolovat. Mimo jiné se ale postarejte o to, abyste se pro něj stala nepostradatelná. Věřím, že to zvládnete. Patronka

nu*
hodnocení

0x

je to jednoduché, poslat k němu domů objednanou šlapku, která je oba svlékne a jeho přiváže želízky k posteli, nebo k topení a bude se mu "věnovat", pak tam vlítnete a uděláte velkou scénu, nejlepší je vše vyfotit t, hned obvolat celou rodinu s tím s jakým prasetem jste léta žila a oznámit všem i jemu že se stěhujete...Pro názornost rozešlete všem tyto fotky, pokochají se...

On na vás nikdy nezapomene, jako na ta výročí:-P

ja*

ty budeš fakt pěkný ma*or

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]